21. POJEDINAČNO PH, SESVETE U nedjelju okončano državno prvenstvo

Titule za Vlatku Lešić i Zdravka Antunovića

Vlatka Lešić je osvojila svoj drugi naslov državne prvakinje, dok je Zdravko Antunović to uspio prvi put

Napisao: Željko Đođo

Vlatka Lešić i Zdravko Antunović, oboje iz Županje, pobjednici su 21. pojedinačnog prvenstva Hrvatske u pikadu koje je 5. i 6. travnja održano u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama. Bilo je to završno natjecanje na kojemu je nastupilo 56 najboljih pikadista u državi po kategorijama, a ukupno je u Masters seriji Hrvatskog pikado saveza ove sezone sudjelovalo 381 natjecatelja.

Vlatka Lešić je već godinama među 2-3 najbolje igračice u državi, ali ovo je tek druga njezina titula prvakinje Hrvatske jer je dva puta gubila u finalima, dok je jednom bila treća i jednom četvrta. Ovog puta nije dozvolila iznenađenje i sa super uvjerljivih 5:1 u finalu je pobijedila Zagrepčanku Tatjanu Perić, najdugovječniju hrvatsku pikadisticu koja je ove sezone pokazala da još ima itekako što za reći u konkurenciji često dvostruko mlađih suparnica.

Broncu je osvojila Hana Jurjako iz Zagreba, bivša nogometna reprezentativka koja je bila najugodnije iznenađenje jer se ona na završni turnir plasirala tek kroz dodatne kvalifikacije i u ovom društvu ima najmanje iskustva.

Vlatka dolazi iz poznate županjske obitelji Lešić, vjerojatno najkvalitetnije pikado obitelji ne samo u hrvatskim već u svjetskim razmjerima. Njezina starija braća Vladimir i Zvonimir Lešić su obojica osvajali medalje na europskim prvenstvima s muškom reprezentacijom, a isto je činila i Vlatka sa ženskom vrstom.

Svi osvajači pehara u nedjelju u Sesvetama

Upravo je Vladimir Lešić bio prvi favorit za osvajanje zlata u Sesvetama u muškoj konkurenciji, posebno jer nije nastupio Boris Krčmar, peterostruki prvak Hrvatske i jedan od najboljih svjetskih igrača elektroničkog pikada. Ali Lešić je ispao u osmini finala između ostalog i zbog poraza od Zdravka Antunovića koji je kasnije otišao do kraja.

Antunović je standardni hrvatski reprezentativac, ali ove sezone nije bio u nekoj posebnoj formi sve do turnira u Sesvetama gdje je pokazao sve svoje kvalitete pobjedom u finalu 6:2 protiv Dragutina Pečnjaka iz Bistre pored Zaprešića. Njegova odlična igra je sjajna vijest i za mušku reprezentaciju koju od 14. do 20. lipnja čeka nastup na EP u Poreču gdje će pokušati izboriti osmi uzastopni nastup u finalu, pri čemu su osvojili četiri zlatne medalje. Bronca je pripala Igoru Šestanu iz Rijeke.

– Pobjedu posvećujem onim ljudima koji se raduju ovome što sam postigao, to je uski krug ljudi koji meni puno znače i s kojima znam da mogu podijeliti i radost i tugu – kratko je rekao Antunović.

U konkurenciji igrača Druge kategorije u zadarskom finalu je slavio Šime Buterin pobjedom protiv Matea Iveljića, dok je kod trećekategornika najbolji bio Tino Babić iz Runovića.

KOMPLETNI REZULTATI……..(xls)…(pdf)

{backbutton}

Comments

komentar