CYBER TOUR drugi Masters sezone – Donja Pušća

Napisao: Željko Đođo

Već tradicionalno Cyber Tour u prosincu ugostio je Pikado savez Zagrebačke županije. Drugu godinu za redom najbolji hrvatski pikadisti okupili su se u Sportskoj dvorani OŠ Donja Pušća na još jedno druženje i međusobne okršaje na drugom  ovosezonskom turniru iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza.

I odmah na početku moramo pohvaliti domaćine za uzornu organizaciju turnira. Prije svega to se odnosi na dopredsjednika PS Zagrebačke županije i člana Izvršnog odbora HPS-a Predraga Penića, kao i Deana Šajna iz Pikado kluba Boomerang. On je odradio najveći dio posla u organizaciji ugostiteljskog sadržaja koji je opet bio na uobičajeno visokom nivou.

U Donju Pušću je doputovalo ukupno oko 160 igračica i igrača iz cijele Hrvatske, a najviše uspjeha očekivano je polučio Zagrepčanin Boris Krčmar. Aktualni svjetski i europski prvak bio je prvi u 501 DO i Cricketu na velikoj meti, dok je u paru s Igorom Hercegom, s kojim je slavio na prvom Mastersu u Dugoj Resi, ovog puta natjecanje okončao na diobi 9. mjesta.

I dok je Krčmarova dominacija nešto na što su se već svi naviknuli, isticanje ovoga puta zaslužuju Antonio Domitrović iz Siska i Zdravko Antunović iz Županje. opširnije…

U trećoj kategoriji dogodilo se petrinjsko finale u kojemu je Siniša Čop nadigrao svog suigrača iz ekipe Dream Team Petrinja Stanislava Polovinu.

Slavljenici u 3. kategoriji (slijeva): Čop, Polovina i Nadarević

Slavljenici u 3. kategoriji (slijeva): Čop, Polovina i Nadarević

Turnir u Pušći bio je veliki uspjeh za igrače iz Sisačko-moslavačke županije koji su osvojili čak četiri medalje. Uz Čopa i Polovinu već smo spomenuli Antonia Domitrovića, a četvrta medalja zasluga je Sanje Kokan iz Petrinje koja je bila treća u Cricketu. Treba spomenuti i Mihaelu Crnobrnju iz Siska koja je bila 5. u Cricketu te 9. u 501 MO.

U juniorskoj konkurenciji bili su isti pobjednici kao i na prvom Mastersu u Dugoj Resi. U uzrastu do 15 godina Miro Sinovčić je u finalu bio bolji od 12-godišnjeg Josipa Ljubasa, dok je treće mjesto osvojila Ines Novak koja se proteklog ljeta okitila broncom na EP u Zadru.

U uzrastu do 18 godina Martin Zebec je potvrdio kvalitetu pobjedom u finalu protiv odličnog Dine Marušića, a treće mjesto iz Duge Rese obranio je Slavko Petrić.

U finalu discipline parova Petrović i Bilela (lijevo) slavili su protiv braće Lešić

U finalu discipline parova Petrović i Bilela (lijevo) slavili su protiv braće Lešić

Splitski dvojac Ivan Bilela i Nenad Petrović je nakon uzbudljive utakmice slavio u finalu discipline parova protiv braće Lešić. Tako su čak tri medalje završile u rukama igrača ekipe Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca za koju nastupaju Bilela, Petrović i Vladimir Lešić.

Nakon što se u Dugoj Resi zbog nedovoljnog broja prijavljenih igračica nije igrala disciplina Cricket, ovog puta na velikoj meti su se ogledale i dame, a slavila je Ivana Čavar pobjedom u finalu protiv suigračice iz reprezentacije Tanje Perić.

Kod muških je slavio Krčmar, a treba istaknuti odlično drugo mjesto Danijela Krbavca iz Roča koji se natječe u 2. kategoriji. Treće mjesto pripalo je legendi elektroničkog pikada Kreši Kranjčini koji se reaktivirao i sve više pokazuje da još uvijek ima što za reći u društvu najboljih hrvatskih pikadista.

 

Comments

komentar