Bomba buš pukla?

 

Napisao: Calm like a bomb

 Balentović u ligi ima jedan poraz ( protiv Babića) i jedan nerješen ( protiv Švabe), očito je Maroševića označio kao najslabiju kariku pa je pod hitno dogovorio susret sa njime.

Nakon utakmice, i rezultata 7:3 za Balentovića, čini se da je to i bio dobar izbor, međutim, oni koji su nazočili utakmici su  vidjeli strašno izjednačenu i napetu igru.

U samom zagrijavanju za meč Marošević je Balentoviću pokazao da je pogodio prave tablete za meč i da neće biti lako uzeti tri boda čovjeku koji igra za svoj gušt i, zaista, nema što izgubiti.

 Prvi šok za Balentovića je krenuo kada ga je Marošević dobio na bull-u.

 Odmah nakon bull-a Marošević vodi 1:0. Početak je meča, nema nikakve panike, i Balentović izjednačava na 1:1.

 Slijedeći leg 2:1 za Maroševića. To sada prelazi granice zafrkancije i u Balentoviću se javlja iskra sumnje u vlastitu igu i predimenzioniranje suparnikove igre koji ne igra ništa posebno. Uz malo sreće i solidnu igru Balentović je izjednačio na 2:2.

 Slijedeći leg, novi šok, Marošević vodi sa 3:2. Balentović gotovo da ne zna gdje je. Samo hladnokrvnošću, i pribranošću, koja i inače krasi njegovu igru, izjednačio je na 3:3.

 U tom trenutku Marošević započinje sa eskapadama, u stilu Stamenka Ćoškovića, za koje nije jasno da li su pokušaj atrakcije ili gradnja alibija za poraz od igrača koji je, inače, jači od njega, i od dobivenog lega, se dovodi u situaciju da mu protivnik napravi break na njegov leg. Rezultat je 3:4 za Balentovića.

 Balentović započinje svoj leg i uzima ga rutinirano za 3:5. Maroševićeva igra se već totalno raspala, ponovno gubi svoj leg, a Balentović, na kraju, uzima još jedan svoj leg i priči je kraj. Apsolutno zasluženo Balentović pobjeđuje sa 3:7, uz puno drame, i uz čini se neočekivan otpor Maroševića.

Novina u skupini je da je Anić odustao od Lige pojedinaca a umjesto njega će igrati Dretvić, što će dodatno sabiti borbu za prolazak u drugi krug.

Balentoviću za prolaz dalje trebaju još 3 boda iz dva meča, a Marošević je, definitivno, plutajuća mina skupine, i čini se da nitko ne zna u čijem bi dvorištu mogla eksplodirati.

Comments

komentar