Očitovanje saveza povodom anonimne prijave

OČITOVANJE

Poštovani,

potaknut nedavnim optužbama upućenim na adresu Hrvatskog pikado saveza na račun vodstva i pojedinih igrača PSVSŽ-a od strane anonimnog pošiljatelja, vezanim uz namještanje rezultata i protekcije pojedincima, dužan sam Vam uputiti svoje očitovanje.

Kao predsjednik Pikado saveza Vukovarsko-srijemske županije, a nakon provjere iznesenih optužbi iste u potpunosti odbacujem i smatram ih pokušajem destabilizacije rada saveza i osobnog obračuna anonimnog pošiljatelja s prozvanim pojedincima.

Navedenim optužbama najprije je izražena sumnja u namještanje rezultata, odnosno pojedinačne statistike igrača ekipe Red Carpet, Zvonimira Majstorovića.

U prilogu ovog dopisa dostavljam originalni zapisnik utakmice između ekipa Ravnica i Red Carpet, potpisan od strane oba kapetana te zapisnik sa službene stranice našeg županijskog Saveza. lz priloženog je lako uočljiva greška administratora/voditelja lige pri unosu rezultata koja ničim ne utječe na pojedinačnu statistiku igrača. Naime, voditelj lige je pojedinačne susrete igrača iz originalnog zapisnika u aplikaciju na stranici previdom počeo upisivati od drugog susreta, te mu je na kraju ostao jedan neupisani susret, Tako je posljednji susret kojeg su igrali Josić-Ilić (zamjena za Majstorovića) upisan u prvu rubriku, što ni na koji način ne utječe na statističku ispravnost same utakmice. Svi pojedinačni susreti upisani na stranici su točni i odgovaraju stvarnom stanju. Dakle, sve optužbe oko pogodovanja navedenom igraču odbacujemo, kao i pogodovanje bilo kojem drugom igraču ili ekipi. Bilo bi puno bolje da je inicijator ovih optužbi prethodno provjerio s voditeljem lige o čemu se radi i problem bi bio riješen.

U nastavku teksta prozvana je i ekipa Ravnica na koju prema navodima anonimnog pošiljatelja ima dosta primjedbi. Provjerom zapisnika s utakmica u kojima je ta ekipa nastupala, ne nalazimo niti jednu primjedbu, stoga smatramo ove optužbe neutemeljenima. Sve ekipe su upoznate s mogućnošću unošenja primjedbe u zapisnik ukoliko je bilo što na utakmici bilo neregularno.

Kapetani ekipa potpisuju zapisnike i odgovorni su za točnost zapisnika. Svi zapisnici su uredno popunjeni i potpisani bez ijedne primjedbe.

Nadalje, prozivanje vodstva saveza kako određeni igrači kod njih imaju protekciju pri odigravanju županijskih masters turnira je apsolutna neistina. Uobičajena je praksa da je početak naših županijskih masters turnira predviđen za 15 sati, ali isto tako svi igrači znaju da turniri u pravilu

počinju u 15:30 ili čak u 16:00 sati, Razumljivo je da pojedinci mogu biti nezadovoljni ovakvom praksom ali nemamo namjeru mijenjati ono što je dobro, jer u desetak godina koliko ozbiljnije radimo na promociji pikada nikad nismo imali bolje posjećene i kvalitetnije turnire nego u zadnje dvije sezone, s prosjekom od 60-ak igrača po turniru.

Dakle, većini ipak odgovara ovakav sustav. Ukoliko određenom igraču ne odgovara ovakav koncept turnira, ničim nije prisiljen niti dolaziti.

Još jedna stvar vezana uz Masters turnire je kašnjenje pojedinih igrača pola sata, sat više. Svi igrači su s tim upoznati i na svakom turniru se dogodi da jedan ili dva igrača kasne iz bilo kojeg razloga, u pravilu opravdanog. Kad su u pitanju ovakva kašnjenja, oduvijek smo zagovarali toleranciju, ali samo u slučaju da nas igrač obavijesti da će kasniti, a prethodno se prijavio na turnir. U takvim slučajevima je uobičajeno uz pristanak njegovog protivnika preskočiti njegov susret, dok se ne pojavi. Ukoliko to više nije moguće, takvom igraču se upisuje poraz. Niti jedan igrač nije niti zakinut niti povlašten u ovakvim situacijama. Prema svima se postupa jednako u istim situacijama. Ukoliko protivnik inzistira da mu se upiše pobjeda, ista će biti upisana, a igrač koji kasni prebacuje se na lijevu stranu ždrijeba. Napominjem kako se do sada nikad nije dogodilo da je netko tražio da mu se piše pobjeda jer njegovog protivnika nema, a prethodno je upoznat s kašnjenjem,

Dakle, svi igrači su po tom pitanju maksimalno korektni i stoga ove optužbe smatramo krajnje nekorektnim i netolerantnim, a naša praksa će i u buduće biti ista, kada za to postoje opravdani razlozi.

Što se tiče namještanja rezultata koji su u protekloj sezoni išli na ruku još jednom prozvanom igraču, lgoru Domazetu, vodstvo Saveza o tome nema saznanja, jer u zapisniku nije bilo nikakve primjedbe niti je bilo tko dokazao da se tako nešto doista dogodilo.

Smatramo kako se ovdje zapravo radi o osobnoj netrpeljivosti i nanošenju štete ugledu svih navedenih pojedinaca i ekipa, kao i Pikado saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Na kraju ističem kako Pikado savez Vukovarsko-srijemske županije djeluje sukladno propisima koji reguliraju područje djelovanja sportskih udruga, kao i Natjecateljskim pravilnikom HPS- a te općim sportskim načelima.

S poštovanjem,

 

Predsjednik PSVSŽ

Branko Anić

mail poslan Hrvatskom Pikado Savezu možete pročitati ovdje

skenirani zapisnik i  unešeni rezultati

Comments

komentar