HPS Masters Županja: Trijumf Josipe Spahije u disciplini 501 MO

U subotu 24.veljače 2018. u školskoj dvorani Osnovne škole Ivana Kozarca u Županji održan je posljednji ovosezonski turnir masters serije Hrvatskog pikado saveza. Povratak masters serije u Županju pokazao je da bi se veliki turniri definitivno češće trebali održavati na istoku zemlje, jer je masters po svim segmentima bio pun pogodak. Veselja, dobre zabave, druženja, pjesme i dobre igre nije nedostajalo, a ako ste u subotu pogledom preletjeli po news feedu društvenih mreža, iz fotografija i videa igrača upravo se to moglo vidjeti i zaključiti.

Čista petica za Županjce!

Za početak posebno valja pohvaliti organizaciju i logističku podršku Županjaca, koja bi mogla biti školski primjer ne samo ostalim savezima već i općenito svim sportskim udruženjima i udrugama kada je u pitanju organizacija nekog natjecanja. Po riječima predsjednika saveza, gospodina Tihomira Mamića, ‘njih 30 je već u petak nevečer bilo u dvorani i pomagalo postaviti aparate te si mogao samo stajati, gledati i diviti se njihovoj organiziranosti i podršci koju su nam dali“. Atmosfere smo se već dotakli te smo rezimirali da je bila vrhunska pa je zaključak za kraj da se Pikado savezu Vukovarsko-srijemske županije može dodijeliti čista petica za turnir koji je iza njih.

Unatoč lošim vremenskim uvjetima koji su tog vikenda zahvatili cijelu Hrvatsku, ako zbrojimo sve discipline i kategorije na turniru je zabilježeno ukupno 329 prijava, što je odličan broj s obzirom na već spomenuto vrijeme, ali i geografski položaj Županje.

Mišo Stanković i Natalija Šimac najbolji u cricketu

Masters je kao i obično započeo disciplinom cricket, gdje su se najboljima ovog puta pokazali Mišo Stanković u kategoriji seniora i Natalija Šimac u kategoriji seniorka. Od lipnja prošle godine, Stankovićeva je forma u uzlaznoj putanji, a ovim je zlatom to i potvrdio. Ovo je njegovo prvo pojedinačno zlato otkad se natječe u elitnoj A kategoriji, a do najvišeg je trona došao pobjedivši u finalu svog klupskog kolegu, Alana Ljubića. U finalu desne strane, upravo mu je Ljubić nanio poraz, no to ga nije obeshrabrilo u svojem naumu da dođe do zlata. S lijeve strane sam došao nazad i dobio ga 2:1 pa 2:0. Da je bilo lako nije, ali sam imao osjećaj da ću uspjeti to izvesti jer sam od jutra dobro igrao i bio sam skroz smiren.” – rekao je Stanković. Treće je mjesto osvojio Zoran Keser, član domaće ekipe Darkwood, četvrto Ivica Vuletić, dok su na diobi petog mjesta završili Dragutin Pečnjak i Ivica Cavrić.

U kategoriji seniorki, nakon trijumfa nad Marinom Leticom, zlatom se okrunila Natalija Šimac. Broncu je osvojila Josipa Spahija, no za Spahiju cricket je bio tek uvertira…

Od odlične juniorke do još bolje seniorke

2016.godine Josipa Spahija bila je članica povijesne juniorske reprezentacija, koja je pod vodstvom Kreše Kranjčine u Poreču osvojila svjetsko srebro i europsku broncu. Dvije godine nakon toga, puno se stvari promijenilo u životu ove mlade djevojke, no jedno je ostalo isto – dobra ruka za pikado. Zanat je Josipa kovala u šibenskom Dišpetu gdje je bila okosnica ekipe, no od ove sezone članica je ekipe ‘Janje Next Team’. Josipa je svoj rodni Šibenik zamijenila Zagrebom te se pridružila aktualnim ekipnim prvakinjama Hrvatske.

Pojedinačno, ovo mi je prva medalja. Do sada sam samo u parovima osvojila odličja.  Što se tiče samog turnira, sve je bilo super i organizacija i atmosfera.” – rekla je Josipa. U finalu se Josipa sastala sa svojom klupskom kolegicom Sandrom Ivić. Takvi su susreti uvijek ‘najgora moguća varijanta’, no i oni se na koncu trebaju odigrati. “A da mislim, naravno da bi mi bilo draže igrati protiv nekoga tko nije iz moje ekipe. Što se tiče finala, očekivala sam bolju igru, i svoju i Sandrinu, ali nije bilo tako loše.” Nedvojbeno je da je Zagreb na Josipu dobro djelovao, a kako je i sama na kraju istaknula – i igra se popravila, što se vidi po rezultatima.

Treće mjesto u Županji osvojila je Anja Anić Matić, četvrto Josipa Krželj, a na diobi petog mjesta završile su Kristina Ivanković i Ivana Šerić.

