17. EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE, Senj, 22. i 23. svibnja 2010.

Rok županijskim savezima za prijave ekipa 12. svibnja 2010.

Napisao: Željko Đođo

Kao što je poznato od ove sezone se počinju primjenjivati odluke koje je Izvršni odbor HPS-a usvojio na sjednici održanoj 12. prosinca 2009. godine, a prema kojima ekipe HPS-u više ne plaćaju tzv. “drugu kotizaciju” za nastup na ekipnom PH. U skladu s tim ekipama se više ne isplaćuju niti novčane nagrade.

Ekipe više ne moraju slati niti posebne prijavnice za nastup na ekipnom PH jer im vrijede prijavnice koje su poslali na početku sezone. Budući da ne postoji prijelazni rok tijekom sezone, ekipe se mogu pojačati samo s novim igračima koji nisu bili registrirani niti za jednu ekipu u toj natjecateljskoj sezoni (naravno, u tom slučaju ih prethodno moraju prijaviti HPS-u).

Prijave ekipa HPS-u će vršiti županijski pikado savezi tako što će HPS-u najkasnije do 12. svibnja 2010. dostaviti popis s imenima ekipa koje će predstavljati njihov savez na ekipnom PH. To znači da županijski savezi trebaju odrediti svoj rok, npr. do 5. svibnja, za ekipe koje su temeljem plasmana u ligaškom natjecanju ostvarile pravo nastupa na ekipnom PH da potvrde svoje sudjelovanje na istom.

Ukoliko neka ekipa koja je ostvarila pravo nastupa na ekipnom PH iz nekog razloga odustane od nastupa, županijskom savezu ostaje dovoljno vremena da kontaktiraju ostale ekipe i pronađu zamjensku ekipu.

U slučaju da županijski savez do navedenog roka ne dostavi popis s imenima ekipa koje ih predstavljaju smatrat će se da su odustali od nastupa na ekipnom PH i dalje postupati prema odredbama Stegovnog pravilnika HPS-a. U slučaju ako neka ekipa potvrdi svoj nastup županijskom savezu, a ne pojavi se na ekipnom PH onda je sama ekipa podložna sankcijama.

Ždrijeb skupina za Ekipno PH 2010. će se održati u petak 14. svibnja u 14,00 sati u prostorijama HPS-a (Koledinečka 3, Dubrava-Zagreb), a pozivaju se svi koji to žele da prisustvuju ždrijebu.

Comments

komentar