EKIPNO PH 2019. Drugi vikend (27. i 28. travnja) će se održati najmasovnije domaće natjecanje uz nastup čak 92 ekipe iz cijele Hrvatske

Sve najbolje što hrvatski pikado ima za ponuditi moći će se vidjeti u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja u Senju. Na 26. po redu Ekipnom PH nastupiti će čak 92 ekipe iz cijele Hrvatske koje su se cijele sezone borile za nastup u gradu podno kule “Nehaj”. Budući je vremenska prognoza povoljna, postoje svi preduvjeti za pravi festival hrvatskog pikada, a u Senj će doputovati preko 600 ljudi iz svih dijelova Lijepe Naše. Natjecanje će se održati u Školsko-sportskoj dvorani Robert Barbić Beli, u sklopu Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević, što je mnogim pikadistima već poznata lokacija jer se tamo održalo čak sedam ekipnih prvenstava.

Ekipno PH vrhunac je pikado sezone. Ukupno 341 ekipa je kroz ligaška natjecanja u svojim županijama krenula u sezonu s primarnim ciljem da izbore pravo nastupa na državnom prvenstvu. Tako će se u Senju naći najbolje ekipe iz ukupno 15 županijskih pikado saveza koje će se boriti za naslove državnih prvaka. I to u tri ranga kod senior, te u konkurenciji seniorki .

Danas je u prostorijama Hrvatskog pikado centra u zagrebačkoj Dubravi održan ždrijeb skupina 26. ekipnog prvenstva Hrvatske.

U muškim kategorijama na ekipnom će prvenstvu sudjelovati po 24 ekipe u svakoj kategoriji, dok se u kategoriji seniorki prijavilo 20 ekipa.

Prema ustaljenoj praksi pri ždrijebu su važila tri kriterija:

1) u istoj skupini ne mogu se naći dvije ekipe iz istog županijskog saveza

2) prvo se izvlači redoslijed županijskih saveza

3) za sve županijske saveze koji imaju tri ili više predstavnika u nekoj kategoriji, ne mogu u istoj skupini biti prvaci iz tih županija.

Izvlačenje skupina

Izvlačenje skupina za 25.Ekipno PH

CIJELI VIKEND BOGAT ZABAVNI PROGRAM

Senj je najstariji grad na gornjem Jadranu, a utemeljen je u predrimsko doba prije nekih 3000 godina na brdu Kuk. Duga povijest toga grada zasigurno je naučila Senjane mnogim tradicijskim vrijednostima, a jedna od tih vrijednosti svakako je i gostoprimstvo. Već od prvih kontakata i razgovora kod domaćina iz Senja mogla se osjetiti ta toplina gostoprimstva, uz obećanje da će Senj napraviti sve kako bi se Hrvatski pikadisti u gradu podno Nehaja osjećali ugodno. Zabavni program koji su osmislili naši domaćini za vrijeme trajanja prvenstva govori tomu u prilog:

PETAK 26.04.2019.

21:00 TS BARUFFA ( MARASKA PARTY-HOSTESE,NAGRADE)

SUBOTA 27.04.2019.

21:00 koncert  DIKTATORI I DJ

23:00 – 03:00 koncert  GIULIANO I DIKTATORI

NEDJELJA 28.04.2019.

15:00 – 18:00 AFTER FINALE PARTY 

DIKTATORI 

 

