HPS MASTERS U Matuljima kod Opatije odigran prvi turnir sezone 2015/16.

26 RUJNA 2015

Slavlje za Antunovića i Krčmara,
Šegvić i Lešić najbolje kod dama

Pobjednici discipline 501 xx po kategorijama (slijeva): Matej Budiša, Jasna Šegvić, Zdravko Antunović i Ivan Bužonja

Pobjednici discipline 501 xx po kategorijama (slijeva): Matej Budiša, Jasna Šegvić, Zdravko Antunović i Ivan Bužonja

Napisao: Željko Đođo

Zdravko Antunović i Boris Krčmar u konkurenciji seniora, te Jasna Šegvić i Vlatka Lešić kod dama, pokazali su najviše na startu nove pikado sezone. A ona je drugu godinu za redom započela u Matuljima, malom mjestu kod Opatije. Raduje da je prvi turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2015/16. privukao oko 180 igrača iz cijele Hrvatske, znatno više negoli je to bio slučaj prošle godine.

Turnir je održan u subotu 26. rujna u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dr. Andrija Mohorovičić“, a tradicionalnim bacanjem triju strelica otvorio ga je Tedi Babić, potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Matulji koji je poželio dobrodošlicu pikadistima izrazivši želju da Matulji postanu stalna destinacija za ovo natjecanje. Pikadiste je na startu nove sezone pozdravio i predsjednik HPS-a Mate Vukoja, kao i Darko Ivošević, glavni tajnik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, te ispred Pikado saveza Primorsko-goranske županije tajnik Damir Zrinšćak.

FOFIĆU PAŠE KLIMA U MATULJIMA

Već prva disciplina dana, Cricket, pokazala je da će ovogodišnji masters u Matuljima imati puno veći odaziv igrača u odnosu na prošlu godinu. U konkurenciji seniora nastupilo je 80 igrača, a slavio je Boris Krčmar koji je tako najavio pohod na svoj čak osmi naslov ukupnog pobjednika Masters serije HPS-a. Redom je Krčmar pobijedio Damira Zrinšćaka, Jerka Aračića, Zdravka Antunovića, Valentina Šivaleca, Ivana Buterina, Alana Ljubića te u finalu Anđelka Fofića.

.

Pljesak za juniorsku reprezentaciju

Hrvatski su pikadisti imali sjajan nastup na Svjetskom i Europskom prvenstvu kojemu smo početkom lipnja bili domaćini u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Ukupno je osvojeno čak 11 medalja, od čega 5 zlatnih, po čemu je Hrvatska bila jedna od najuspješnijih nacija na cijelom natjecanju.

Juniorska reprezentacija Hrvatske (slijeva): Krešo Kranjčina (voditelj), Leonora Vilanci, Stjepan Kranjčina, Filip Ljubenko, Dominik Grbac i Luka Jovanović, u društvu predsjednika HPS-a Mate Vukoje

Juniorska reprezentacija Hrvatske (slijeva): Krešo Kranjčina (voditelj), Leonora Vilanci, Stjepan Kranjčina, Filip Ljubenko, Dominik Grbac i Luka Jovanović (nedostaju Josip Ljubas i Josipa Spahija), u društvu predsjednika HPS-a Mate Vukoje

No od svih medalja najviše su nam veselja priuštili naši mladi pikadisti. Ovog ljeta u Poreču je prvi put igrano službeno SP i EP za juniorske reprezentacije, a naši su klinci polučili briljantan uspjeh osvojivši srebro na SP i broncu na EP. Taj sjajni uspjeh ostvarili su Luka Jovanović (Lovran), Josip Ljubas (Kaštela), Dominik Grbac (Matulji), Filip Ljubenko i Stjepan Kranjčina (obojica iz Zagreba), te Josipa Spahija (Šibenik) i Leonora Vilanci (Poreč), pod vodstvom legendarnog Kreše Kranjčine.