U elitnoj A kategoriji zlato je pripalo Borisu Krčmaru, koji je u finalu bio bolji od Dragutina Pečnjaka. Treće je mjesto pripalo Danijelu Iveziću, četvrto Romeu Grbavcu, a na diobi petog mjesta završili su Dean Biškupić i Mišo Stanković.

U C kategoriji, zlato je osvojio Filip Majstorović, pobjedivši u finalu Ivicu Frtalja. Filip po godinama inače spada u kategoriju junior, no po zagrebačkim kuloarima pikada kruže priče kako ovaj momak itekako ima potencijala te da je jako dobar u pikadu. Treće je mjesto osvojio Denis  Ruškovec, četvrto Ante Roglić, a na diobi petog mjesta završili su Pero Primorac i Frane Malenica.

žž

(Seniorke 501 MO: Anja Anić Matić, Josipa Spahija, Sandra Ivić)

Prvo pa zlatno za Benjamina

Sezonu 2017./2018. zasigurno će zlatnim slovima biti urezana u povijest Pikado saveza Varaždinske regije. Naime, nakon nekoliko godina spomenuti je savez konačno riješio svoju problematiku oko članstva u Hrvatskom pikado savezu. Rješavanje sporne situacije bilo je na obostrano zadovoljstvo, jer se u dotičnom savezu već nekoliko godina vrijedno i dobro radi što se pikada tiče. Kako stvari idu na bolje, diže se i sama kvaliteta igre, a najbolji pokazatelj tome je Benjamin Hudoletnjak, pobjednik u B kategoriji na mastersu u Županji.

Ovo je prva njegova medalja na HPS mastersima i to odmah zlatna. Hudoletnjak je član ekipe “Barfly OVB”, a medalja je došla nakon 2 i pol godine ustrajnih treninga. Prije pikada, 12 godina bavio se nogometom, a u pikado je ušao sasvim slučajno. Naime, u srednjoj školi znao je s prijateljima poslije škole otići na kavu i pikado koji mu se svidio do te mjere da je kupio profesionalne strelice i počeo pratiti PDC-jeve turnire na televiziji. Po završetku škole, uslijedilo je zaposlenje, no u cijeloj mu je priči nedostajao pikado. Odlučio se raspitati gdje bi se u Varaždinu mogao pridružiti nekoj ekipi i tako je završio u Barflyju.

Do finala je stigao bez poraza, a njegov protivnik bio je Tomislav Đurasović. “Bila ti je to jako dobra igra i onda kad mi je u finalu najviše toga trebalo, onda kao da je stalo iako sam poveo 1:0 pa 1:1. Na kraju, iz ničega uz previše protivničke treme i propuštanje praktički 2 kruga prilike za pobjedu, uspio sam se spustiti i pogoditi izlaz na 126 za konačnih 2:1.” – rekao je Benjamin. Treće mjesto pripalo je Gabrijelu Kljaiću, četvrto mjesto osvojio je Boris Gruica, a na diobi petog mjesta završili su Dario Hrastić i Ilija Katić.

hh

(Osvajači medalja B kategorija)

4/4 za Filipa Ljubenka

U kategoriji junior, do svojeg je četvrtog zlata ove sezone došao Filip Ljubenko. U finalnom zagrebačkom okršaju, Ljubenko je bio bolji od svojeg imenjaka Majstorovića te je sezonu zaokružio sa četiri juniorska zlata. Brončanu medalju u kategoriji junior osvojio je Bruno Surać.

Uigrani tandemi na tronu parova

U posljednjoj discipline dana, dogovorenim parovima, zlatne su medalje pripale uigranim tandemima koji se zajedno natječu već godinama.

Kod senior, zlato je pripalo reprezentativcima Dragutinu Pečnjaku i Ivici Cavriću koji su u finalu bili bolji od klupskog tandema Boris Krčmar / Mišo Stanković. Do bronce u Županji došao je par  Antonio Domitrović/Ivan Buterin.

Kod dama, u finalu su slavile Hana Jurjako i Marina Letica, koje su u finalu bile bolje od Zorice Beslać i Natalije Šimac. Treće mjesto osvojile su Ana Mamut i Melita Papac.

gdf

(Osvajači medalja dogovoreni parovi: Mišo Stanković, Boris Krčmar, Antonio Domitrović, Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Ivan Buterin)

Nakon mastersa na redu je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske

Masters serija je završila, a ono što je pred nama iščekujemo praktički cijele sezone – Pojedinačno prvenstvo RH na kojem ćemo saznati imena najboljih pojedinaca za sezonu 2017./2018.

Kompletne masters liste biti će objavljene uskoro, a nakon objave istih znati ćemo tko se direktno plasirao na završnicu, a tko će hvatati posljednji vlak kvalifikacija.

Osvajačima medalja na posljednjem mastersu sezone još jednom čestitamo na njihovim uspjesima.

Comments

komentar