HPS MASTERS Unatoč vremenskim nepogodama odigran turnir u Rovinju

PIKADISTI JAČI OD SNJEŽNE OLUJE

Bljesak Ive Čustović i Deana Biškupića

Napisao: Željko Đođo

HPS masters u Rovinju u subotu 7. veljače ostat će upamćen po tome što se umalo – nije dogodio. Vremenske nepogode opasno su se urotile protiv najboljih hrvatskih pikadista, ali na kraju je ljubav prema sportu sa strelicama ipak nadjačala sve prepreke koje su im se našle na putu. Brojka od blizu 150 igrača koliko ih je doputovalo u Rovinj samo su potvrda toga.

 

Domaćini iz Istarskog pikado saveza, prije svih tajnik Davide Bosich, osigurali su maksimalno dobre uvjete za održavanje turnira u Školsko sportskoj dvorani Valbruna. Na otvorenje je stigao i Roberto Krevatin, dopredsjednik Saveza sportova Grada Rovinja, koji je svima zahvalio na dolasku u njihov grad i poželio im uspješan turnir, a nakon toga pokazao da je i sam poprilično vješt u bacanju strelica.

RADUN U VELIKOJ FORMI

U najugodnije iznenađenje turnira u Rovinju prometnula se Iva Čustović, djevojka kojoj je ovo četvrta sezona sudjelovanja na nacionalnim mastersima, ali nikada do sada nije uspjela osvojiti medalju. Danas je ekspodirala i ugrabila čak dva zlata, u 501 MO i parovima (sa sugrađankom Hanom Jurjako). U finalu 501 MO nadigrala je još jedno ugodno iznenađenje, sve bolju Adelu Maričić iz Malog Lošinja, dok je bronca pripala danas sjajno raspoloženoj Splićanki Rini Radun.

Radun je pobjedom u finalu protiv Olje Pavlović slavila u prvoj disciplini dana, Cricketu, a tek ju je peh s izlazima u susretu protiv Adele Maričić zaustavio da se plasira i u finale discipline 501 MO. U svakom slučaju Radun je pokazala da je u odličnoj formi.

Spomen zaslužuje i Riječanka Dea Šimičić, povratnica koja je nakon dvije godine stanke na mastersima u prvom nastupu osvojila broncu u Cricketu.

DOMINACIJA KRČMARA I VULETIĆA

Kod muških je najveće iznenađenje priredio Dean Biškupić, član Pikado kluba Strmec iz Strmca. Biškupić je osvojio elitnu disciplinu 501 DO pobijedivši u finalu Borisa Krčmara, najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada. Biškupić je na posljednjem Mastersu u Slavonskom Brodu osvojio srebro u disciplini parova (s Krčmarom), ali današnji rezultat ima puno veću težinu i potvrda je njegovog velikog napretka u posljednjih par sezona.

Bronca je pripala Zdravku Antunoviću iz Županje.

Krčmar je svoju reputaciju opravdao nadigravši Ivicu Vuletića iz Siska u finalu discipline Cricket. Zanimljivo je da je to bila repriza finala Mastersa u Slavonskom Brodu, ali tada u disciplini 501 DO (uz jednak ishod, slavlje Krčmara). Upravo su njih dvojica udružila snage u posljednjoj disciplini dana, parovima, te očekivano osvojili zlato pobjedom u finalu protiv tandema Zdravko Antunović i Alan Ljubić. Bronca je pripala riječkoj kombinaciji Dino Tomasini i Robert Grubiša.

ČAK TRI MEDALJE ZA LOŠINJANE

U konkurenciji igrača druge kategorije zlato je osvojio splitski Imoćanin Hrvoje Šitum koji je u finalu pobijedio svog prošlosezonskog suigrača iz ekipe Split Londra Romea Grbavca. Šitum je sada član ekipe Pikado kluba Dioklecijan.

Kod trećekategorika je najbolji bio debitant na mastersima Petar Šurlina iz Malog Lošinja. Šurlina je u finalu nadigrao pobjednika prva dva ovosezonska Mastersa, Zagrepčanina Slavena Kovačevića.

Kod juniora je drugi Masters za redom slavio Juraj Hrestak iz Krapine. U finalu je bio bolji od Splićanina Luke Lončarevića, dok je broncu osvojio Matthias Abramović iz Malog Lošinja. Tako su pikadisti iz Malog Lošinja, koji na svaki masters dolaze u sve većem broju, na otok odnijeli čak tri medalje – zlato Šurline u drugoj kategoriji, srebro Adele Maričić kod dama te broncu juniora Abramovića. Bravo Lošinjani.

KOMPLETNI REZULTATI…..(xls)

.

SVI OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE 501 MO (16 igračica)
1. Iva Čustović (Zagreb)
2. Adela Maričić (Mali Lošinj)
3. Rina Radun (Split)

SENIORKE CRICKET (11)
1. Rina Radun (Split)
2. Olja Pavlović (Split)
3. Dea Šimičić (Rijeka)

SENIORKE PAROVI 501 MO (9 parova)
1. Iva Čustović i Hana Jurjako (Zagreb)
2. Đurđica Delić (Split) i Petra Baljak (Mali Lošinj)
3. Olja Pavlović i Josipa Radić (Split)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO (28)
1. Dean Biškupić (Zagreb)
2. Boris Krčmar (Zagreb)
3. Zdravko Antunović (Županja)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO (42)
1. Hrvoje Šitum (Split)
2. Romeo Grbavac (Makarska)
3. Domagoj Nakić (Zagreb)

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO (38)
1. Petar Šurlina (Mali Lošinj)
2. Slaven Kovačević (Zagreb)
3. Ivan Juroš (Imotski)

SENIORI CRICKET (58)
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Ivica Vuletić (Sisak)
3. Alan Ljubić (Zagreb)

SENIORI PAROVI 501 MO (36 parova)
1. Boris Krčmar (Zagreb) i Ivica Vuletić (Sisak)
2. Zdravko Antunović (Županja) i Alan Ljubić (Zagreb)
3. Dino Tomasini i Robert Grubiša (Rijeka)

JUNIORI U-18 501 SO (9)
1. Juraj Hrestak (Krapina)
2. Luka Lončarević (Split)
3. Matthias Abramović (Mali Lošinj)

Comments

komentar