RASPLET PRVENSTVA

I dok su prva i treća liga već neko vrijeme manje-više riješene rezultatske napetosti, borba za naslov prvaka druge lige nije bila ovako dramatična od 2008. godine i čuvenog  meča Darkwood-Duran, kada su gosti odnijeli puni plijen iz Parka i okitili se naslovom prvaka druge lige u našoj županiji. Mjesto događaja je i sinoć bilo isto, protagonisti neki novi dečki a rezultat na kraju u korist domaćina. 

Sinoć je, dakle, kulminirala sezona derbijem između ekipa Low score i Kafi Vrbica. Domaći su prije ovog susreta imali bod prednosti, iskoristivši kiks Vrbice protiv Kuma te pobjedama protiv Gaja i na teškom gostovanju u Babinoj Gredi protiv Leona, došli u situaciju  da im je i bod bio dovoljan za ostanak na čelu ljestvice. Vidno nervozni igrači obje ekipe loše su ušli u meč i do kraja prikazali  ispodprosječnu igru. To ipak ne čudi obzirom na veliki ulog, jer cijela sezona stala je u taj jedan meč. Tek nekoliko bljeskova Ilije Jukića ( izlazi na 142 i 108) i Darka Balentovića (već izgubljeni meč izvukao izlazom na 140) malo popravljaju dojam.

Najbolju igru su zapravo prikazali sve bolji Damir Blumenschein (u zadnja tri meča omjer 11:1!) na jednoj i Tomislav Đurasović, prvi igrač lige, na drugoj strani. Gosti su bolje ušli u meč, konstantno održavajući prednost sve do kraja drugog kruga. Tada se domaći uz podršku desetak svojih navijača bude i upisuju čak šest pobjeda zaredom, za mirnih 9:4. Ključnim su se pokazali mečevi  trećeg kruga, Blumenschein-Đurasović i Balentović- Ilija Jukić.  Uz očekivane  pobjede Ivkošića protiv Udovičića i domaćeg kapetana (Ivan Borilović)  protiv gostujućeg (Ivica Jukić) Low score dolazi do 4:0 u tom dijelu utakmice i nova tri boda, te upisuje nevjerojatnu 14. pobjedu zaredom.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, a raspored vodeće ekipe daje im  pravo  nadati se osvajanju naslova prvaka za ovu sezonu, naravno uz ozbiljan pristup, jer svako opuštanje može ugroziti osvajanje prvenstva i kompromitirati uloženi trud.  Vrbica može žaliti što se ponajbolji igrač lige, Ivan Pavlović, zbog poslovnih obveza povukao iz natjecanja i na taj način u velikoj mjeri  umanjio šanse svojoj ekipi za put na državno prvenstvo.

Da vodeća ekipa treće lige, caffe bar „M“ iz P.Podgajaca nije u zadnjih nekoliko kola „prosula“ dosta bodova, već su i teoretski mogli osigurati naslov prvaka. Neočekivani porazi protiv Gaja 2 i Klika govore o padu forme vodeće ekipe prvenstva. Da nisu tako dobro krenuli u natjecanje sad bi situacija bila znatno napetija u borbi za naslov najboljeg. Ovako je velika bodovna razlika garancija da će Podgajčani prvi kroz cilj i kao takvi predstavljati našu županiju u Senju.

Kod prvoligaša sve po starom. Darkwood i City su upisali nove pobjede i „zacementirali“ svoja mjesta za državno, dok je u vjerojatno najvažnijoj utakmici sezone Etno-pub slavio u gostima kod Okca s 10:6 i odmakao na 8 bodova prednosti četiri kola prije kraja. Tako je pitanje  o trećem putniku u Senj sada svedeno samo na teoretsku šansu Okca i Kristala da dostignu Etno-pub.

Comments

komentar