ZAVRŠNICA KUPA RH 2016. Uskoro se igra prvi HPS masters sezone i Završnica kupa

Bogata ponuda smještaja u Kaštel Starom,
održan ždrijeb skupina Završnice kupa RH

Plakat za 1. HPS masters sezone 2016/17. i 23. završnicu kupa RH u Kaštel Starom

Plakat za 1. HPS masters sezone 2016/17. i 23. završnicu kupa RH u Kaštel Starom

Napisao: Željko Đođo

Još su nepuna dva tjedna preostala do prvog natjecanja na nacionalnoj razini u novoj sezoni. Prvi HPS masters za sezonu 2016/17. će se održati u subotu 24. rujna, dok je sljedećeg dana na rasporedu Završnica kupa RH. Oba natjecanja će se održati u u Gradskoj sportskoj dvorani Kaštela u Kaštel Starom.
Danas je u prostorijama Hrvatskog pikado centra u zagrebačkoj Dubravi održan ždrijeb Završnice kupa RH. U konkurenciji dama za naslov osvajačica kupa RH borit će se ukupno 12 ekipa koje su podijeljene u četiri skupine s po tri ekipe. U drugu fazu natjecanja će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine, a u drugoj fazi se igra na Listi 8 i to jednostrukim nokaut sustavom (samo desna strana).
Nakon što je naša ženska reprezentacija proteklog lipnja senzacionalno osvojila naslov europskih prvakinja, bit će posebno zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti borba za prvi domaći trofej nakon tog velikog uspjeha. Prava je šteta što dvije prvoplasirane ekipe s kupa Pikado saveza Splitsko-dalmatinske županije, Mikrofon (Delić, Šegvić, Radun, Perišić, Lovrić) i aktualne prvakinje Hrvatske Tuning Caffe (reprezentativke Ivana Tadić i Olja Pavlović, Mamut, Cokarić, Banić…), neće nastupiti na završnici kupa RH zbog zauzetosti njihovih igračica uglavnom poslovnim obavezama.

A1 TEAM LOVI TREĆU TITULU U NIZU
To će malo olakšati posao ekipi A1 Team iz Zagreba (Lacković, Žagar, Petrinović…) koja će loviti treći uzastopni naslov pobjednica kupa RH. Zagrepčanke će već na startu imati dobar test jer im je ždrijeb u Skupinu B za protivnice donio ekipe Dupli iz Splita (reprezentativka Martina Maglica, Pivić, Banjan…) te uvijek solidne Petrinjke (Goršeta Kušan, Dolenac, Capar, Crnobrnja…).
Aktualne viceprvakinje Hrvatske, ekipa DM Štrige iz Matulja (nesuđena reprezentativka Zorica Beslać, Šimac, Šimičić, Troskot…), će u Skupini C za protivnice imati splitski Dioklecijan (reprezentativka Josipa Krželj, Tešija, Jerončić, Rašić) te šibenski Dišpet Jadrtovac (Spahija, Copić Bačelić, Gotić, Stričan…).

Cyberdine omogućio 40 pikado aparata

Prema ustaljenoj praksi sve utakmice na završnici kupa RH se igraju na standardni kup zapisnik od pet susreta, pri čemu se obavezno prvo odigrava susret parova, a zatim četiri pojedinačna susreta. Budući da se u kupu zajedno natječu ekipe iz sve tri lige (Prva, Druga i Treća), igra se disciplina 501 MO Team.
Susretljivošću sponzora Hrvatskog pikado saveza, tvrtke Cyberdine iz Zagreba, u Kaštela će se umjesto na standardnih 30 pikado aparata igrati na čak 40 aparata. To će omogućiti da se znatno ubrza odigravanje HPS mastersa u subotu, ali što je još važnije da se u nedjelju na završnici kupa RH svi susreti već od prvog kola mogu odigravati na dva aparata istovremeno. Na taj će se način ubrzati odigravanje utakmica i omogućiti da se Završnica kupa završi u ranim popodnevnim satima kako bi se ekipama iz udaljenijih mjesta omogućilo da se na vrijeme mogu vratiti svojim kućama jer u ponedjeljak je radni dan.

