MASTERS LISTE Analiza lista nakon drugog turnira sezone u Rakitju

Alan Ljubić preuzeo vrh,
Ivana Tadić učvrstila vodstvo

Alan Ljubić preuzeo je vrh ukupnog poretka Masters serije u elitnoj Prvoj kategoriji

Alan Ljubić preuzeo je vrh ukupnog poretka Masters serije u elitnoj Prvoj kategoriji

Napisao: Željko Đođo

MASTERS LISTE 2016/17. NAKON TURNIRA U RAKITJU…..(xls)…(pdf)

Ivana Tadić dodatno je učvrstila svoje vodstvo kod seniorki, dok je u konkurenciji seniora Alan Ljubić preuzeo vrh ukupnog poretka nakon odigranog drugog turnira iz masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2016/17. Do promjene je došlo i kod igrača druge kategorije gdje je na vrh zasjeo Jerko Aračić, dok je kod trećekategornika Davor Bubić uspio zadržati vodeću poziciju. U konkurenciji juniora na čelo je izbio Filip Ljubenko.

Drugi HPS masters održan je u subotu 5. studenoga u Školsko-sportskoj dvorani Rakitje uz sudjelovanje oko 170 igrača iz cijele Hrvatske. Najbolje ga je iskoristila Ivana Tadić iz Stobreča koja je trijumfima u disciplinama 501 MO i parovi (s Oljom Pavlović), te srebrom u Cricketu, sakupila ukupno 96 bodova, daleko najviše u odnosu na sve suparnice. Tadić je tako svoj ukupni bodovni saldo povećala na 192,5 boda te stekla velikih 77,5 bodova prednosti u odnosu na najbližu pratiteljicu u ukupnom poretku Masters liste.

LETICA PRVA PRATITELJICA

Nina Rašić je sa 15. skočila na osmo mjesto u ukupnom poretku

Nina Rašić je sa 15. skočila na osmo mjesto u ukupnom poretku

Taj status ima Marina Letica iz Laduča koja je trijumfom u Cricketu, drugim mjestom u parovima (s Hanom Jurjako) te devetim u 501 MO ulovila 62 boda i nakon dva odigrana turnira ima 115 bodova. Ona je na drugom mjestu pretekla Splićanku Olju Pavlović koja je nešto slabiji nastup u pojedinačnim disciplinama u Rakitju kompenzirala zlatom u parovima.

Na četvrto mjesto probila se Splićanka Maja Tešija koja je i u Rakitju imala solidan nastup (drugo mjesto u 501 MO, peto u parovima i deveto u Cricketu). Na petom mjestu je Martina Maglica, dok je značaj napredak ostvarila Vlasta Stankić skokom s desetog na šesto mjesto u ukupnom poretku.

Najveći napredak od djevojaka iz Top 10 društva zabilježila je Nina Rašić iz Splita koja je sa 15. skočila na osmo mjesto u ukupnom poretku. Nina je bila treća u 501 MO, četvrta u parovima (s Milom Aračić) te sedma u Cricketu.

LJUBIĆ NAJAVIO OBRANU NASLOVA

Boris Krčmar zaostaje svega 16 bodova za vodećim Ljubićem

Boris Krčmar zaostaje svega 16 bodova za vodećim Ljubićem

U elitnom rangu kod seniora najbolji je posao u Rakitju napravio Alan Ljubić koji sakupio ukupno 126,5 bodova. Pri tome mu je trijumf u Cricketu donio 80 bodova, četvrto mjesto u 501 DO 41 bod te dioba 13. mjesta u parovima 5,5 bodova. To mu je bilo dovoljno da se s trećeg probije na prvo mjesto u ukupnom poretku i tako istakne kandidaturu za obranu naslova ukupnog pobjednika Masters serije.

Glavni konkurent bit će mu Boris Krčmar koji je u Rakitju uzeo tek jednu medalju, srebro u Cricketu, što je za njegove iznimno visoke standarde ispodprosječan učinak. Krčmar za Ljubićem zaostaje svega 16 bodova i to sigurno nije prednost koju on nije u stanju nadoknaditi u preostala dva turnira.

U borbu za naslovom ukupnog pobjednika uključio se i Ivica Cavrić koji je u Rakitju sakupio 115 bodova (samo je Ljubić bio uspješniji) i sa šestog se probio na treće mjesto u ukupnom poretku. Cavriću je to pošlo za rukom zahvaljujući trijumfu u 501 DO i četvrtom mjestu u Cricketu. S obzirom da je trenutačno uvjerljivo vodeći u ukupnom poretku Europske masters serije, veteran iz Velike Gorice ima priliku osvojiti naslov ukupnog pobjednika u domaćoj i europskoj konkurenciji. Ali ne bi bio prvi kojemu je to pošlo za rukom jer Boris Krčmar ima čak dvije dvostruke titule (u sezonama 2007/08. i 2008/09.).

BIŠKUPIĆ POKAZUJE KONSTANTU

Dean Biškupić napredovao je na peto mjesto u ukupnom poretku

Dean Biškupić napredovao je na peto mjesto u ukupnom poretku

Nakon odličnog nastupa na prvom mastersu u Kaštel Starom, Vladimir Lešić je u Rakitju ponudio puno skromnije izdanje. To ga je koštalo pada s vodeće pozicije na četvrto mjesto u ukupnom poretku, ali još uvijek je dovoljno blizu vodećima da bude u konkurenciji za naslov ukupnog pobjednika.

