2.MASTERS HPS-a, Split, 04.11.2017.

U ugodnoj atmosferi sportske dvorane Gripe u gradu podno Marjana odigran je drugi ovosezonski masters u organizaciji HPS-a. Impozantna brojka od čak 220 natjecatelja svakako je dokaz da igrači rado posjećuju najveći grad na Jadranskoj obali. Lijepo vrijeme i zavidna organizacija predsjednika Pikado saveza Splitsko – dalmatinske županije gosp. Eduarda Akrapa svakako su pridonijeli još boljoj atmosferi samog natjecanja.

MARINA LETICA POTVRDILA DOMINACIJU
zeneTrenutno naša najbolja igračica Marina Letica ponovila je uspijeh sa prvog mastersa te se ponovo okitila zlatom u sve tri discipline i tako pokazala pikado svijetu da se na nju može još dugo računati. U disciplini cricket u konkurenciji od 24 natjecateljice superiorno je došla do najvišeg postolja pobijedivši tako renomirana imena kao što su Hana Jurjako, Dea Šimičić, Iva Čustović, Martina Maglica, Maja Tešija i u finalu Josipa Krželj. U glavnoj disciplina dana 501 M.O. također je „pomela“ konkurenciju i bez izgubljenog meča došla do najvišeg postolja. Na tom putu na crtu su joj stale Marijana Puček, Anić Matić Anja, Ivić Sandra, ponovo Martina Maglica i Hana Jurjako i još jednom Martina Maglica koja se kroz repasaž probila do finala. Međutim niti jedna djevojka nije uspijela pobijediti odlično raspoloženu Marinu. Stvarno iskrene čestitke.
Disciplina parova svakako je šlag na torti svakog mastersa. U konkurenciji seniorki od 15 parova Marina sa svojom stalnom partnericom Hanom Jurjako ponovo nikome ne da ispred sebe i tako potvrđuje dominaciju među seniorkama.
Posebno nas veseli dolazak bivše reprezentativke Jasne jelavić Šako (ex Šegvić) koja je nakratko uspijela regulirati roditeljske obaveze i odigrati masters što je svakako naznaka da se Jase vraća na pikado scenu.

 

FILIP LJUBENKO – KRALJ JUNIORA

juniori medaljeNajsjajniji dijamant pikado priče svakako su juniori koji su na ovaj masters došli u rekordnom broju (bilo ih je čak 16). Dugo nismo vidjeli toliko novih lica koja vole ovaj sport i za koje se nadamo da će nas i dalje posjećivati. Kralj među njima svakako je Filip Ljubenko koji se još jednom okitio zlatom i tako potvrdio da je svakako naša perjanica u kategoriji juniora. Filip je također osvojio prvo mijesto bez izgubljenog meča, ponovio svoj uspijeh iz Sesveta i tako najavio seniorima da će uskoro i oni imati problema s njim.

 

CAPO DEI CAPI
Svakako prvo ime u kategoriji seniora je po tko zna koji puta Boris Krčmar. Boro je ponovo uspio uzeti sva tri zlata i tako podsjetio pučanstvo tko je „šef svih šefova“ na pikado sceni. Na putu do trona u disciplini cricket Boro je morao ukrstiti strelice sa Babić Ivanom, Buha Mirom (koji ga baca na lijevu stranu), Vuletić Ivicom, Grubiša Robertom, Bilobrk Nikolom, Kužić Danijelom, Šprljan Markom, Stanković Mišom, Pečnjak Dragutinom, Gazibara Matijom, te Cavrić Ivicom da bi se plasirao u finale turnira gdje ga je čekao ponovo Miro Buha. No ovoga puta se Boro nije dao iznenaditi, te pobjedom protiv Buhe osvaja disciplnu cricket.

cricketmBuha se morao zadovoljiti drugim mjestom dok je Ivica Cavrić bio treći. Elitna displina 501 D.O. za Krčmara nije bila toliko zahtjevna i čini se da je do pobjedničkog postolja došao lakše nego u cricketu iako ga je na tom putu čekalo nekoliko zvučnih imena (Antunović Zvonko, Klarić, Lešić i u finalu Grbavac) prošao je neokrznut. Drugo mjesto osvojio je Grbavac Romeo a broncu je uzeo Lešić Vladimir. Interesantnih mečeva nikao nije nedostajalo. Svakao treba spomenuti neke kao što su Restović – Cavrić, Gazibara – Biškupić, Vuletić – Lešić, Lešić – Krčmar, Pečnjak – Cavrić gdje u svakom od njih kao pobjednik izlazi drugospomenuti igrač.

U drugoj kategoriji vodstvo na ukupnoj masters listi uspio je zadržati Robert Grubiša osvojenim petim mjestom dok je u toj kategoriji slavio Bilobrk Nikola ispred Šegvić Josipa i Lovrić Ivana.
U trećoj kategoriji zablistao je Hatić Adi osvojivši svoj prvi masters i tako je uspio odmah zasjesti na treće mjesto ukupne masters liste. Hatić je također u svom pohodu prošao neokrznut što je svakako najava Frtalj Ivici da ubaci u višu brzinu želi li i dalje ostati na vrhu masters liste. Finale protiv Adija igrao je Mihić Loris dok je treće mjesto u trećoj ligi osvojio već spomenuti Ivica Frtalj.

DISCIPLINA PAROVA OMILJENA MEĐU PIKADISTIMA
Dovoljna potvda naslovu je da se u disciplini parova prijavio identičan broj natjecatelja kao u Sesvetama (47 muških i 15 ženskih parova) iako sutradan nije bio nikakav vezani događaj. Apetit za još malo druženja sa strelicama ostao je kod većine igrača iako su se kazaljke na satu bližile svom najvišem položaju.parovim Čini se da je želju za pobijedu najviše imao Mišo Stanković koji to nije uspio dosegnuti na prvom mastersu iako je igrao sa ponajboljim partnerom na svjetskoj razini. No ovoga puta nije bilo propusta i pada koncentracije pa Boro i Mišo staju na najvišu stepenicu. Do pobjede su došli neokrznuti iako su im na tom putu bili tandemi poput Brzić – Ivezić, Poljak – Bilela, Carić – Sesartić i u finalu prekaljeni par Pečnjak – Cavrić. Iznenađenje discipline parova došlo je iz najjužnijeg dijela lijepe naše. Par Brečić – Kužić odnosi broncu u Dubrovačko – neretvansku županiju.

 

PREDSJEDNIK ULIJEVA POVJERENJE

Treba još napomenuti da je prije početka discipline 501 predsjednik Hrvatskog pikado saveza gospodin Mamić Tihomir pozdravio sve prisutne, zahvalio se na njihovom dolasku te u kratkom govoru iznio činjenicu da smo svakim danom sve uspiješniji u tehničkom i organizacijskom smislu. Izjavio je da je možda i bilo nekih propusta, ali svakako manje nego na prvom mastersu te obećao da će treći masters u prosincu i Istri biti još na višem nivou.
Još jednom se zahvaljujemo gospodinu Edi Akrapu, predsjedniku PSSDŽ-a koji je sa svojim članovima dao veliki doprinos u organizaciji ovakvog događaja.
Hvala svim natjecateljima koji su prošli stotine kilometara kako bi uveličali događaj a nadamo se i druženju u Fažani u prosincu.

junioricricketzaligabligacliga

Comments

komentar