Osvajačice kupa Pikado saveza Grada Zagreba, ekipa Next Meradog (reprezentativka Marina Letica, Jurjako, Čustović…), ima ulogu favorita u Skupini A u kojoj će im protivnice biti super iskusna ekipa Double Out 2009 (Peričić, Ana i Vesna Urlić, Matić) koja u svojoj kolekciji trofeja ima i naslov državnih prvakinja (2007.) i osvajačica kupa RH (2010.), te ekipa Vega (Bubić, Perišić, Dujmović…) o kojoj se ne zna puno, ali su osvajanjem četvrtog mjesta u kupu PS Splitsko-dalmatinske županije pokazale da imaju kvalitetu.
Nevera Dame (reprezentativka Vlatka Lešić, Pahor, Stankić, Cenov…) su dva puta osvajale naslov državnih prvakinja (2012. i 2014.), a sada će pokušati na Viškovo donijeti i naslov osvajačica kupa. U Skupini D će im protivnice biti splitski As (Petrašević, Konrad, Tokić…) te ekipa Chicks (Vugec Čičko, Martinko, Erak…) koja brani čast PS Zagrebačke županije.

POSEJDON 2 BRANI NASLOV
U konkurenciji seniora nastup su prijavile 32 ekipe, što je maksimalni mogući broj, a u prvoj fazi natjecanja igrat će se u osam skupina s po četiri ekipe. Po dvije prvoplasirane iz svake skupine prolaze u drugu fazu u kojoj se na Listi 16 igra jednostrukim nokaut sustavom, dakle bez lijeve strane.
Titulu pobjednika kupa brani Posejdon 2 (reprezentativci Vladimir Lešić i Zdravko Antunović, Buha, Mlakar, Grgurinović…). I oni će loviti svoj treći naslov pobjednika kupa, i usto pokušati ponoviti fantastični uspjeh iz 2010. godine kada su osvojili dvostruku titulu, naslov državnih prvaka i kup RH. Prvi ozbiljniji test bit će im sudar u Skupini H s ekipom Stari mlin iz Varaždina (Kušter, Strmečki, Koren, Pozder…) koja može biti jako opasna ako su im glavni igrači u formi.

Registracija novih igrača za HPS masters na licu mjesta

Svi igrači koji nikada do sada nisu bili registrirani kao igrači u HPS-u i ne posjeduju igračke iskaznice, a žele nastupiti na HPS mastersu u subotu, moraju se registrirati na licu mjesta za zapisničkim stolom. Pri tome trebaju voditi računa da to moraju obaviti minimalno 45 minuta prije početka turnira na kojemu žele nastupiti.
Za zapisničkim stolom moraju popuniti obrazac ZAHTJEV ZA REGISTRACIJU NATJECATELJA (možete ga skinuti ovdje), predati kopiju osobne iskaznice (obje strane) ili predati osobnu na kopiranje te platiti 75,00 kn koliko iznosi trošak registracije natjecatelja za sezonu 2016/17.
Što se tiče Završnice kupa RH važno je naglasiti da ekipe mogu nastupiti isključivo s igračima koji se za njih bili registrirani u sezoni 2015/16., odnosno čija je registracija bila izvršena do ponedjeljka 5. rujna 2016. godine do kada je bio posljednji mogući rok za registraciju novih igrača. Je li neki igrač registriran za određenu ekipu može se provjeriti pretragom Baze igrača u kojoj se nalaze svi igrači registrirani u natjecateljskoj sezoni 2015/16. (možete je skinuti ovdje), a listu svih ekipa koje će nastupiti na Završnici kupa s igračima koji su za njih registrirani možete vidjeti ovdje.

Glavni konkurenti za pobjedničku titulu Posejdonu bi trebali biti splitski Dioklecijan, zagrebački Janje Alfa Team i Ban Jelačić iz Zaprešića, a velike ambicije ima i aktualni klupski prvak Europe, ekipa Split Londra. Među one koji su sposobni iznenaditi spadaju posljednja dva osvajača naslova državnih prvaka u Drugoj ligi, zadarski Novi Bokanjac te splitska ekipa Dupli.
Dioklecijan (Šestan, Restović, Marijanović, Ferenc, Marušić, Brzić…) je dvostruki uzastopni prvak države, a sigurno je da sjajnu sezonu u kojoj su bili i klupski viceprvaci Europe žele zaokružiti osvajanjem titule koja im nedostaje u već sada bogatoj klupskoj riznici.