Treba istaknuti da je još dvije medalje u juniorskoj uzrastu donio fantastični Luka Jovanović koji je u pojedinačnoj konkrenciji osvojio broncu na SP i srebro na EP.

Budući da previdom IDF-a i EDU-a za juniorske reprezentacije nisu bile predviđene medalje, već samo pehari, HPS je naknadno izradio medalje koje im je u Matuljima, zajedno s prigodnim poklonima, podijelio predsjednik HPS-a Mate Vukoja. Gromoglasni pljesak koji je dobila juniorska reprezentacija najbolji je pokazatelj koliko je oduševljenja izazvao njihov uspjeh kod svih poklonika ovog sporta.

Fofiću izgleda odgovara klima u Matuljima jer je tu prošle sezone slavio u Cricketu, a da nije bilo Krčmara vjerojatno bi uspio obraniti zlato u ovoj disciplini. Iako je već u trećem kolu, nakon pobjeda  protiv Krešimira Aračića i Luke Matošovića, poražen od Ivice Cavrića, to ga nije izbacilo iz ritma. Uslijedio je pobjednički niz u repasažu u kojemu su redom padali Slavko Brzić, Petar Šurlina, Luka Česi, Igor Šestan i Matija Gazibara, zatim je uzvratio za poraz Cavriću te nadigrao Alana Ljubića prije negoli ga je u finalu zaustavio Krčmar.

BRONCA ZA LJUBIĆA

Detalj s mastersa u Matuljima

Detalj s mastersa u Matuljima

Dobru formu pokazao je i reprezentativac Alan Ljubić koji je na putu do finala desne strane pobijedio neka ugledna imena poput Igora Šestana, Dragutina Pečnjaka i kolegu iz reprezentacije Matiju Gazibaru, ali su nakon toga bolji ipak bili Krčmar i Fofić pa se morao zadovoljiti broncom.

Za korak od postolja je ostao Ivica Cavrić kojega je nakon četiri pobjede po desnoj strani zaustavio Gazibara. Veteran iz Velike Gorice je nakon toga na lijevoj strani upisao tri nove pobjede protiv jakih protivnika nadigravši Ivicu Vuletića, Zdravka Antunovića i Ivana Buterina prije poraza od Fofića.

Na diobi petog mjesta završili su Matija Gazibara kojega su pobijedili Ljubić i Fofić, te sve bolji Zadranin Ivan Buterin koji je potpisao kapitulaciju protiv Krčmara i Cavrića. Sedmi su bili Zdravko Antunović nakon poraza od Krčmara i Cavrića, te riječki veteran Igor Šestan koji je pokleknuo u sudarima s Ljubićem i Fofićem.

JUNIORI STASALI U ELITU

Raduje podatak da su na diobi devetog mjesta završila čak trojica bivših juniorskih prvaka Hrvatske. Valentino Šivalec iz Svetog Križa Začretje tu je titulu ponio prošle godine, a prije njega to je dvije godine za redom (2012. i 2013.) pošlo za rukom Matiji Gazibari koji danas već ima status seniorskog reprezentativca i koji se potvrdio i na međunarodnoj sceni.

Posebna priča je pak Varaždinac Luka Česi koji je juniorski prvak države bio 2009. godine, a sada se vratio pikadu nakon petogodišnje stanke. U svakom slučaju raduje podatak da dojučerašnji klinci potvrđuju svoj talent i u seniorskom uzrastu jer oni su budućnost hrvatskog pikada.

Zapažen rezultat ostvarili su dvojica dojučerašnjih trećekategornika, Matej Budiša iz Zagreba te Petar Šurlina iz Malog Lošinja koji su završili na diobi 13. mjesta.

VLATKA KRENULA UVJERLJIVO

Vlatka Lešić (lijevo) je u finalu Cricketa pobijedila Josipu Krželj

Vlatka Lešić (lijevo) je u finalu Cricketa pobijedila Josipu Krželj

Kao što je to bio slučaj s Borisom Krčmarom, pohod na obranu naslov ukupne pobjednice Masters serije HPS-a u konkurenciji dama je trijumfom u Cricketu najavila Vlatka Lešić. Najbolja hrvatska pikadistica posljednjih godina lovi svoj treći uzastopni, odnosno ukupno peti naslov ukupne pobjednice.

