KUP RH 2014. Određen broj ekipa s pravom nastupa na Završnici u Poreču 14. lipnja

Zagrepčani opet najviše predstavnika, povratak PS Primorsko-goranske županije

Napisao: Željko Đođo

BROJ EKIPA S PRAVOM NASTUPA NA ZAVRŠNICI KUPA RH 2014.…..(pdf)

U ponedjeljak 31. ožujka istekao je rok za prijavu starta županijskih kup natjecanja, a nakon zaprimljenih prijava napravljen je izračun broja ekipa koje svaki županijski pikado savez ima pravo poslati na Završnicu kupa RH koja će se održati u subotu 14. lipnja 2014. u sklopu Europskog prvenstva u Poreču. Inače EP traje od 14. do 20. lipnja, a već sljedećeg dana po odigravanja Završnice kupa RH, dakle u nedjelju 15. lipnja, započinje Eurokup, tj. klupsko prvenstvo Europe što će biti odlična prilika za sve naše ekipe da se ogledaju i u euro konkurenciji.


 

Ukupno su se ove sezone za Kup natjecanje prijavile čak 234 ekipe iz 15 županijskih saveza (214 muških i 20 ženskih ekipa), što je znatno povećanje u odnosu na prošlu sezonu kada je bilo 193 prijavljenih ekipa iz 14 županijskih saveza. Stoga je logičan potez Izvršnog odbora HPS-a koji je donio odluku o povećanju broja ekipa na završnici kupa sa 24 na 32 ekipe.

Najviše ekipa se, kao i prošle godine, prijavilo u Pikado savezu Grada Zagreba koji ima 42 muške i šest ženskih ekipa koje sudjeluju u kup natjecanju. Pozitivna je vijest povratak kupu Pikado saveza Primorsko-goranske županije čije ekipe posljednje četiri sezone nisu sudjelovale u Kupu RH, a to će ujedno znatno zaoštriti konkurenciju na završnom turniru jer je poznato da su riječke ekipe iznimno kvalitetne, kako u muškoj (ekipa Nevera iz Viškova je aktualni prvak Hrvatske), tako i ženskoj konkurenciji.

ZADRANI SA 20 EKIPA

a

Ekipe Bila Boja iz Splita kod dama, te Ban Jelačić iz Zaprešića u muškoj konkurenciji, su na prošlogodišnjoj Završnici kupa u Donjoj Pušći obranili naslove pobjednika Kupa

Odmah iza Zagreba koji ima 42 prijavljene muške ekipe, slijedi PS Primorsko-goranske županije sa 31 muškom ekipom, te PS Zadarske sa 20 i PS Splitsko-dalmatinske sa 18 prijavljenih ekipa. U skladu s tim ti savezi imaju pravo poslati najviše svojih ekipa na Završnicu kupa RH pa tako Zagreb ima pravo na 6 predstavnika, Rijeka na 5, dok Zadar i Split imaju pravo na po 3 predstavnika.

U tri saveza (PS Grada Zagreba, PS Splitsko-dalmatinske i PS Primorsko-goranske županije) se zasebno igra kup za žene, dok su u svim ostalim županijskim savezima ženske ekipe koje su željele steći pravo nastupa na Završnici kupa prijavile sudjelovanje u kupu u svojoj županiji zajedno s muškim ekipama.

Veseli stalni rast broja prijavljenih ženskih ekipa, sa 13 prije dvije godine, na 18 prošle sezone te sada 20 ekipa. Ali još uvijek nema potrebe da se limitira broj ženskih ekipa koje mogu nastupiti na Završnici kupa, što znači da sve ekipe koje sudjeluju u županijskom kup natjecanju automatski ostvaruju pravo nastupa i na Završnici kupa RH.

Na kraju podsjetimo da su na Završnici kupa 2013. održanoj u Donjoj Pušći splitska ekipa Bila Boja kod dama, te Ban Jelačić iz Zaprešića u muškoj konkurenciji, obranili naslove osvajača Kupa RH od prethodne godine. Stoga će ove sezone pokušati ponoviti ostvarenje muške ekipe Split Londra koja je slavila u Kupu RH tri godine za redom (2007-09.).

{backbutton}

Comments

komentar