POSLASTICA SUDAR JANJETA I LONDRE
Janje Alfa Team (reprezentativci Boris Krčmar i Alan Ljubić, Gazibara, Kranjčina, Pavlović…) je od 2011. godine tri puta bio državni prvak, ali imaju samo jednu titulu pobjednika kupa (2014.) i ovo im je prilika da to “podebljaju”. Već na startu ih čeka težak posao jer su dopali u vjerojatno najtežu Skupinu D u kojoj ih u prvom kolu čeka sudar s ambicioznom zadarskom ekipom Pristan (Vranjeka, Krnić, Eškinja, Batur…), a u drugom veliki okršaj s ekipom Split Londra (Ivezić, Grbavac, Fućak, Galović…) koja će u Kaštelima nastojati opravdati status aktualnih klupskih prvaka Europe.
Ban Jelačić (reprezentativac Ivica Cavrić, Pečnjak, Grubišić, Balija…) je dvostruki osvajač državnog kupa (2012. i 2013.), a s obzirom na odličnu formu udarnog dvojca Cavrić i Pečnjak teško ih je izostaviti iz kruga favorita. Dobar pokazatelj koliko mogu će biti sudar u skupini B protiv splitske ekipe Dupli (Kapetanović, Volarević, Hodžić…) koja nakon trijumfa proteklog lipnja na Ekipnom PH u Drugoj ligi u ovo natjecanje ulazi puna samopouzdanja.
Igrači Novog Bokanjca (Šime i Ivan Buterin, Markić, Smolić…) su podbacili na Ekipnom PH kada su ispali već u skupini, a ovo im je prilika da pokažu kako se mogu suprotstaviti najboljim ekipama u državi. Svoju priliku iz prikrajka će tražiti još neke ekipe koje imaju kvalitetne pojedince poput Samobora 95 (Deščak, Bošković, Živoder, Krnjić…), Dream Team Petrinja (reprezentativac Ivica Vuletić, Čop, Polovina…), Team Coloseum (Budiša, Kovačević, Margeta, Grković, Rešetar…), Posejdon (Bilela, Peričić, Listeš…), itd.

U PONUDI OBILJE APARTMANA
Domaćini natjecanja, Pikado savez Splitsko-dalmatinske županije na čelu s predsjednikom Eduardom Akrapom, te Pikado klub Posejdon iz Kaštel Kambelovca, potrudili su se igračima koji će u Kaštel Stari doputovati iz svih dijelova Hrvatske dati bogatu ponudu smještaja (popis apartmana možete pronaći na dnu stranice).
– Kontaktirali smo brojne ponuđače smještaja prije svega u Kaštel Starom, a zatim i u susjednim Kaštelima koji su jako blizu. Neki okvirni dogovor je bio da cijena smještaja ne prelazi 100 kn po osobi za noćenje, a na samim igračima je da pokušaju dogovoriti i nižu cijenu – rekao je Ivan Ića Ljubas, predsjednik PK Posejdon koji je odradio lavovski dio posla.
Kao što smo već naveli za Završnicu kupa RH u ured HPS-a su stigle prijave ukupno 44 ekipe, pri čemu su 32 muške ekipe, što je maksimalni mogući broj, te 12 ženskih ekipa. S obzirom na tako veliki broj ekipa koje će sudjelovati na Završnici kupa, ne bi bilo iznenađenje da padne rekord u broju igrača koji će sudjelovati dan ranije na HPS mastersu. Tome bi mogla pridonijeti i činjenica da se igra u Dalmaciji gdje su tradicionalno najbolje posjećeni HPS mastersi.
Sve ovo navodi na zaključak da bi se u Kaštel Starom mogla dogoditi velika pikado fešta kao uvod u novu sezonu.

Dress code na Završnici kupa RH obavezan za sve

Sva odjeća mora biti čista, uredna i nepoderana.
Vodstvo natjecanja ima pravo od svakoga za koga smatra da nije prikladno odjeven zatražiti da promijeni odjeću. Za to se daje rok od 15 minuta, a ukoliko igrač to ne učini neće mu biti dozvoljen nastup na natjecanju.
U slučajevima kada se meč snima za televiziju, igrači su dužni ukoliko se to od njih zatraži na svoju odjeću na određeno mjesto staviti logo HPS-a (u obliku naljepnice ili bedža) koji im mora osigurati vodstvo natjecanja.