Županjka koja živi u Varaždinu je u svojoj pobjedničkoj seriji redom nadigrala Rinu Radun, Marinu Leticu, Martinu Maglicu, Hanu Jurjako te u finalu Josipu Krželj.

Plasman u finale Josipe Krželj je potvrda da bi Splićanka koja je već prošle sezone skrenula pažnju na sebe, ove mogla krenuti u konačni proboj među žensku pikado elitu. Posebno je impresivan način na koji je došla do finala nakon što je već u prvom kolu izgubila od Hane Jurjako. Naime u repasažu je nanizala šest pobjeda među kojima su žrtve bile čak tri aktualne reprezentativke: Marina Letica, Đurđica Delić i Jurjako kojoj je u finalu repasaža uzvratila za poraz na desnoj strani. Prije toga je pobijedila još dvije solidne igračice, sugrađanku Martinu Maglicu te sve bolju Riječanku Zoricu Beslać. No, u finalu ju je zaustavila Lešić.

SREBRO I BRONCA ZA KRŽELJ I JURJAKO

Broncu je osvojila Zagrepčanka Jurjako koja se do finala desne probila pobjedama protiv Krželj, Jasne Šegvić i Đurđice Delić, a onda su uslijedili porazi od Lešić i Krželj.

Spomenuta Splićanka Maglica koja se prošle sezone vratila nakon nekoliko godina stanke bila je četvrta, dok su se diobom petog mjesta morale zadovoljiti reprezentativke Đurđica Delić nakon poraza od Jurjako i Krželj, te Olja Pavlović koju su zaustavile Beslać i Maglica.

Prva disciplina dana nije bila uspješna za dvije reprezentativke koje su završile na diobi devetog mjesta. Marinu Leticu su zaustavile Lešić i Krželj, dok su od Jasne Šegvić bolje bile Jurjako i Radun.

ANTUNOVIĆ ŠOKIRAO VULETIĆA

Zdravko Antunović je odigrao briljantnu partiju u finalu desne strane protiv Ivice Vuletića

Zdravko Antunović je odigrao briljantnu partiju u finalu desne strane protiv Ivice Vuletića

Već sljedeća disciplina pokazala je da branitelji naslova ukupnih pobjednika ipak neće imati lagan posao. Naime u elitnoj disciplini 501 xx niti Krčmar niti Vlatka Lešić nisu uspjeli doći do medalje.

U elitnoj prvoj kategoriji kontinuitet dobre forme je demonstrirao Zdravko Antunović, aktualni svjetski doprvak u pojedinačnoj konkurenciji. Županjac je bez poraza osvojio zlato u 501 DO, a usput je oduševio gledatelje nadahnutom partijom u finalu desne strane kojom je u šoku ostavio svog kolegu iz reprezentacije, Sisčanina Ivicu Vuletića.

No, krenimo redom. Antunović je pobijedio Alena Krnjića, Vladimira Lešića, Željka Grubišića, Tomislava Markića i Miru Buhu prije spomenutog finala desne strane protiv Vuletića. U njemu je pak izveo nešto o čemu će se još dugo pričati nakon što je u prvi set završio u 4. krugu izlazom sa 164, a drugi u petom izlazom sa 144. Vuletićev izraz lica u kojemu su se vidjeli šok i nevjerica, kao da se pitao „pa zar se to baš meni mora dogoditi“,  sve je rekao o nevjerojatnoj partiji Zdravka Antunovića.

BEZ ODMORA PREKO LJETA

– Ponekad se događaju takve partije kada pogađaš sve što zamisliš. Problem je za Vuletića bio u tome što se meni to poklopilo u dva seta za redom i on nije niti dobio priliku bilo što napraviti – kao da se svom protivniku ispričavao Antunović.

