EKIPNO PH 2016. Nepredviđeni problemi uvjetovali promjenu termina i lokacije

Umjesto u Slavonskom Brodu,
Ekipno PH 2016. u Poreču 3. i 4. lipnja

Napisao: Željko Đođo

TABLICA S BROJEM PREDSTAVNIKA NA EKIPNOM PH 2016…..(pdf)

– Zbog brojnih problema koji su se pojavili u posljednji trenutak, na žalost smo prisiljeni promijeniti termin i lokaciju Ekipnog prvenstva Hrvatske – šokirao nas je u utorak predsjednik Hrvatskog pikado saveza Mate Vukoja.

Umjesto u Slavonskom Brodu od 6. do 8. svibnja, kako je bilo prvotno predviđeno, Ekipno PH će se održati 3. i 4. lipnja u Poreču. Dakle kao uvod u Europsko prvenstvo koje će se od 5. do 10. lipnja nastaviti na istoj lokaciji, u Sportskoj dvorani Žatika.

– Sve što se moglo zakomplicirati, zakompliciralo se. Promjena termina nekih drugih turnira koje naši dečki vode, nedovoljan broj pikado aparata za natjecanje kao što je ekipno PH te još neki organizacijski problemi jednostavno su nas natjerali na promjenu termina – pojasnio je Vukoja.

Odmah je kontaktiran tajnik Pikado saveza Brodsko-posavske županije Igor Rajić s prijedlogom da se državno odgodi za tjedan dana, dakle od 13. do 15. svibnja, ali to nije bilo moguće jer se tog vikenda u Sl. Brodu održava Mega Biker’s Susret i svi smještajni kapaciteti su već sada prebukirani.

Pomicanje na vikend ranije, od 29. travnja do 1. svibnja, je također otpalo zbog toga što bi to značilo ulazak u završnice ligaških natjecanja u mnogim županijskim savezima, a uz to je 1. svibnja međunarodni praznik rada.

Razmatrala se i opcija od 20. do 22. svibnja, ali se na kraju ipak zaključilo kako je za igrače i ekipe najbezbolnije rješenje da se ekipno PH ove godine održi u Poreču neposredno pred početak EP-a. To svim ostavlja dovoljno vremena, puna dva mjeseca, da ponovno isplaniraju odlazak na državno, a ujedno će nekima biti zgodno povezati to natjecanje s EDU Eurokupom koji započinje već u nedjelju 5. svibnja.

– U situaciji u kojoj smo se našli morali smo donijeti odluku koja će biti najmanje loša po igrače. Znamo da smo veliki dužnici prema dečkima iz PS Brodsko-posavske županije koji su odradili fantastičan posao u pripremi turnira, oni su uložili ogroman trud u organizaciju od dana kada im je dodijeljeno domaćinstvo. Ovim putem im se ispričavam na odluci koju smo morali donijeti i poručujem da ih nećemo zaboraviti u budućnosti – poručio je tajnik HPS-a Darko Plazek.

– Upućujemo ispriku i ekipama koje su već rezervirale smještaj u Slavonskom Brodu. Odluka koju smo donijeli za nikoga nije bila laka, ali jednostavno nismo imali drugog rješenja – zaključio je Plazek.

Ujedno to znači da će se Završnica kupa RH, koja se trebala održati 4. lipnja u Poreču, prebaciti na rujan i spojiti s prvim HPS mastersom za sezonu 2016/17.

Comments

komentar