3. Masters turnir PSVSŽ Županja – Izvještaj

U subotu, 09.01.2010. god. u caffe baru “PARK” u Županji odigran je treći županijski masters u organizaciji PSVSŽ. U muškoj konkurenciji je nastupilo 35 igrača, što je ujedno i najveći broj na dosad odigranim mastersima, dok je kod dama ionako mali broj onih koje posjećuju ove turnire još umanjen, pa ih se nažalost okupilo samo šest. Kod dama je po treći puta za redom finale izborila Birgit Boehning i po treći puta je zaustavljena korak do cilja. Za razliku od prva dva mastersa kada je finala gubila od Željke Knežević, ovaj puta je uspješnija bila njena suigračica iz ekipe “Mice”-Kristina Ivanković.

Ipak je “Bigi” ovim finalom smanjila bodovni zaostatak u ukupnom poretku za Željkom Knežević iz PK “Park” s kojom će očito voditi borbu do samog kraja za ukupnu pobjednicu masters serije. U muškoj konkurenciji također imamo trostrukog finalistu, s tom razlikom što je on uspio u trećem pokušaju i osvojiti svoj prvi masters. Riječ je, naravno, o sve boljem Ivanu Babiću koji pokazuje zavidnu formu i konstantu. Samo se njegovi protivnici u finalu mijenjaju.

Nakon što je u Gunji izgubio finale od suigrača iz PK “Masters” Denisa Blaževca, a u Gradištu od Zvonka Antunovića iz PK “Park”, u trećem finalu zaredom, potpuno zasluženo osvaja turnir, pobijedivši Suada Volodera iz PK “Kristal”. Inače, Suad je odigrao cijeli turnir na visokoj razini, ali mali pad koncentracije u trećem setu finala Babić koristi i mirno privodi meč kraju.

U ukupnom poretku je Babić još povećao vodstvo pred Denisom Blaževcem koji je na ovom turniru završio treći. Na taj način je izrastao u najozbiljnijeg kandidata za ukupnog pobjednika. Za drugo i treće mjesto ima nekoliko kandidata, a najbliže tom ostvarenju su Denis Blaževac, Suad Voloder, Zdravko Antunović, ali i neki drugi koji nisu imali toliko uspjeha na dosadašnja tri turnira.

Toliko o ovom mastersu, sljedeći je na rasporedu 13.veljače u Babinoj Gredi.
Pozdrav do tada!

Comments

komentar