Nakon dobre prošle sezone te odličnog nastupa na SP i EP u Poreču proteklog lipnja, čini se da je Antunović uspio zadržati visoku razinu forme.

– Za razliku od većine ostalih igrača, ja preko ljeta nemam stanku već kontinuirano treniram i nastupam na turnirima u inozemstvu. Ne mogu reći da sam trenutačno u vrhunskoj formi, ima tu još dosta oscilacija što se moglo vidjeti u Cricketu, ali sve u svemu nije bilo loše – zaključio je Antunović.

Finale protiv Vladimira Lešića nije bilo na tako visokoj razini kao u meču protiv Vuletića. Antunović je prvi set završio u 7. krugu za 1:0, drugi je izgubio iako je jednom pogodio 180 (Lešić završio u 6. krugu), dok je za konačnih 2:1 Antunović također izašao u 6. krugu.

Posljednji masters sezone u Solinu

Izvršni odbor HPS-a uklonio je i posljednju nepoznanicu vezanu uz domaćinstva turnira ove sezone. Odlučeno je da se domaćinstvo posljednjeg mastersa u sezoni 2015/16. dodijeli Pikado savezu Splitsko-dalmatinske županije koji je uz pomoć Pikado kluba Arena nominirao Sportsku dvoranu Osnovne škole kraljice Jelene u Solinu. I prošle sezone je posljednji masters odigran u Solinu, a tada je nastupio najveći broj igrača u cijeloj sezoni što je bio ključni argument da im se dodijeli domaćinstvo i ove godine. Termin tog turnira je poznat od ranije, a održat će se 5. ožujka 2016. godine.

RASPORED TURNIRA ZA SEZONU 2015/16.
1. HPS masters (26. 9. 2015.) – Matulji (Školsko-sportska dvorana OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić”)
2. HPS masters (7. 11. 2015.) – Primošten (Hotel Zora)
3. HPS masters (6. 2. 2016.) – Sesvete (SC Sava sport)
4. HPS masters (5. 3. 2016.) – Solin (Sportska dvorana OŠ kraljice Jelene)
Pojedinačno PH (9-10. 4. 2016.) – Sesvete (SC Sava sport)
Ekipno PH (6-8. 5. 2016.) – Slavonski Brod (SC Rehlicki)

VELIKI LEŠIĆEV NIZ

Vladimir Lešić ne tako davno je dominirao u disciplini 501 DO u kojoj je bio gotov nepobjediv na HPS mastersima, ali u posljednje dvije sezone se samo dva puta penjao na postolje (zlato u Slavonskom Brodu u studenome 2013. i bronca u Matuljima prije godinu dana). Početak nove sezone nije dao naslutiti ništa dobroga za njega jer u Cricketu nije niti nastupio, dok je u 501 DO već u prvom kolu izgubio od Zdravka Antunovića.

Ali u repasažu mu se otvorilo i krenuo je sjajni niz od devet uzastopnih pobjeda. Redom su padali Ante Baljak, Mateo Čotić, Matija Gazibara, Anđelko Fofić, Vjeko Erceg, Ivan Bilela, Ivan Buterin, Boris Krčmar i Ivica Vuletić u finalu repasaža. U finalu ga je čekao Antunović protiv kojega niti u ponovljenom pokušaju nije uspio doći do trijumfa.

Bronca je završila oko vrata Ivice Vuletića koji je prvo imao peh da se nađe u krivo vrijeme na krivom mjestu u meču protiv Antunovića, a zatim je upao i u Lešićevu pobjedničku seriju.

BUHA IZNENADIO KRČMARA

Miro Buha je upisao pobjedu protiv Borisa Krčmara

Miro Buha je upisao pobjedu protiv Borisa Krčmara

Kada bez medalje ostane najbolji igrač elektroničkog pikada na svijetu onda je to znak da je konkurencija paklena. A upravo to se dogodilo aktualnom i četverostrukom svjetskom prvaku Borisu Krčmaru kojega je već u drugom kolu iznenadio Miro Buha. Iako se Krčmar u repasažu oporavio i upisao pet pobjeda uzvrativši usput za poraz Buhi, uslijedio je poraz od zahuktalog Lešića koji ga je zadržao na četvrtom mjestu.

