KUP RH 2018. Određen broj ekipa s pravom nastupa na Završnici kupa

Grad Zagreb prijavio najviše ekipa na Završnicu kupa

IMG 6986

Prošle godine Završnica kupa RH održana je u Sesvetama

BROJ EKIPA PO ŽUPANIJSKIM SAVEZIMA S PRAVOM NASTUPA NA ZAVRŠNICI KUPA RH 2017……(pdf)

Na zadnje tri Završnice kupa već pomalo tradicionalno Pikado savez Splitsko-dalmatinske županije imao je najviše prijavljenih ekipa. Ovo godine je to Pikado savez Grada Zagreba sa prijavljenih 48 ekipa (41 muška i 7 ženskih). Zahvaljujući tome što su imali 41 ekipu koje su sudjelovale u županijskom kup natjecanju u muškoj konkurenciji, na Završnicu kupa RH koja će se održati u rujnu ove godine imaju pravo poslati pet svojih ekipa. Pet predstavnika u završnici Kupa imati će i PS Splitsko-dalmatinske županije. Sljedi ih PS Primorsko-goranske županije sa četiri predstavnika.

U ženskoj konkurenciji broj ekipa koje mogu nastupiti na Završnici kupa RH je limitiran na 16, ali zbog pokazatelja iz prethodnih sezona niti ove se za ženske ekipe nije primijenila formula za izračun kao kod muških ekipa. Pokazatelji iz prošlih sezona kazuju da na Završnicu kupa pristigne otprilike jedna trećina od ukupnog broja prijavljenih ženskih ekipa. Stoga smo na taj način ostavili mogućnost da broj ekipa koje nastupaju na završnici kupa bude upotpunjen sa onim ekipama koje bi formulom za izračun bile eliminirane.

Najviše prijavljenih ekipa u ženskoj konkurenciji ima PS Grada Zagreba i PS Primorsko-goranske županije, ukupno sedam, pa u slučaj da pošalju maksimalni broj ekipa na završnicu teoretski mogu imati 12 ekipa PS Grada Zagreba odnosno 11 ekipa PS Primorsko-goranske županije.

Ukupno se ove sezone za kup natjecanje prijavilo 289 ekipa iz 14 županijskih saveza (265 muških i 24 ženske ekipe).

Pojasnimo i formulu za izračun broja ekipa koju svaki županijski savez ima pravo poslati na završnicu kupa. Uzmimo za primjer PS Grada Zagreba koji ima 41mušku ekipu u kupu. Taj se broj podijeli s ukupnim brojem ekipa koje su prijavljene za kup (265) te pomnoži s brojem ekipa koje mogu nastupiti na završnici (32). Dobiveni broj (4,95) se zaokružuje na najbliži cijeli broj te se tako dobije da Zagrebčanci imaju pravo na 5 predstavnika.

Završnica kupa će se odigrati zajedno s prvim HPS mastersom sljedeće sezone (2018/19.), dakle u rujnu 2018. godine. Prednost pri dobivanju domaćinstva završnice kupa i prvog HPS mastersa (naravno, ukoliko budu poslali prijavu na Natječaj za domaćinstvo turnira u sezoni 2018/19. koji će uskoro biti objavljen) imat će savezi iz kojeg dolaze pobjednici prošlogodišnjeg kupa.

Posljednji rok županijskim savezima za prijavu ekipa koje su izborile pravo nastupa na Završnici kupa RH će biti 4. rujna 2018 godine

Comments

komentar