Vlatka Lešić i Matija Gazibara preuzeli vrh

Vlatka Lešić je nakon mastersa u Slavonskom Brodu sa četvrtog skočila na prvo mjesto u ukupnom poretku Masters liste

Napisao: Željko Đođo

MASTERS LISTE 2014/15. NAKON TURNIRA U SLAVONSKOM BRODU……..(xls)…(pdf)

Vlatka Lešić kod dama, te Matija Gazibara u elitnoj prvoj kategoriji kod seniora, preuzeli su vodstvo u ukupnom poretku Masters liste Hrvatskog pikado saveza nakon drugog turnira sezone održanog 8. studenoga u Slavonskom Brodu. Gazibara, 18-godišnjak iz Zagreba, je već prošle sezone bio vodeći u ukupnom poretku, ali nije se uspio održati na vrhu. Ovog puta je odlučan u namjeri da izdrži do kraja i postane najmlađi osvajač naslova ukupnog pobjednika Masters serije ikada.

 

– Ove sezone imam puno jaču igru i zreliji sam. Na preostala dva mastersa ću dati sve od sebe, pa što bude – rekao je Gazibara koji je u Slavonskom Brodu bio drugi u Cricketu, treći u parovima i četvrti u 501 DO i tako sakupio 123,5 boda.

Jedini uspješniji od njega bio je Boris Krčmar, suigrač iz Pikado kluba Janje i najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada. Iako je propustio prvi masters u Matuljima, Krčmar je već u Slavonskom Brodu sve nadoknadio. Osvojio je 501 DO i Cricket te bio drugi u parovima zahvaljujući čemu je sakupio čak 165 bodova i probio se na treće mjesto u ukupnom poretku sa svega 35 bodova zaostatka za Gazibarom.

Za jedno mjesto je napredovao Ivica Cavrić koji je u Slavonskom Brodu osvojio parove, uz tek solidne nastupe u Cricketu (sedmi) i 501 DO (deveti). Ipak, sakupio je 78 bodova i s trećeg se uspeo na drugo mjesto.

PAD ZA LJUBIĆA I LEŠIĆA

Dean Biškupić je imao zapažen nastup u Slavonskom Brodu

Nešto slabiji nastup imao je Alan Ljubić, vodeći nakon prvog mastersa u Matuljima, koji je pao na šesto mjesto u ukupnom poretku. Blagi pad doživio je i Vladimir Lešić koji je s drugog skliznuo na četvrto mjesto.

Odličan posao u Slavonskom Brodu je napravio Ivica Vuletić koji je bio drugi u 501 DO, četvrti u Cricketu i sedmi u parovima te sakupio 110 bodova, najviše nakon Krčmara i Gazibare. Zahvaljujući tome se sa 12. uspeo na peto mjesto u ukupnom poretku.

Uspješan je bio i Dragutin Pečnjak koji je osvojio parove i bio treći u 501 DO, dok je podbacio 13. mjestom u Cricketu. Pečnjak je sakupio 91 bod i ostao na sedmom mjestu. Treba istaknuti i zapažen nastup Deana Biškupića koji je propustio Matulje, ali se sa osvojenih 60 bodova uspeo na 14. mjesto u ukupnom poretku.

Mjesto u Top 10 i dalje čvrsto drži najbolji zadarski pikadista Šime Z. Buterin koji je osvajanjem bronce još jednom pokazao da je među najboljim igračima Cricketa u državi.

Podsjetimo da će ove godine po 20 prvoplasiranih igrača u svakoj od tri kategorije kod seniora osigurati nastup na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje je na rasporedu 18. i 19. travnja 2015. godine u Zagrebu. To je posljedica toga što je povećan broj igrača koji će nastupiti na pojedinačnom PH s dosadašnjih 16 na 24 igrača, a preostala četvorica će se dobiti putem dodatnog kvalifikacijskog turnira.

PERIĆ I ŠEGVIĆ PRATE LEŠIĆ

Jasna Šegvić zadržala je treće mjesto u ukupnom poretku

Vlatka Lešić u Matuljima nije odigrala na svojoj razini, ali je u Slavonskom Brodu opravdala status aktualne državne prvakinje. Zlato u Cricketu, srebro u 501 MO i bronca u parovima donijeli su joj velikih 81,5 bodova i proboj sa četvrtog na prvo mjesto u ukupnom poretku.

Tako je s vodeće pozicije skinula Tatjanu Perić unatoč tome što je Zagrepčanka imala još jedan zapažen nastup u kojemu je osvojila parove i bila druga u Cricketu, a podbacila je tek u 501 MO gdje je završila na diobi devetog mjesta. S nova 54 osvojena boda sada je na drugom mjestu u ukupnom poretku, ali sa svega 4 boda zaostatka za Lešić.

Odličan nastup imala je i Jasna Šegvić koja je osvojila 501 MO i bila druga u parovima, uz diobu devetog mjesta u Cricketu. Za to je zaradila 59 bodova (samo je Lešić bila uspješnija) i zadržala treće mjesto u ukupnom poretku.