Buha je na kraju završio na diobi petog mjesta, što je sjajan rezultat za Drnišanina koji živi u Splitu.

Isti plasman ostvario je i Zadranin Ivan Buterin koji je time pokazao da istovjetni rezultat (5. mjesto) koji je ostvario u Cricketu nije bio slučajan. Ivan je tako krenuo stopama svog prezimenjaka Šime Buterina koji je prošle sezone pokazao da i u elitnom društvu najboljih hrvatskih pikadista ima što za reći. Podsjetimo da je Ivan Buterin prošle sezone bio treći u ukupnom poretku Masters liste u 2. kategoriji, te je slavio na državnom prvenstvu u tom rangu.

Diobom sedmog mjesta zadovoljni mogu biti Ivan Bilela i Željko Grubišić, dok su podbacili reprezentativci Gazibara (porazi od mladog Maria Habljaka i Lešića) i Ljubić (Buterin i Fofić) koji su završili na diobi 17. mjesta.

ŠEGVIĆ DO ZLATA PREKO SUGRAĐANKI

Kao i kod muških, niti kod djevojaka nijedna osvajačica medalja u Cricketu nije uspjela isto ponoviti u disciplini 501 MO.

Jasna Šegvić je slavila u elitnoj disciplini 501 MO

Jasna Šegvić je slavila u elitnoj disciplini 501 MO

Zanimljivo je da je Splićanka Jasna Šegvić do zlata došla pobjedama isključivo protiv svojih sugrađanki, i to redom Afrodite Banjan, Đurđice Delić, Olje Pavlović, Josipe Krželj, Rine Radun te u finalu ponovno Pavlović. Šegvić je tako popravila loš dojam koji je ostavila u disciplini Cricketa.

Još jedna zanimljivost je podatak da je među sedam prvoplasiranih bilo čak šest Splićanki. Jedina koja je uspjela spasiti čast ostatka Hrvatske je Riječanka Zorica Beslać koja je završila na diobi petog mjesta.

Srebro je osvojila Olja Pavlović koja je ostvarila najviše pobjeda, čak sedam, jer je izgubila u 3. kolu na desnoj strani od Šegvić. No u repasažu je uslijedio impresivan niz pobjeda u kojemu su pale Iva Čustović, Natalija Šimac, Martina Maglica, Josipa Krželj i Rina Radun, da bi u finalu ponovo bila bolja Šegvić.

Broncu je osvojila Radun, dok je četvrta bila Krželj koja je tako srebru iz Cricketa pridodala još jedan dobar rezultat. Na diobi petog mjesta završile su već spomenuta Zorica Beslać koja je upisala velike pobjede protiv Vlatke Lešić i Đurđice Delić, te Martina Maglica koja je također nadigrala Lešić.

Dioba devetog mjesta sigurno nije rezultat koji je zadovoljio reprezentativke Lešić i Leticu, a još manje dioba 17. mjesta njihove kolegice Jurjako.

BUDIŠA PREKO TRNJA DO ZVIJEZDA

Matej Budiša je morao pobijediti u čak 12 utakmica da bi došao do zlata u 501 MO

Matej Budiša je morao pobijediti u čak 12 utakmica da bi došao do zlata u 501 MO

Najteži put do trijumfa imao je Zagrepčanin Matej Budiša koji je slavio u disciplini 501 MO u konkurenciji igrača 2. kategorije. Sin proslavljene reprezentativke Tanje Perić je već u prvom kolu izgubio od Deana Pokosa, da bi nakon toga na lijevoj strani upisao čak 12 pobjeda u kojima su redom padali Dominik Grbac, Dinko Jukić, Paulo Maršanić, Darijo Margeta, Zvonko Čerina, Luka Česi, Dean Pokos, Luka Matošović, Tomislav Gusić, Petar Šurlina te u finalu dva puta Valentino Šivalec.

