EKIPNO PH 2016. U petak je u SD Žatika u Poreču odigran prvi dan državnog prvenstva

Započela pikado fešta u Žatici,
Kićo Slabinac zagrijao atmosferu

Legendarni Krunoslav Kićo Slabinac zabavio je pikadiste sjajnim koncertom

Legendarni Krunoslav Kićo Slabinac zabavio je pikadiste sjajnim koncertom

Napisao: Željko Đođo

U Sportskoj dvorani Žatika u Poreču u petak je započelo 23. po redu Ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu. Natjecanje je započelo 88 najboljih ekipa u državi, odnosno ukupno oko 600 natjecatelja, a nakon prvog dana “na životu” su ostale 32 ekipe, po osam najboljih u svakoj od četiri kategorije. Inače Ekipno PH je svojevrsno zagrijavanje za Europsko prvenstvo čije prve discipline započinju već sutra (subota), a EP traje do petka 10. lipnja.

Najveće iznenađenje kod dama predstavlja ispadanje već prvog dana ekipe Mikrofon iz Splita, trostrukih osvajačica kupa RH (pod imenom Dani, odnosno Bila Boja) i ekipe čiji oslonac već godinama čine Đurđica Delić, Jasna Šegvić, Rina Radun i Snježana Perišić. No, izostanak Jasne Šegvić zbog poslovnih obaveza pokazao se kobnim u dvoboju protiv ekipe Dupli (bivša Vedora) predvođene novopečenom reprezentativkom Martinom Maglicom.

U polufinalima će se sutra na desnoj strani sudariti braniteljice naslova Tuning Caffe iz Stobreča protiv riječke ekipe DM Štrige, te splitski Dioklecijan i zagrebački Next-Meradog. U repasažu će svoju priliku tražiti dvostruke državne prvakinje, riječka ekipa Nevera dame, protiv zagrebačkog Coloseuma, odnosno zagrepčanke iz A1 Teama koje za protivnice imaju već spomenutu ekipu Dupli iz Splita.

PRVACI U REPASAŽU

U elitnoj Prvoj ligi kod seniora već u skupini se od natjecanja oprostila ekipa Novi Bokanjac iz Zadra. Pobjednici državnog prvenstva u Drugoj ligi u posljednje dvije godine u prvoj utakmici su naletjeli na izuzetno raspoloženu ekipu Stablina, prvake Dubrovačko-neretvanske županije. Zadrani su doživjeli neočekivano uvjerljiv poraz (4:13), a u sljedećem kolu čekala ih je iskusna ekipa Samobor 95 koju predvode bivši reprezentativac Vlado Deščak i Alen Bošković. Teško je bilo očekivati da će protiv njih spasiti stvar pa su nakon još jednog uvjerljivog poraza Zadrani mogli pakirati kofere. Skupinu nije uspjela proći niti Split Londra koju su zaustavili varaždinski Stari mlin i zagrebački CB Kum.

Kićo zabavio pikadiste

Pikadisti su uživali uz zvuke tamburice i hitove Kiće Slabinca

Pikadisti su uživali uz zvuke tamburice i hitove Kiće Slabinca

Po završetku uzbudljivih dvoboja pikadiste je zabavio legendarni bećar Krunoslav Kićo Slabinac. U pratnji tamburaškog sastava Zvona iz Đakova Kićo je izveo svoje najveće hitove i okupljene ispred Sposrtske dvorane Žatika zagrijao do kasnih noćnih sati.

U drugoj fazi natjecanja prava poslastica je bio sudar branitelja naslova, ekipe Dioklecijan iz Splita, protiv trostrukih prvaka Janje Alfa Team iz Zagreba. Ekipa koju predvodi najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada Boris Krčmar na kraju je slavila uvjerljivu pobjedu 9:4 i Splićane poslala u repasaž u kojemu su bijes iskalili na ekipi Stari mlin (9:1). Tako će se danas Dioklecijan u još jednom atraktivnom dvoboju sudariti s ekipom Nevera iz Viškova, trostrukim prvacima države koji su na desnoj strani pokleknuli u sudaru s ekipom Agram Dart Team, viceprvacima Grada Zagreba.

U zagrebačkom polufinalu će Agram Dart Team pokušati iznenaditi favorizirani Janje Alfa Team, a ništa manje zanimljiv neće biti niti sudar prvaka Splitsko-dalmatinske županije, ekipe Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca, protiv najbolje riječke ekipe, Play Darts. U repasažu će uz već spomenuti sudar Dioklecijana i Nevere snage još odmjeriti zaprešićki Ban Jelačić i Samobor 95.

ZAGREBAČKA DOMINACIJA U 2. LIGI

U konkurenciji drugoligaša u polufinale su se plasirale čak tri zagrebačke ekipe, CB 9 i Sesvete koje će se danas međusobno sudariti, te Team Coloseum koji za protivnika ima ekipu Dupli, pobjednika 2. lige Splitsko-dalmatinske županije. U repasažu su još šibenski Snajper, splitski Silver, Stars iz Duge Rese te Roč koji brani čast Istarske županije.

Kod trećeligaša u polufinalima će se sudariti Zlatna jabuka-KA protiv ekipe Žile, odnosno Smart protiv Lighta. U repasažu su VD Club, Dioklecijan 5, Reket i Podravske Sesvete.

Prvog dana Ekipnog PH vodile su se žestoki orkršaji u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču

Prvog dana Ekipnog PH vodile su se žestoki orkršaji u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču

REZULTATI EKIPNO PH 2016.

STANJE NAKON SUBOTE

SENIORKE……..(xls)…(pdf)
SENIORI 1. LIGA……..(xls)…(pdf)
SENIORI 2. LIGA……..(xls)…(pdf)
SENIORI 3. LIGA……..(xls)…(pdf)

Comments

komentar