Mali pad doživjela je Đurđica Delić (s drugog na četvrto), dok je solidan napredak ostvarila Hana Jurjako koja se sa 11. uspela na šesto mjesto nakon što je u Slavonskom Brodu osvojila 39,5 bodova za treće mjesto u Cricketu, sedmo u 501 MO i deveto u parovima.

POVRATAK MARTINE MAGLICE

Ines Brežnjak (crna majica) i Darija Balen na mastersu u SC Rehlicki

Solidan nastup imala je Martina Maglica koja se nakon podulje stanke, od veljače 2013. godine, vratila na nacionalne masterse. Splićanka je osvajanjem bronce u 501 MO pokazala da je u dobroj formi te se probila na 12. mjesto u ukupnom poretku. Ove godine izravan nastup na Pojedinačnom PH osigurava deset prvoplasiranih djevojaka, a prve ispod crte su Josipa Radić i Martina Maglica koje prijete Aniti Zidar koja za sada drži tu poziciju.

Nadomak plasmana na državno stigla je i sjajna debitantica iz Rijeke Zorica Beslać. Ponajviše zahvaljujući četvrtom mjestu u 501 MO i petom u parovima sakupila je 29 bodova i odmah se vinula na 15. mjesto, uz svega 9,5 bodova zaostatka za Zidar.

Da se može nositi s najboljim hrvatskim pikadisticama pokazala je Katarina Pocrnić osvajanjem četvrtog mjesta u Cricketu. Djevojka koja svake sezone nastupi samo na jednom mastersu vjerojatno bi imala puno bolje rezultate kada bi češće posjećivala masterse jer je očito da ima potencijal za dobre rezultate.

VELIKI SKOK ZA ŠITUMA

Tino Babić (žuta majica), pobjednik državnog prvenstva za igrače 3. kategorije, ove sezone se natječe u društvu drugokategornika

U konkurenciji igrača 2. kategorije najbolji posao napravio je Hrvoje Šitum koji je osvojio 501 MO te ukupno sakupio 82,5 boda. Tako se Imoćanin sa 19. mjesta nakon Matulja probio na drugo, odmah do Zadranina Tomislava Markića. Veliki je to podstrek za Šituma koji je i prošle sezone pokazivao da ima kvalitetu, a ovaj bi mu rezultat mogao pomoći da se u potpunosti afirmira.

Markić nije ponovio dominantan nastup poput onoga u Matuljima, ali je unatoč tome sakupio 51,5 bod i bez problema zadržao vodeću poziciju u ukupnom poretku.

Iznenađenje u Slavonskom Brodu je priredio domaći igrač Milan Đekić koji je dogurao do finala 501 MO, a ukupno je osvojio 61 bod i nakon samo jednog mastersa se probio na visoko sedmo mjesto u ukupnom poretku. U red iznenađenja spada i Zvonimir Sesartić iz Solina, debitant na mastersima koji je odmah osvojio broncu u 501 MO i ukupno sakupio 49 bodova te se probio na 14. mjesto.

Da može puno više nego što je napravio na prvom mastersu u Matuljima pokazao je Ivan Buterin. Zadranin je ponajviše zahvaljujući četvrtom mjestu u 501 MO sakupio 48,5 bodova i sa 23. se vinuo na šesto mjesto. Dobar nastup imao je i Zagrepčanin Dario Močilac, osvajač petog mjesta u 501 MO i parovima. Sa 47 osvojenih bodova se odmah uspeo do 15. mjesta u ukupnom poretku iako je propustio masters u Matuljima.

UVJERLJIVI SLAVEN KOVAČEVIĆ

Slaven Kovačević nakon prva dva mastersa ima uvjerljivu prednost

Zagrepčanin Slaven Kovačević je upisao novi trijumf u konkurenciji trećekategornika i sa novih 60 bodova učvrstio vodstvo u ukupnom poretku. Čak 70 bodova više u odnosu na najbližeg pratitelja, Kristijana Tufekčića koji je propustio masters u Slavonskom Brodu, daju mu mogućnost da čak i uz ne pretjerano kvalitetne nastupe na posljednja dva mastersa sačuva vodeću poziciju.

Veliki posao odradio je Josip Begonja iz Svetog Filipa i Jakova koji je dogurao do finala 501 SO i sa osvojenih 49,5 bodova u Slavonskom Brodu odmah se probio na treće mjesto u ukupnom poretku. Slično vrijedi i za debitanta na mastersima Tomislava Alaburića iz Malog Lošinja koji je uzeo broncu u 510 SO i sa 28,5 bodova odmah zauzeo šesto mjesto.

Još jedan debitant, Darijo Zovko, je također imao solidan nastup sa 24 osvojena boda što mu je donijelo deveto mjesto u ukupnom poretku.

U juniorskoj konkurenciji slavio je Juraj Hrestak iz Krapine koji se tako probio na treće mjesto u ukupnom poretku, iza Luke Lončarevića i Filipa Kozalskog koji su u Slavonskom Brodu imali nešto skromnije nastupe.

Comments

komentar