Zanimljivo je da je Budiši ovo bio prvi nastup na HPS mastersu, a još prošle sezone je imao status trećekategornika. Skrenuo je pažnju na sebe nekim sjajnim rezultatima proteklog lipnja u Poreču, poput 25. mjesta na SP u pojedinačnoj konkurenciji ili osvojene bronce s ekipom Coloseum Old School na Eurokupu C kategorije, a sada je potvrdio da je riječ o iznimno zanimljivom igraču.

– Očekivao sam dobar rezultat, ali ne i da ću osvojiti zlato, posebno nakon što sam izgubio u prvom kolu. Tajna je vjerojatno u tome što sam trenirao cijelo ljeto, u srpnju sam išao u Rijeku na Romano kup koji sam osvojio, a i moja je ekipa odigrala već tri kola u Drugoj ligi Pikado saveza Grada Zagreba pa smo uhvatili zamah – rekao je Budiša.

ŠIVALEC OBRANIO SREBRO

Valentino Šivalec je drugu godinu za redom u Matuljima osvojio srebro u 501 MO

Valentino Šivalec je drugu godinu za redom u Matuljima osvojio srebro u 501 MO

Srebro je osvojio već spominjani Valentino Šivalec koji je isti rezultat ostvario i prošle godine u Matuljima. Tada se činilo da bi se nakon uspješne juniorske karijere Šivalec mogao odmah nametnuti u društvu kategornika, ali je propustio posljednja dva mastersa sezone i tako ispao iz fokusa javnosti. Sada ima novu priliku pokazati da posjeduje kvalitetu za iskorak prema elitnoj prvoj kategoriji, a u prilog tome govori i osvojeno deveto mjesto u disciplini Cricket.

Iskorak prema elitnom rangu želi i Petar Šurlina iz Malog Lošinja koji je osvojio broncu (uz 13. mjesto u Cricketu) nakon što ga je u finalu desne strane pobijedio Šivalec, a zatim na trećem mjestu zaustavio Budiša.

Četvrto mjesto osvojio je Splićanin Tomislav Gusić, a zanimljivo je da su trojica od četvorice prvoplasiranih igrača prošle sezone imali treću kategoriju (svi osim Šivaleca). Kada se tu još doda sedmoplasirani Zagrepčanin Slaven Kovačević koji je prošle sezone dominirao u trećoj kategoriji, lako je zaključiti da će u ovom rangu dominirati prošlosezonski trećekategornici.

KLUPSKI APARAT DONIO ZLATO BUŽONJI

U konkurenciji igrača 3. kategorije slavio je Zadranin Ivan Bužonja koji je ostvario pobjede u svih šest susreta, uključujući dvije protiv Miše Stankovića iz Kutine, prvo u finalu desne strane te potom u velikom finalu. Iako je nastupio na posljednjem mastersu prošle sezone u Solinu, gdje nije ostvario neki zapaženiji rezultat, Bužonja je bio nepoznanica u pikado krugovima.

Ivan Bužonja je slavio u 3. kategoriji

Ivan Bužonja je slavio u 3. kategoriji

– Počeo sam igrati prošle sezone za ekipu Cerodol u 3. ligi Pikado saveza Zadarske županije. To je druga ekipa Pikado kluba Novi Bokanjac koja je formirana na inicijativu predsjednika kluba Nine Barića – rekao je Bužonja.

Cerodol je odlično odigrao prvi dio sezone, ali su u nastavku pali, a Bužonja je sezonu završio kao treći najuspješniji igrač lige sa 73% pobjeda (46-17). Agilni predsjednik Barić je prepoznao kvalitetu te je pred početak nove sezone odlučio jedan klupski pikado aparat premjestiti kod Bužonje u kuću kako bi ovaj mogao svaki slobodni trenutak iskoristiti za trening. I čini se da je taj vizionarski potez dao ploda.