Dress Code za ekipno PH i završnicu kupa RH

Ekipe moraju biti odjevene jednoobrazno – npr. ako je u pitanju majica, svi igrači/ce pojedine ekipe moraju imati jednake majice, odnosno ako se radi o trenirci svi moraju imati jednake trenirke. Ako su u pitanju hlače one moraju biti u istoj boji (npr. da svi nose tamne traperice ili da svi nose svijetle traperice).

Na odjeći obavezno mora biti oznaka pripadnosti ekipi (ili klubu) – bilo putem logotipa ili natpisa s imenom ekipe (ili kluba)

Obuća u kojoj igrači nastupaju mora biti zatvorenog tipa – dopuštene su i tenisice i cipele, ali ne i sandale, japanke i slična obuća otvorenog tipa

Nije dozvoljeno nositi:
– majice bez rukava
– majice na bretelice
– sandale, japanke i sličnu obuću otvorenog tipa
– kape, šešire i slična pokrivala za glavu, osim iz medicinskih, religijskih ili drugih razloga za koje se treba dobiti odobrenje od vodstva turnira prije početka natjecanja
– odjeću s natpisima ili crtežima koji su uvredljivi ili neprikladni za sportska natjecanja

23. ZAVRŠNICA KUPA RH

Gradska sportska dvorana Kaštela
(uz Osnovnu školu prof. Filipa Lukasa)
Adresa: Slavonska 7 (ex Put Banovine), 21216 Kaštel Stari

Informacije
Edo Akrap, 098/423-055
Ivan Ića Ljubas, 098/395-215

.

SKUPINE

SKUPINE S RASPOREDOM IGRANJA I SATNICOM
SENIORKE…..(pdf)
SENIORI…..(pdf)

SENIORKE

SKUPINA A
1. VEGA (SDŽ)
2. DOUBLE OUT 2009 (SDŽ)
3. NEXT MERADOG (GZ)

SKUPINA B
1. DUPLI (SDŽ)
2. PETRINJKE (SMŽ)
3. A1 TEAM (GZ)

SKUPINA C
1. DIOKLECIJAN (SDŽ)
2. DM ŠTRIGE (PGŽ)
3. DIŠPET JADRTOVAC (ŠKŽ)

SKUPINA D
1. AS (SDŽ)
2. NEVERA DAME (PGŽ)
3. CHICKS (ZŽ)

.

SENIORI

SKUPINA A
1. STARS (KŽ)
2. NOVI BOKANJAC (ZDŽ)*
3. SNAJPER (ŠKŽ)
4. PK STABLINA (DNŽ)

SKUPINA B
1. BAN JELAČIĆ (ZŽ)
2. MONTI (ZDŽ)
3. DUPLI (SDŽ)
4. BOUNTY (GZ)

SKUPINA C
1. SAMOBOR 95 (ZŽ)*
2. BARBA (ZDŽ)
3. ARENA (SDŽ)
4. TEAM COLOSEUM (GZ)

SKUPINA D
1. PETICA (ZŽ)
2. PRISTAN (ZDŽ)
3. SPLIT LONDRA (SDŽ)
4. JANJE ALFA TEAM (GZ)*

SKUPINA E
1. GIM KRIMEJA (PGŽ)*
2. DREAM TEAM PETRINJA (SMŽ)
3. DIOKLECIJAN 2 (SDŽ)
4. SUNSET ZAČRETJE (KZŽ)

SKUPINA F
1. DM 1 MATULJI (PGŽ)
2. VD CLUB (ŠKŽ)
3. POSEJDON (SDŽ)
4. THUNDER (IŽ)

SKUPINA G
1. LOVRAN A (PGŽ)
2. A2 (ŠKŽ)
3. DIOKLECIJAN (SDŽ)
4. BONANCA (VSŽ)

SKUPINA H
1. STARI MLIN (VŽ)
2. OLIVA X (ŠKŽ)
3. POSEJDON 2 (SDŽ)*
4. CITY CAFFE (VSŽ)

* Pobjednici kup natjecanja u županijskim savezima koji imaju pravo na tri ili više predstavnika na Završnici kupa RH. Te ekipe se prilikom ždrijeba ne mogu naći u istoj skupini.

.

