Matuljima ponovo domaćinstvo Ekipnog PH, Zagrepčani uvjerljivo prvi po broju predstavnika

Objavljena tablica s brojem predstavnika na Ekipnom PH 2018.

TABLICA S BROJEM PREDSTAVNIKA NA EKIPNOM PH 2018. (xls) (pdf)

Kruna svake pikado sezone definitivno je Ekipno prvenstvo Hrvatske, a ovogodišnjem se izdanju itekako veselimo – naime, pred nama je jubilarno, 25. po redu, koje je na rasporedu od 18. do 20.svibnja 2018. Domaćin natjecanja ponovno su Matulji, a natjecanje će se održati u već sada poznatom prostoru školske sportske dvorane Osnovne škole „Dr.Andrija Mohorovičić“.

Najmasovnije natjecanje koje se održava pod ingerencijom Hrvatskog pikado saveza, Ekipno prvenstvo Hrvatske, ove će godine doživjeti svoje jubilarno 25.izdanje. Domaćinstvo turnira i ove je godine pripalo Matuljima, odnosno Pikado savezu Primorsko-goranske županije. „Matulji su se pokazali kao odlična destinacija za pikado pa smo izuzetno zadovoljni što smo i ove godine domaćini prvenstva, još k tome jubilarnog 25. po redu. Nadamo se da ćemo ispuniti sva očekivanja igrača, ekipa, ali i Hrvatskog pikado saveza kojemu se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.“ – rekao je Damir Zrinšćak, tajnik Pikado saveza Primorsko-goranske županije.

Grad Zagreb prednjači s brojem predstavnika

Najviše će predstavnika ove godine na Ekipnom PH imati Grad Zagreb – njih čak 22. U elitnoj prvoj ligi nastupiti će 5 zagrebačkih predstavnika, u drugoj ligi 4, u trećoj ligi 5 te čak 8 ženskih ekipa. Iza Zagreba po broju predstavnika nalazi se Splitsko-dalmatinska županija (17), dok je na trećem mjestu domaćin, Primorsko-goranska županija sa 16 predstavnika.

Što se tiče ženskih ekipa, sve prijavljene ekipe u Hrvatskom pikado savezu imaju pravo nastupa na natjecanju, bez obzira na to imaju li županijski savezi žensku ligu ili ne.

U sezoni 2017./2018. registrirano 2326 igrača

S brojkama registriranih igrača i ekipa Hrvatski pikado savez može biti zadovoljan – naime, u tekućoj je sezoni registrirano 2326 članova raspoređenih u ukupno 341 ekipu. S obzirom na prošlu sezonu i zadnju bazu članova koja datira iz lipnja 2017. (kada je bilo registrirano 2292 igrača), porast broja članstva je vidljiv te je u stalnom rastu, što izuzetno veseli vodstvo Saveza, ali i sve zaljubljenike u ovaj sport.

Određivanje broja predstavnika

Određivanje broja predstavnika na Ekipnom PH tema je brojnih diskusija i razgovora u kuloarima pikada. S formulom su već i ptice na grani upoznate, no nikada nije na odmet ponoviti gradivo:

Broj ekipa u ligi : Ukupan broj ekipa u ligi x Ukupan broj ekipa na EPH = Broj predstavnika pojedinog saveza (koeficijent)

Za bolje pojašnjenje, uzeti ćemo primjer prve lige Grada Zagreba:

Broj ekipa u 1. ligi (14) : Ukupan broj ekipa u 1. ligi (64) x Ukupan broj ekipa na EPH (24) = 5,25 = 5

U slučaju da dva ili više saveza imaju isti koeficijent, primjenjuju se sljedeći kriteriji za određivanje broja predstavnika:

Kriteriji za zaokruživanje broja ekipa na 24 u slučaju kada 2 ili više saveza imaju isti koeficijent:

  • savezi koji imaju pravo na samo jednu ekipu su zaštićeni
  • gleda se prva decimala kod zaokruživanja na najbliži cijeli broj
  • prednost savezu koji ima veći broj ekipa u toj ligi
  • prednost savezu koji ima veći ukupni broj ekipa u svim ligama

Rok za prijavu ekipa do subote 5.5.2018. do 12:00 sati

Prvaci 2017. - Janje Next Team (seniorke) i Dioklecijan (seniori)

Ekipe koje su izborile nastup na Ekipnom prvenstvu Hrvatske, županijski savezi moraju prijaviti Hrvatskom pikado savezu do subote 5.5.2018. do 12:00 sati. Ovim putem, apeliramo na županijske saveze da se strogo drže roka te da vode računa o tome da sva županijska ligaška natjecanja završe do spomenutog datuma.

Ukoliko se dogodi da neki županijski savez ne prijavi svoj maksimalni broj ekipa za EPH, prednost pri popunjavanju kvota ima domaćin natjecanja, odnosno Pikado savez Primorsko-goranske županije.

Podsjetimo, u elitnoj prvoj ligi titulu prvaka braniti će splitski Dioklecijan, dok će kod seniorki naslov braniti zagrebačka ekipa Janje Next Team.

Comments

komentar