– Sigurno da mi je to pomoglo, zadnjih par tjedana stvarno intenzivno treniram i napredak je vidljiv – otkriva nesuđeni košarkaš koji je taj sport, kao i većina Zadrana, trenirao gotovo osam godina.

Zanimljivo je da je Bužonja osvojio prvi službeni turnir na kojemu je ikada nastupio, županijski masters u Radovinu, a sada je isto napravio na državnom mastersu.

VALEČIĆU JUNIORSKI TURNIR

Martin Valečić je uz junioorsko zlato osvojio i broncu u konkurenciji trećekategornika

Martin Valečić je uz juniorsko zlato osvojio i broncu u konkurenciji trećekategornika

Srebro je pripalo debitantu na mastersima, Miši Stankoviću iz Kutine, dok je broncu osvojio 16-godišnji Martin Valečić iz Zagreba. Sjajan je to uspjeh za klinca iz Pikado kluba A1 koji je slavio i na juniorskom turniru pobjedom u finalu protiv svog sugrađanina Filipa Ljubenka, inače člana juniorske reprezentacije koja je proteklog lipnja osvojila srebro na SP i broncu na EP. Bronca je kod juniora završila u rukama Splićanina Ante Bilele, sina bivšeg hrvatskog, a sada BiH reprezentativca Ivana Bilele.

Valečić je pikado počeo igrati prije dvije godine, a prošle sezone nastupao je za ekipu A1 Kustošija. Iako tek 16-godišnji klinac, upravo on je sa 80% pobjeda (53-13) povukao ekipu do trećeg trećeg mjesta u njihovoj skupini 3. lige što im je donijelo plasman u Ligu za prvaka. Nisu uspjeli izboriti plasman na državno prvenstvo, a Valečić je i u toj, znatno jačoj konkurenciji, ostvario 52% pobjeda (23-21) te završio na 17. mjestu na listi najuspješnijih igrača.

Debitantski nastup na HPS mastersima imao je prošle sezone u Slavonskom Brodu kada se plasirao u finale juniorskog turnira u kojemu je bolji bio 2,5 godine stariji Juraj Hrestak. Inače Valečić je učenik treće godine Elektrostrojarske obrtničke škole u Selskoj, a do ozljede koljena trenirao je hrvanje u HK Metalac sa Črnomerca. Najmlađe je dijete u obitelji koja broji čak petero braće i dvije sestre.

ZLATO ZA LETICU I JURJAKO

Posljednja disciplina dana, nadmetanje parova, donijelo je očekivane pobjednike u obje konkurencije. Boris Krčmar je favorit s kime god da igra, a kada mu je partner Ivica Cavrić koji je specijalist za ovu disciplinu onda je zlato unaprijed rezervirano. Uostalom njih dvojica su aktualni svjetski prvaci u disciplini parova i sve osim njihovog trijumfa bilo bi veliko iznenađenje. U finalu su pobijedili dvojac Zdravko Antunović i Tomislav Markić koji je slavio na posljednjem mastersu prošle sezone u Solinu kada su u finalu pobijedili Krčmara i Deana Biškupića.

Hana Jurjako je, u tandemu s Marinom Leticom, osvojila zlato u disciplini parova

Hana Jurjako je, u tandemu s Marinom Leticom, osvojila zlato u disciplini parova

Broncu su iznenađujuće osvojili Matej Budiša i Darijo Margeta, tandem drugokategornika kojemu u tako jakoj konkurenciji nisu davani veliki izgledi za osvajanjem medalje. Dovoljno je navesti da su bez mjesta na postolju ostali Matija Gazibara i Alan Ljubić, aktualni prvaci Europe u ovoj disciplini, ili jaki parovi poput Vladimira Lešića i Anđelka Fofića, Dragutina Pečnjaka i Željka Grubišića ili Ivana Bilele i Mire Buhe. Stoga Budiša i Margeta zaslužuju naklon do poda.