U PETAK TURNIR LEGENDI

Turnir legendi hrvatskog pikadaPikado je u Hrvatskoj službeno nazočan od 1992. godine kada je osnovan Hrvatski savez kompaktnih sportova (HSKS) u okviru kojega je djelovao i pikado sport. Pod tim nazivom djeluje do 30. kolovoza 1999. godine, kada se pikado odvojio te je osnovan Hrvatski pikado savez (HPS), koji je registriran kao sportska udruga. U samim početcima pikado je imao puno manje registriranih igrača, ekipa i klubova nego danas. Tako da je u sezoni 2004/05. HPS imao 1.182 registrirana igrača, odnosno 188 ekipa koje su se natjecale u 8 županijskih pikado saveza. Te su brojke iz godine u godinu u stalnom rastu, a trenutačno je u Hrvatskoj registrirano 2.272 igrača, odnosno 341 ekipa u 15 županijskih saveza. U tom periodu kroz Hrvatski pikado prošlo je mnogo pikadista i pikadistica koji su svojim djelovanjem, ponašanjem i rezultatima zadužili HPS i nas koji smo danas u pikadu. Iz tog razloga HPS je odlučio da se tim zaslužnim pojedincima  oduži na jedan skroman simboličan način u vidu “Turnira legendi” na kojem bi nastupili zaslužni pojedinci. HPS će nastaviti i u perspektivi sa turnirom legendi kako bi se odužili svima onima koji su zadužili Hrvatski pikado.

 

 

POČETAK PRVENSTVA U SUBOTU U 10:00 SATI

Prvenstvo starta u subotu u 10:00 sati utakmicama 1. kola po skupinama. Sustav natjecanja je isti kao i prošle sezone, u prvoj fazi ekipe su podijeljene u 8 skupina sa po 3 ekipe pri čemu dvije prvoplasirane idu dalje, dok se u drugoj fazi igra na listi 16 dvostrukim nokaut sustavom (desna i lijeva strana). Detaljno pojašnjen sustav natjecanja može se pronaći ispod ovog teksta.

Još jednom podsjetimo da prošlogodišnje titule prvaka nose: u prvoj kategoriji ekipa Ban Jelačić, u drugoj kategoriji ekipa Sprint, u trećoj kategoriji ekipa Romano Tiffany a kod dama ekipa Janje Next Team.

Striktna primjena Pravilnika o odijevanju

Pravilnik o odijevanju (Dress Code) HPS-a za ekipno PH i završnicu kupa RH

Sva odjeća mora biti čista, uredna i nepoderana.

Vodstvo natjecanja ima pravo od svakoga za koga smatra da nije prikladno odjeven zatražiti da promijeni odjeću. Za to se daje rok od 15 minuta, a ukoliko igrač to ne učini neće mu biti dozvoljen nastup na natjecanju.

U slučajevima kada se meč snima za televiziju, igrači su dužni ukoliko se to od njih zatraži na svoju odjeću na određeno mjesto staviti logo HPS-a (u obliku naljepnice ili bedža) koji im mora osigurati vodstvo natjecanja.

Ekipe moraju biti odjevene jednoobrazno – npr. ako je u pitanju majica, svi igrači/ce pojedine ekipe moraju imati jednake majice, odnosno ako se radi o trenirci svi moraju imati jednake trenirke. Ako su u pitanju hlače one moraju biti u istoj boji (npr. da svi nose tamne traperice ili da svi nose svijetle traperice).

Na odjeći obavezno mora biti oznaka pripadnosti ekipi (ili klubu) – bilo putem logotipa ili natpisa s imenom ekipe (ili kluba).

Obuća u kojoj igrači nastupaju mora biti zatvorenog tipa – dopuštene su i tenisice i cipele, ali ne i sandale, japanke i slična obuća otvorenog tipa

Nije dozvoljeno nositi:

  • kratke hlače ili trenirke
  • majice bez rukava
  • majice na bretelice
  • sandale, japanke i sličnu obuću otvorenog tipa
  • kape, šešire i slična pokrivala za glavu, osim iz medicinskih, religijskih ili drugih razloga za koje se treba dobiti odobrenje od vodstva turnira prije početka natjecanja
  • odjeću s natpisima ili crtežima koji su uvredljivi ili neprikladni za sportska natjecanja

 

SUSTAV NATJECANJA EKIPNO PH……..(pdf)

SKUPINE 26. EKIPNOG PH…………………(pdf)

OKVIRNA SATNICA NATJECANJA………..(pdf)

 

PONUDA SMJEŠTAJA

Booking.com

Turistička zajednica grada Senja

Comments

komentar