‘AJDE DA TI GATAM

Konačno je i ta višemjesečna stanka iza nas, ljeto odavno gotovo, kratki jesenski dani znače početak još jedne pikado sezone, više vremena za trening i brušenje forme. Neki su se već jako unervozili, igrali bi. Evo prilike da se pokažete i da vidimo što ste radili proteklog ljeta. Kao i obično, zadnji tjedan u listopadu rezerviran je za prvo kolo lige. Sve tamo do početka svibnja pred nama je pregršt uzbuđenja u ligaškom i kup natjecanju a posebno na mastersima, kojih ove sezone imamo na rasporedu čak deset. Borba za TOP 16 počinje već u subotu 28.10.  kod „Bambe“ u Mikanovcima a završava šest mjeseci kasnije, 28. travnja 2018. u Otoku.

Na kraju će najboljih 16 odmjeriti snage na zasebno organiziranoj završnici, ali o tom potom.

Idemo pogledati što nam nudi nadolazeća sezona u naše dvije lige, i malo se pozabaviti prognozama, da ne kažem gatanjem!

Prva liga dobila je brojčano pojačanje u dvjema ozbiljnim ekipama. Red carpet iz Bošnjaka i Sport caffe iz Berka novi su prvoligaši, a ova sezona će im biti pokazatelj gdje su trenutno sa svojom igrom. Jedno je sigurno, neće biti lak zalogaj i latentna su opasnost, što može skupo koštati svakoga tko olako shvati mečeve protiv njih. Ekipe su to koje imaju nekoliko odličnih igrača, koji već duže vrijeme prezentiraju jako dobru igru na našim turnirima. U prvom redu Mario Šarčević „Sivi“ i Josip Ivančević iz Berka te Zvonimir „Anderson“  Majstorović i Dražen Lukić iz Red carpeta. No, hoće li im to  biti dovoljno u borbi za jedno od mjesta koje će voditi na državno prvenstvo, jer im konkurenciju čine redom puno iskusnije ekipe, što kad-tad mora doći do izražaja, vrijeme će nam pokazati. Ali ostavimo mogućnost i prostora za poneko iznenađenje. U svakom slučaju, novim ekipama u elitnom razredu želimo dobru sezonu i peticu iz matematike, jer nema više master out momci.

Od ostalih ekipa borbu za odlazak na državno prvenstvo s novopridošlima vodit će Kristal sa manje-više istim sastavom kao i proteklih sezona, Bonanca-oslabljena za Kesera a pojačana Ilijom Jukićem „Pankerom“. Tu su još znatno jači City caffe, za koji uz standardnu postavu igraju još Damjan Živković i Ivan Filipović,  te Okac iliti bivši Low score pojačan sa nebrušenim dijamantom Filipom Ivančičevićem Filetom i Krešom Lovrečićem. U ovakvoj konkurenciji Darkwood je objektivno ipak za korak ispred svih, odnosno prvi favorit i ove sezone, ne samo zbog puno više iskustva i tradicije, nego i zbog činjenice da su se Zoran Keser i Zdravko Antunović vratili u „staro jato“.  Uz pojačanje u liku Pere Ljubića to je naša prva perjanica i za puno više domete od županijske lige. Možda Darkwood zapravo nikad nije ni bio jači. Ipak, sezona je dugačka i kvalitetu treba konstantno dokazivati.

Druga liga je prošle sezone bila ponajbolja i definitivno najzanimljivija do sada ali sam siguran da će ova biti još nijansu jača i još izjednačenija. Nekoliko je ekipa koje će jurišati na tron i svi oni imaju legitimno pravo za isticanje ove kandidature. Ponajprije povratnička ekipa Etno-pub, koju čine sve sami rutineri (Livi, Klaja, Umbe, Đuka, Robo i Branči). Uz malo više truda i ozbiljniji pristup nego do sad oni mogu puno. Još je nekoliko ekipa koje su im vrlo blizu, u prvom redu Kuglana, koja je i prošle sezone prokockala državno prvenstvo na  „malim utakmicama“ , zatim Ravnica koja je već treću sezonu tu u manje-više istom sastavu, Otok sa odličnim Čavlovićem i Bambo sa Đurasovićem i novakom Kladarićem koji je pokazao da može pružiti dosta dobru igru. Svi ostali se mogu svrstati u jednu skupinu, možda za nijansu lošiju, što ne znači da netko od favorita neće  na njima „slomiti zube“. Ostaje nam za vidjeti koliko su Vukovarci napredovali nakon prve sezone, što mogu ekipe Kuglane 2, Red carpet 2,  City caffe 2 i Bonanca 2. Kuglana 2 i Red carpet 2 imaju više novih nego starih igrača, pa je pitanje kako će se novi dečki snaći u natjecateljskom ritmu, jer jedno je trenirati a nešto sasvim drugo igrati za bodove.  Bonanca 2 je dosta oslabljena u odnosu na prošlu godinu odlaskom Jurčića i Lovrečića, te od prije Ivana Katića.

Ekipa City caffe 2 je pak posebna priča ove godine. Ovu ekipu poznaju samo oni stariji igrači, jer većina njihovih članova  već nekih 5-6 godina  uopće ne igra. Za neke smo pomislili da više nikad ni neće biti naši članovi, ali evo ih, povratak otpisanih. Čaro, Dado i Mica uz nove mlade snage, mogu svakome zagorčati život, valja biti na oprezu. Potpuni novaci i najveća nepoznanica ove godine dolaze nam iz Privlake. CB Flamingo je jedina ekipa u kojoj nastupaju sve redom novi igrači, i to je ono što nas posebno mora veseliti. Koliko igrački mogu i koliko će podleći pritisku natjecanja vrijeme će pokazati, ali kao sudionici nekoliko naših turnira pokazali su da mogu fino odigrati i da će sigurno biti bolji kad se  malo opuste i probiju led. U svakom slučaju opasni su, ipak se njihov kapetan zove Slaven Bilić, tako da nema opuštanja.

Na kraju pohvale i našoj jedinoj ženskoj ekipi (Schpajz girls) na prvom osvojenom odličju na državnim natjecanjima, bronca sa završnice kupa u Sesvetama je kruna dugogodišnjeg truda i apsolutno je zaslužena, nadamo se da će biti još ovakvih uspjeha.  A možda uzmu i pokoji bod ove sezone!

Je li ovo gatanje bilo potpuni promašaj, kako to obično biva, ili ima nešto u tome, vidjet ćemo za nekih 6 mjeseci.

Sretno svima u novoj sezoni!

Comments

komentar