3. Županijski masters PSVSŽ-a – Izvještaj

Skoro 50 igrača, dobra atmosfera i niz iznenađenja odlike su trećeg mastersa u organizaciji PSVSŽ.
Domaćin nam je bio Pikado klub “Kristal” iz Gunje ali smo turnir odradili u Županji zbog bojazni da neki od igrača (prvenstveno iz S. Broda) možda ne bi htjeli putovati do Gunje. Pokazalo se da je to bio odličan potez jer je u muškom dijelu turnira sudjelovalo 38 a u ženskom 11 pikadista/ica. Bez obzira što je i treći turnir zaredom u muškoj konkurenciji osvojio Zdravko Antunović, pokazalo se kako imamo još dobrih igrača, osim onih na koje smo već navikli. U prvom redu mislim na finaliste desne strane ždrijeba a to su bili Mirko Ojvan(na kraju 2.) i Mario Ivelić(završio kao 3.), koji su već duže vrijeme u odličnoj formi i ovo je bila prilika da to pokažu.
Još bih pohvalio dobru igru Mirka Marića koji se ove godine ne natječe u prvenstvu ali je 5. mjestom na ovom turniru pokazao da bi bio pojačanje za mnoge ekipe. Isto tako, zapažen rezultat je ostvario i trenutno vodeći igrač 3. lige- Hrvoje Tomšić, koji je uz malo sreće mogao i dalje od sedmog mjesta ali je imao peh da je naletio na kasnijeg pobjednika i izgubio s tijesnih 2:1.
U ženskoj konkurenciji, nakon drugog i petog mjesta na prethodna dva mastersa, svoj prvi turnir osvojila je Josipa Mikić.
Ona je u finalu pobijedila Irenu Vukas iz Slavonskog Broda, dok je kao treća završila Mirna Leutar.
Nakon pojedinačnih disciplina koje su završile oko 20 sati počeli smo s prijavom za igru parova i na kraju smo morali igrati 301 MO jer se prijavilo nevjerojatnih 18 parova.Negdje iza ponoći konačno je i to završilo. Pobjednici su Dražen Klaić i Zoran Keser, drugi Mirna Leutar i Hrvoje Tomšić a treći braća Antunović.
Još jednom zahvala Brođanima na dolasku i slavonskim delicijama (čvarci) kojima su nas počastili.
Hvala i PK “Kristal” na suorganizaciji turnira.

Sljedeći županijski masters je na rasporedu 13. ožujka (B. Greda). Za neke naše igrače biti će to generalni test prije pojedinačnog prvenstva RH koje će se odigrati tjedan dana kasnije u Sesvetama.

 

Rezultati i poredak nakon 3. Mastersa

u Županji: žene i muški

 

 

 


Comments

komentar