EKIPNO PH 2015. Održan ždrijeb skupina za državno prvenstvo u Velikoj Gorici (15-17.5.)

Maksimalni broj ženskih ekipa,
sudar Nevere i Darkwooda poslastica 1. kola

Napisao: Željko Đođo

Danas je u prostorijama Hrvatskog pikado centra u zagrebačkoj Dubravi održan ždrijeb skupina 22. ekipnog prvenstva Hrvatske koje će se održati u Velikoj Gorici od 15. do 17. svibnja 2015. godine. Ono što na početku treba ustaknuti je da su ove godine svi županijsku savezi prijavili sve ekipe na koje su imali pravo, a posebno raduje činjenica da su se po prvi put u ždrijebu našle 24 ženske ekipe, dakle maksimalni dozvoljeni broj. To je sjajna vijest za ženski pikado u Hrvatskoj, ali i pokazatelj da se od sljedeće sezone i kod žena mora uvesti limit na broj ekipa koje mogu nastupiti na državnom prvenstvu.

Prema već uobičajenoj praksi pri ždrijebu su važila tri kriterija:

……1) u istoj skupini ne mogu se naći dvije ekipe iz istog županijskog saveza

……2) prvo se izvlači redoslijed županijskih saveza

……3) za sve županijske saveze koji imaju tri ili više predstavnika u nekoj kategoriji, ne mogu u istoj skupini biti prvaci iz tih županija

Zagrebačka ekipa Janje Alfa Team će loviti svoj četvrti naslov prvaka Hrvatske u posljednjih pet godina

Zagrebačka ekipa Janje Alfa Team će loviti svoj četvrti naslov prvaka Hrvatske u posljednjih pet godina

Jedina problematična situacija dogodila se s Pikado savezom Grada Zagreba koji danas odigrava posljednje kolo doigravanja u Trećoj ligi pa se ne zna poredak ekipa od drugog do šestog mjesta (zna se samo da je pobjednik Treće lige ekipa Coloseum Old School). Stoga su u ždrijebu te ekipa označene sa ZG2, ZG3, itd., a već sutra ujutro će se objaviti skupine Treće lige u kojoma će biti upisane sve ekipe iz PS Grada Zagreba.

Poslastica prvog kola po skupinama svakako će biti ogled skupine F u Prvoj ligi u kojoj će se sudariti županjski Darkwood s braćom Antunović, te pojačan igračem iz Srbije Vlastimirom Gavrilovićem, protiv Nevere s Viškova, tradicionalno jednog od favorita za medalju na ekipnom PH.

U PETAK OPEN EDU RANKING

Podsjećamo da će se u petak 15. svibnja, dakle kao uvod u Ekipno PH, u Velikoj Gorici održati dva turnira. U 18:00 na rasporedu je Warm Up (disciplina 501 MO) i to odvojeno za muške i žene, dok će u 21:00 sat započeti Open EDU Ranking, međunarodni turnir koji se boduje za EDU listu. Pravo nastupa na Open EDU Rankingu imaju svi igrači s EDU licencama, a budući je HPS članica EDU-a to konkretno znači da mogu nastupiti svi hrvatski igrači koji su registrirani u HPS-u za sezonu 2014/15. Detaljnu najavu turnira s rasporedom i satnicom, te kontaktima za rezervaciju smještaja u Velikoj Gorici možete pročitati ovdje.

SVE SKUPINE 22. EKIPNOG PH……..(pdf)

ŽENSKA LIGA…..(pdf)
MUŠKI 1. LIGA…..(pdf)
MUŠKI 2. LIGA…..(pdf)
MUŠKI 3. LIGA…..(pdf)

Naslov prvakinja Hrvatske branit će ekipa Nevera s Viškova

Naslov prvakinja Hrvatske branit će ekipa Nevera s Viškova

Comments

komentar