ZAVRŠNICA KUPA RH 2014. U četvrtak u HPC-u održan ždrijeb skupina

Novi sudar Nevere i Coloseuma kod dama, okršaji Split Londre, Bana Jelačića i N. Bokanjca

Napisao: Željko Đođo

SKUPINE S RASPOREDOM NATJECANJA I SATNICOM
SENIORKE……..(pdf)
SENIORI………(pdf)

Danas (četvrtak, 5. lipnja) je u Hrvatskom pikado centru održan ždrijeb Završnice kupa RH 2014. koja će se odigrati 14. lipnja u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Prema već ustaljenom običaju za ždrijeb su vrijedila sljedeća pravila:

1. U istoj skupini ne mogu biti dvije ekipe iz istog županijskog saveza.
2. Prvo se izvlači redoslijed županijskih saveza.
3. Ako županijski savez ima tri ili više predstavnika u toj kategoriji, ne mogu u istoj skupini biti pobjednici kupa iz tih županija.

 

Kod seniorki je bilo prijavljeno ukupno devet ekipa koje su razvrstane u tri skupine s po tri ekipe, a ždrijeb je htio da se u istoj skupini nađu finalistice nedavnog Ekipnog PH u Senju, Nevera iz Viškova kod Rijeke i zagrebački Coloseum. Zagrepčanke će tako imati priliku uzvratiti Neveri za poraz u finalu državnog, a zajedno s njima u Skupini B još je i ekipa Split Londra 7. U svakom slučaju to će biti najjača i najzanimljivija skupina za pratiti u prvoj fazi natjecanja.

Braniteljice naslova osvajačica kupa iz posljednje dvije sezone, splitska Bila Boja, u Skupini A će za protivnice imati ekipe Mace Play Darts iz Rijeke i Crne Kraljice iz Zagreba.

OKRŠAJ DARKWOODA I PLAY DARTS

Kod muških će na Završnici kupa sudjelovati 32 ekipe, dakle maksimalni dozvoljeni broj, a u prvoj fazi će se igrati u osam skupina sa po četiri ekipe pri čemu će po dvije prvoplasirane iz svake skupine izboriti plasman u sljedeću fazu natjecanja.

“Skupinom smrti” može se nazvati Skupina B ona u kojoj će status favorita imati Split Londra, finalisti nedavnog Ekipnog PH u Senju, te Ban Jelačić iz Zaprešića, osvajači posljednja dva kupa RH koji su na državnom u Senju završili na četvrtom mjestu. Ali svoju priliku će tražiti i Novi Bokanjac, pobjednici državnog prvenstva u konkurenciji drugoligaša i najbolja ekipa Zadarske županije, dok će Fokus iz Koprivnice u ovoj konkurenciji imati status autsajdera.

Druga po jačini je Skupina F u kojoj će se već u prvom kolu sudariti dvije ekipe koje su u Senju završile na diobi petog mjesta, riječki Play Darts i županjski Darkwood, osvajači Kupa RH 2011. godine. Tu su još i solidna zagrebačka ekipa Janje No Name te A1 iz Boraje kod Šibenika.

Aktualni prvaci Hrvatske, zagrebački Janje Alfa Team su u Skupini H zajedno s ekipama Playboy iz Kastva, Juraj Centar iz Krapine te Split Londra 4, iznimno ambiciozna ekipa koja je bila pobjednik državnog prvenstva u Senju u konkurenciji trećeligaša.

Ekipa Nevera iz Viškova, državni prvaci iz 2013. godine koji su spletom nesretnih okolnosti u Senju podbacili osvajanjem tek devetog mjesta, također su imali povoljan ždrijeb jer će im u Skupini E protivnici biti Budućnost Kapelica iz Labina, Oskar iz Siska i zagrebački CB Kum.

 

SKUPINE 21. ZAVRŠNICE KUPA RH

SENIORKE

SKUPINA A
1. BILA BOJA (SDŽ)
2. MACE PLAY DARTS (PGŽ)
3. CRNE KRALJICE (GZ)

SKUPINA B
1. SPLIT LONDRA 7 (SDŽ)
2. NEVERA (PGŽ)*
3. COLOSEUM (GZ)

SKUPINA C
1. MORČIĆ (PGŽ)*
2. A1 TEAM (GZ)
3. PETRINJKE (SMŽ)

 

SENIORI

SKUPINA A
1. DOWN TOWN (ZDŽ)
2. POSEJDON 2 (SDŽ)*
3. BRUNO AJNC (ZŽ)
4. VRBIK-04 (GZ)

SKUPINA B
1. NOVI BOKANJAC (ZDŽ)*
2. SPLIT LONDRA (SDŽ)
3. BAN JELAČIĆ (ZŽ)
4. FOKUS (KKŽ)

SKUPINA C
1. LIBERTY (ZDŽ)
2. DREAM TEAM PETRINJA (SMŽ)*
3. STARS (KŽ)
4. DARTS TEAM ENERGY (VŽ)

SKUPINA D
1. SOVE SOVINJAK (IŽ)
2. BULLS DUŽICA (SMŽ)
3. JANJE MIKULIĆI (GZ)
4. RIBILI B (PGŽ)

SKUPINA E
1. BUDUĆNOST KAPELICA (IŽ)
2. OSKAR (SMŽ)
3. CB KUM (GZ)
4. NEVERA (PGŽ)*

SKUPINA F
1. A1 (ŠKŽ)
2. DARKWOOD (VSŽ)
3. JANJE NO NAME (GZ)
4. PLAY DARTS (PGŽ)

SKUPINA G
1. SNAJPER (ŠKŽ)
2. KRISTAL (VSŽ)
3. PATRIOTI (GZ)
4. KLAPA NEVERA (PGŽ)

SKUPINA H
1. SPLIT LONDRA 4 (SDŽ)
2. JURAJ CENTAR (KZŽ)
3. JANJE ALFA TEAM (GZ)*
4. PLAYBOY (PGŽ)

NAPOMENE:
U zagradi je županija iz koje ekipa dolazi.
* Pobjednici županijskog kupa u županijama koje na završnici imaju tri ili više predstavnika.

{backbutton}

Comments

komentar