Izvještaj sa 3. HPS Mastersa

Autor: Ivan Marijanović

Slavonski Brod : Izvještaj sa trećeg HPS Mastersa
Ivana Čavar, Vlatka Lešić i Michaela Crnobrnja(Foto: Ivan Marijanović)

22. siječnja u Slavonskom restoranu održan je treći od četiri velika pikado mastersa u organizaciji Hrvatskog pikado saveza

SLAVONSKI BROD – Proteklog vikenda 3. Mastres HPS-a je privukao respektabilan broj od oko 120 igrača i igračica iz cijele Hrvatske. Snijeg u pojedinim dijelovima Hrvatske ipak je natjerao dobar dio igrača na odustajanje od dalekog puta.Članovi Pikado saveza Brodsko-posavske županije jos jednom su se pokazali kao dobri organizatori i domaćini. Turnir je održan u Slavonskom restoranu koji je jedan od uvjerljivo najljepših prostora u kojima se ovakvi turniri održavaju. Ovo je bio četvrti put u zadnjih pet godina da se ovaj turnir održava u Brodu.

Uz puno zanimljivih i prje svega kvalitetnih mečeva apsolutna zvijezda dana je bio Zdravko Antunović iz Županje pokupivši medalju u svakoj disciplini u kojoj je mogao. Briljantni Županjac je pobjedio u cricketu, pobjedio u 501 (double out) te skupa sa bratom Zvonkom bio drugi u parovima.

Turnir je počeo ujutro oko 10 sati disciplinom cricket za seniore i seniorke a prva ti mjesta su u kategoriji seniorki su odnjele Ivana ČavarVlatka LešićMichaela Crnobrnja. Kod seniora isti uspjeh su postigli Antunović, Živoder iKeser.

Natjecanje se nastavilo oko 1 sat sa disciplinom 501 i to za juniore, seniorke i seniore u tri kategorije (1., 2. i 3. kategorija). Od juniora najuspješniji su bili Josip LjubasMarko Kovačević (iz Broda) i Matija Crljen. Seniorke su medalje podjelile u rasporeduStankić,Pavletić, Crnobrnja. Seniori su nastupali u 3 kvalitativne kategorije (1. Double out, 2. Master out, 3. Single out) a medalje su pokupili sljedeći: 1.kat. Antunović, KlarićBrzić, 2.kat. MočilacBenetaČop, 3.kat.ErslanŽagarJašić.

Nakon završetka discipline 501 i dodjele nagrada turnir je završen disciplinom parova za seniore/ke sa sljedećim rezultatima: LešićBilela,braća Antunović, Keser & Ojvan.

Zdravko Antunović je ovim fantastičnim rezultatom na najbolji mogući način iskoristi izostanak najboljeg hrvatskog igrača pikada,Borisa Krčmara (bračno putovanje). Antunović je u sakupio ogromnih 145 bodova (70 za Cricket, 50 za 501 DO, 25 za Parove) i tako preuzeo vrh ukupnog poretka Cyber liste od Krčmara.

Antunović sada ima 353 boda i gotovo se može reći da je ovime osigurao prvo mjesto u ukupnom poretku za ovu sezonu jer je ostao za odigrati samo još jedan Masters (19. veljače u zagrebačkom Podsusedu). Pod uvjetom da se pojavi u Podsusedu i odigra barem pristojno, drugim riječima da sakupi nekih 50 bodova, nitko ga neće moći prestići. Dvojica prvoplasiranih sa cyber liste stječu automatsko pravo nastupa za reprezentaciju te se može reći da je sjajni Županjac već izborio nastup na SP I EP u Španjolskoj krajem svibnja.

Uspješnim nastavkom suradnje između županijskog I državnog pikado saveza Brod će i nagodinu vjerojatno dobiti pravo organizacije ovakvog turnira. Natjecanje u županijskom savezu se nastavlja po planu a sljedeći županijski masters će biti održan početkom veljače i ekipa iz saveza poziva sve zainteresirane da dođu i vide kako to izgleda. Više informacija možete pronaći na www.pikado.hr –stranicama županijskog i www.hps-dart.hr državnog pikado saveza.

Comments

komentar