SATNICA NATJECANJA

Kompletna satnica (HPS masters i Završnica kupa RH)……(pdf)

Subota, 24. 9. 2016.

09:00 – Dolazak natjecatelja
09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu Cricket

10:00 – Početak natjecanja u disciplini Cricket za seniore i seniorke

11:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 SO za juniore U-15 i U-18
(potrebno min. četvero prijavljenih natjecatelja u svakom uzrastu)

13:00 – Službeno otvorenje natjecanja
……………..Podjela nagrada za disciplinu Cricket i juniore

cca 13:30 – Početak natjecanja u disciplini 501 xx po kategorijama za seniore i seniorke

Nakon završetka pojedinačnih disciplina – podjela nagrada za pojedinačne discipline

Nakon podjele nagrada – Početak natjecanja u disciplini parovi za seniore i seniorke

Nedjelja, 25. 9. 2016.

08:30 – Dolazak natjecatelja

Natjecanje po skupinama
09:00 – 1. kolo
09:45 – 2. kolo
10:30 – 3. kolo

11:15 – Pauza

Nastavak natjecanja na Listi 16 (muški)
12:15 – 1/8 finala
13:00 – 1/4 finala
13:45 – 1/2 finala (na 2 dobivene utakmice)
15:00 – Finale i utakmice za 3. mjesto (na 2 dobivene utakmice)

Nastavak natjecanja na Listi 8 (žene)
12:15 – 1/4 finala
13:00 – 1/2 finala (na 2 dobivene utakmice)
14:30 – Finale i utakmice za 3. mjesto (na 2 dobivene utakmice)

cca 16:30 – Proglašenje pobjednika

PONUDA SMJEŠTAJA

Preporuke

Vila Koludrovac
Cesta Dr. Franje Tuđmana 819, 21217 Kaštel Štafilić
mob: 091/751-6733
mob: 091/573-2466
e-mail: anamaria.rogulj@st.t-com.hr

Ante Birčić
– u neposrednoj blizini dvorane
– moguć smještaj za 20 ljudi
mob: 098/172-2278

Mario Vukušić
– dva apartmana (Kaštel Kambelovac i Kaštel Gomilica)
mob: 092/315-3838

Vila Sikirica
Frane Krste Frankopana 6, Okrug Gornji (otok Čiovo)
Kontakt osoba: Mladenka Sikirica
mob: 098/9970-510
web: www.apartmentsciovo.info

Apartmani najbliži dvorani u Kaštel Starom

Anđelka Brešić
Fuležina 3, Kaštel Stari
tel: 021 231 373
e-mail: nikola.bresic@optinet.hr

Ivan Šunjerga
Fuležina 12, Kaštel Stari
mob: 091 444 45 55
e-mail: ivan@eridan.hr

Ivan Kurbaša
Cesta dr. F. Tuđmana 731, Kaštel Stari
mob: 091 799 5221
e-mail: apartman.kurbasa.kastela@gmail.com

Ivka Birčić
Put Banovine 7A, Kaštel Stari
tel: 021 231 480
e-mail: duritasdoo@gmail.com

Ljilja Udovičić
Valpovačka 12A, Kaštel Stari
mob: 095 513 99 66
e-mail: martina.udovicic@yahoo.com

Mate Botić
Bojišće 7, Kaštel Stari
e-mail: brane.botic@gmail.com

Mirjana Biliškov
Vukovarska 5, Kaštel Stari
tel: 021 227 431
mob: 091 50 93 424
e-mail: mirjana_biliskov@inet.hr

Mladenko-Mate Botić
Valpovačka 6, Kaštel Stari
tel: 091 544 8672
mob: 098 963 5166
e-mail: castelvecchio.cro@gmail.com

Mladenko-Jerko Botić
Valpovačka 4, Kaštel Stari
tel: 021 231 672
mob: 091 959 0822
e-mail: apartmanbotic@yahoo.com

Vladimir Grzunov
Bana Jelačića 40, Kaštel Stari
mob: 098 255 468
e-mail: grzunovvladimir1@gmail.com

Ante Šuško
Don F. Ivasovića 58, Kaštel Stari
e-mail: susko.ante@st.t-com.hr

Antonela Kapitanović
Vukovarska 27, Kaštel Stari
mob: 091 513 9605
e-mail: vesnakapitanovic@gmail.com

Comments

komentar