21. EKIPNO PH Održan ždrijeb skupina za državno prvenstvo u Senju (16-18.5.2014.)

9 SVIBANJ 2014 KOMENTIRAJ VIJEST
Nevera, Tuning i A1 Team u “skupini smrti”

Detalj s prošlogodišnjeg Ekipnog PH u Sportskoj dvorani Robert Barbić-Beli u Senju.

Napisao: Željko Đođo

Danas je u prostorijama Hrvatskog pikado centra u zagrebačkoj Dubravi održan ždrijeb skupina 21. ekipnog prvenstva Hrvatske koje će se održati u Senju od 16. do 18. svibnja 2014. godine. Voditelj ždrijeba bio je Branko Šubić, dok su asistirali članovi izvršnog odbora HPS-a Mladen Katavić i Predrag Penić, te još nekoliko predstavnika Pikado saveza Grada Zagreba.

Prema već uobičajenoj praksi pri ždrijebu su važila tri kriterija:
1) u istoj skupini ne mogu se naći dvije ekipe iz istog županijskog saveza
2) prvo se izvlači redoslijed županijskih saveza
3) za sve županijske saveze koji imaju tri ili više predstavnika u nekoj kategoriji, ne mogu u istoj skupini biti prvaci iz tih županija

Jedini savez koji nije prijavio maksimalni broj ekipa koje su imali pravo prijaviti bio je Pikado savez Dubrovačko-neretvanske županije koji je u Prvoj ligi umjesto tri prijavio dva predstavnika. Da bi se popunilo upražnjeno mjesto, pri određivanju županijskog saveza kojemu će biti ponuđena mogućnost da pošalje dodatnu ekipu primijenjeni su sljedeći kriteriji:
1) prednost ima županijski savez koji je domaćin natjecanja
2) gleda se prva decimala kod zaokruživanja na najbliži cijeli broj
3) prednost savezu koji ima veći broj ekipa u toj ligi
4) prednost savezu koji ima veći ukupni broj ekipa u svim ligama

Budući Pikado savez Ličko-senjske županije, koji je domaćin, ove sezone nije imao ligaško natjecanje, prešlo se na drugi kriterij prema kojemu su bila izjednačena čak četiri saveza. Na kraju je presudio treći kriterij o broju ekipa u toj ligi na osnovu kojega je dodatnog predstavnika dobio Pikado savez Splitsko-dalmatinske županije. Kompletan sastav skupina u svim ligama možete pronaći na linkovima ispod.

STOBREČANKE BRANE TRON, RIJEČANKE GA NAPADAJU

Naslov prvakinja Hrvatske će braniti ekipa Tuning Caffe iz Stobreča (slijeva): Ana Mamut, Olja Pavlović, Ana Kamber, Ivana Tadić i Mia Cokarić

Brzinski pregled skupina otkriva kako se kod djevojaka Skupina E u kojoj su ekipe Tuning Caffe, Nevera i A1 Team slobodno može nazvati “skupinom smrti”. Stobrečanke iz ekipe Tuning Caffe brane naslov državnih prvakinja, a predvodi ih reprezentativka Olja Pavlović te još nekoliko odličnih igračica (Ana Mamut, Mia Cokarić, mlada i nadarena Ivana Tadić…). One se sigurno neće dati lako skinuti s trona.

A na tron će se pokušati vratiti riječka Nevera koja je slavila 2012. godine predvođena tandemom Vlasta Stankić i Andrea Pahor, a sada su još pojačane aktualnom prvakinjom Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji Vlatkom Lešić. U takvom sastavu Nevera bi, uz zagrebački Coloseum (Darija Balen, Tanja Perić…) i splitsku Bilu Boju (Đurđica Delić, Jasna Šegvić…) te Tuning Caffe, trebala biti među favoritima za osvajanje naslova državnih prvakinja.

Neće se lako predati niti A1 Team, Zagrepčanke koje u svojima redovima imaju super nadarenu Hanu Jurjako koja je bila otkriće cijele sezone, kao i iskusne Đurđicu Žagar, Ivanu Lacković i Mihaelu Petrinović. U svakom slučaju u Skupini E će se od prvog do posljednjeg kola voditi žestoke borbe jer dalje mogu proći samo dvije ekipe.

GUŽVA U SKUPINAMA E I F U 1. LIGI

Aktualni prvak Hrvatske je ekipa Nevera iz Viškova (stoje slijeva): Igor Šestan, Josip Vdović, Đani Vincan i Veljko Tibljaš; (čuče): Sandi Karavidić i Jasmin Hodžić.

Kod muških će među glavnim favoritima opet biti Nevera iz Viškova i zagrebački Janje Alfa Team koji su osvojili posljednja tri naslova državnih prvaka. Nakon što su Zagrepčani slavili 2011. i 2012., prošle godine na tron su zasjeli Viškovljani. Pri tome su se u posljednja dva finala sudarali upravo Nevera i Janje Alfa Team.

Ždrijeb je htio da se upravo te dvije ekipe nađu u prilično teškim skupinama. Janje Alfa Team (Boris Krčmar, Krešo Kranjčina, Tomislav Kušter…) će u Skupini E voditi teške okršaje protiv Split Londre (Tonči Restović, Danijel Ivezić, Stipe Malenica…) i Petice iz Samobora (Robert Hainešek, Stjepan Bošnjak…).

Još je teža situacija za Neveru (Igor Šestan, Veljko Tibljaš, Jasmin Hodžić…) kojoj će protivnici u Skupini F biti zagrebački Quattro (Tomislav Balija, Željko Erslan, Anđelko Fofić…) te opasna ekipa Strmec Amadeus (Mario Jankek, Dean Biškupić, Toni Samaržija…).

Među ekipe koje će se boriti za mjesta na pobjedničkom postolju treba svakako uvrstiti još i Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca (Vladimir Lešić, Ivan Bilela, Miro Buha…), Ban Jelačić iz Zaprešića (Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Antonio Domitrović…), županjski Darkwood (Zdravko i Zvonko Antunović, Zvonimir Lešić…) te riječki Play Darts (Dino Tomasini, Vedran Dukić, Vedran Pilepić…).

U PETAK OPEN EDU RANKING

Podsjećamo da će se u petak 16. svibnja, dakle kao uvod u Ekipno PH, u Senju održati dva turnira. U 18:00 na rasporedu je Warm Up (disciplina 501 MO) i to odvojeno za muške i žene, dok će u 21:00 sat započeti Open EDU Ranking, međunarodni turnir koji se boduje za EDU listu. Pravo nastupa na Open EDU Rankingu imaju svi igrači s EDU licencama, a budući je HPS članica EDU-a to konkretno znači da mogu nastupiti svi hrvatski igrači koji su registrirani u HPS-u za sezonu 2013/14. Detaljnu najavu turnira s rasporedom i satnicom, te kontaktima za rezervaciju smještaja u Senju možete pročitati na: www.hps-dart.hr/?page_id=4959

 

SKUPINE 21. EKIPNOG PH……..(pdf)

ŽENSKA LIGA…..(pdf)
MUŠKI 1. LIGA…..(pdf)
MUŠKI 2. LIGA…..(pdf)

{backbutton}

Comments

komentar