Još jedan uspješan nastup imao je Dean Biškupić. Uz dvije osvojene medalje, srebro u 501 DO i broncu u parovima (sa Željkom Grubišićem), sakupio je 95,5 bodova i sa sedmog napredovao na peto mjesto u ukupnom poretku. Tako se igrač koji je u posljednje dvije sezone već pokazao da ima konstantu u svojim nastupima, sada ozbiljno nameće čak i za mjesto u reprezentaciji.

U toj kombinaciji je i Matija Gazibara koji već ima iskustvo nastupanja za reprezentaciju. Iako nije uspio osvojiti medalju (u Cricketu i parovima bio četvrti), mladi Zagrepčanin je i Rakitju pokazao da je prebrodio dječje bolesti koje su ga mučile prethodnih sezona. Uz takav pristup i uvijek visoku razinu igre, za ostvarenje željenog cilja trebat će mu neki osvojeni turnir na preostala dva mastersa.

Zdravko Antunović nije briljirao u pojedinačnim disciplinama, ali je to donekle kompenzirao osvajanjem srebra u paru s bratom Zvonkom. Top 10 zaokružuju dvojica veterana, Igor Šestan i Dragutin Pečnjak, te mladi Romeo Grbavac.

IMOĆANIN KOLO VODI

Željko Erslan u Rakitju je sakupio 61 bod i napredovao na peto mjesto

Željko Erslan u Rakitju je sakupio 61 bod i napredovao na peto mjesto

U konkurenciji igrača Druge kategorije nakon drugog turnira sezone je palicu u svoje ruke preuzeo Jerko Aračić. Imoćanin je u Rakitju sakupio velikih 90 bodova, pri čemu je čak 60 stiglo za osvojenu broncu u Cricketu. U kombinaciji s izostankom Šibenčanina Ivana Zuna Lovrića i nešto slabijim nastupom Mladena Carića s Hvara, nakon prvog mastersa vodećeg dvojca u ukupnom poretku, Aračić se s diobe četvrtog mjesta kataputirao na sami vrh masters liste.

Slijedi ga Tihomir Mamić koji je također ostvario odličan rezultat u Cricketu – peto mjesto za što je osvojio 41 bod. Uz to je Karlovčanin bio sedmi u 501 MO te sakupio ukupno 63,5 boda i sa sedmog se probio na drugo mjesto u ukupnom poretku.

No uvjerljivo najveći napredak ostvario je Šibenčanin Ante Gović koji je sa 32. skočio na šesto mjesto u ukupnom poretku. Ukupno je Gović u Rakitju sakupio 67,5 bodova (samo je Aračić bio uspješniji), pri čemu je 60 zaradio za trijumf u 501 MO. Njegov protivnik u finalu, Zagrepčanin Rudolf Krešić, se nakon samo jednog odigranog mastersa i dvije odigrane discipline odmah probio do desetog mjesta u ukupnom poretku.

Uspješan nastup u Rakitju je imao i Željko Erslan koji se zahvaljujući 61 sakupljenom bodu probio s desetog na peto mjesto u ukupnom poretku. Spomen zaslužuje i Vedran Dundović iz Matulja koji se nakon samo jednog odigranog mastersa sa 55 osvojenih bodova smjestio na 12. mjesto u ukupnom poretku.

BUBIĆ ZADRŽAO VRH

Davor Bubić zadržao je vrh ukupnog poretka kod trećekategornika

Davor Bubić zadržao je vrh ukupnog poretka kod trećekategornika

Kod trećekategornika nije došlo do promjene na vrhu ukupnog poretka unatoč tome što je Davor Bubić imao skroman nastup u Rakitju. No mladi Solinjanin je sa 23 osvojena boda učinio dovoljno da zadrži vodeću poziciju.

Najbolji učinak imala su trojica igrača koji su osvojili medalje u disciplini 501 SO, a zanimljivo je da je svoj trojici to bio prvi nastup na HPS mastersima ove sezone. Slavljenik Tomislav Zajec iz Zagreba je sakupio ukupno 58,5 bodova što me je bilo dovoljno da zasjedne na treće mjesto u ukupnom poretku. Njegov protivnik u finalu, Splićanin Igor Krivo, je sa 46 bodova zauzeo šesto mjesto, dok je osvajač bronce Bogomir Fuček iz Sesveta sa 42 boda trenutačno na devetom mjestu u ukupnom poretku.

Dobar nastup imao je i Splićanin Ivica Perić koji se zahvaljujući 36 osvojenih bodova u Rakitju probio s petog na drugo mjesto u ukupnom poretku.

LJUBENKO ZA BOD PRETEKAO BEARU

Karlo Predovan je na petom mjesto u juniorskoj konkurenciji

Karlo Predovan je na petom mjestu u juniorskoj konkurenciji

U konkurenciji juniora Filip Ljubenko je bio jedini koji je nakon prvog mastersa u Kaštel Starom nastupio i u Rakitju. To mu je bilo dovoljno za skok na prvo mjesto u ukupnom poretku, a zanimljivo je da je do sada vodećeg Tonija Bearu pretekao za jedan bod.

Nakon Ljubenka slijedi trojac Beara, Luka Franić i Milić koji je nastupio samo u Kaštel Starom, dok se na peto mjesto probio Karlo Predovan iz Rijeke.

Sljedeći HPS masters, treći po redu za sezonu 2016/17., na rasporedu je 3. prosinca u Sesvetama.

Comments

komentar