Kod dama je slavila zagrebačka kombinacija Marina Letica i Hana Jurjako koja je u finalu bila bolja od Splićanki Josipe Krželj i Martine Maglice. Trijumf Letice i Jurjako nikoga ne treba iznenaditi jer njih dvije su osvojile sjajno peto mjesto na ovogodišnjem SP parova u Poreču, a uz to je Jurjako već osvajala zlato u ovoj disciplini na mastersima (s Ivom Ćustović u Rovinju). Broncom su se morale zadovoljiti Jasna Šegvić i Đurđica Delić.

Za kraj podsjećamo da je sljedeći masters, drugi po redu, na rasporedu 7. studenoga ove godine u Hotelu Zora u Primoštenu.

KOMPLETNI REZULTATI…..(xls)…(pdf)

SVI OSVAJAČI MEDALJA

Seniorke 501 MO (slijeva): Pavlović, Šegvić i Radun

Seniorke 501 MO (slijeva): Pavlović, Šegvić i Radun

SENIORKE 501 MO (25 igračica)
1. Jasna Šegvić (Split)
2. Olja Pavlović (Split)
3. Rina Radun (Split)

SENIORKE CRICKET (16)
1. Vlatka Lešić (Županja)
2. Josipa Krželj (Split)
3. Hana Jurjako (Zagreb)

SENIORKE PAROVI 501 MO (9 parova)
1. Marina Letica i Hana Jurjako (Zagreb)
2. Josipa Krželj i Martina Maglica (Split)
3. Đurđica Delić i Jasna Šegvić (Split)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO (43)
1. Zdravko Antunović (Županja)
2. Vladimir Lešić (Split)
3. Ivica Vuletić (Sisak)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO (57)
1. Matej Budiša (Zagreb)
2. Valentino Šivalec (Sv. Križ Začretje)
3. Petar Šurlina (Mali Lošinj)

Seniori 1. kat. 501 DO (slijeva): Lešić, Antunović i Vuletić

Seniori 1. kat. 501 DO (slijeva): Lešić, Antunović i Vuletić

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO (30)
1. Ivan Bužonja (Zadar)
2. Mišo Stanković (Kutina)
3. Martin Valečić (Zagreb)

SENIORI CRICKET (80)
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Anđelko Fofić (Zagreb)
3. Alan Ljubić (Zagreb)

SENIORI PAROVI 501 MO (39 parova)
1. Boris Krčmar (Zagreb) i Ivica Cavrić (Vel. Gorica)
2. Zdravko Antunović (Županja) i Tomislav Markić (Zadar)
3. Matej Budiša i Darijo Margeta (Zagreb)

JUNIORI U-18 501 SO (5)
1. Martin Valečić (Zagreb)
2. Filip Ljubenko (Zagreb)
3. Ante Bilela (Split)
.

Seniorke Cricket (slijeva): Krželj, Lešić i Jurjako

Seniorke Cricket (slijeva): Krželj, Lešić i Jurjako

Seniorke parovi (slijeva): Krželj i Maglica, Jurjako i Letica, Šegvić i Delić

Seniorke parovi (slijeva): Krželj i Maglica, Jurjako i Letica, Šegvić i Delić

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Seniori 2. kat. 501 MO (slijeva): Šivalec, Budiša i Šurlina

Seniori 2. kat. 501 MO (slijeva): Šivalec, Budiša i Šurlina

Seniori 3. kat. 501 SO (slijeva): Stanković, Bužonja i Valečić

Seniori 3. kat. 501 SO (slijeva): Stanković, Bužonja i Valečić

Seniori Cricket (slijeva): Fofić, Krčmar i Ljubić

Seniori Cricket (slijeva): Fofić, Krčmar i Ljubić

.

.

.

.

.

.

.

.

Seniori parovi (slijeva): Markić i Antunović, Cavrić i Krčmar, Margeta i Budiša

Seniori parovi (slijeva): Markić i Antunović, Cavrić i Krčmar, Margeta i Budiša

Juniori U-18 (slijeva): Ljubenko, Valečić i Bilela

Juniori U-18 (slijeva): Ljubenko, Valečić i Bilela

 

Comments

komentar