EKIPNO PH 2016. Početkom lipnja u Poreču je na rasporedu najveće domaće natjecanje

Rok za prijavu ekipa 9. svibnja

Napisao: Željko Đođo

Obrazac “Prijava ekipa za sudjelovanje na EKIPNOM PRVENSTVU HRVATSKE”…..(xls)…(pdf)
TABLICA S BROJEM PREDSTAVNIKA NA EKIPNOM PH 2016…..(pdf)

Splitski Dioklecijan i Tuning Caffe iz Stobreča novi su prvaci Hrvatske

Aktualni prvaci Hrvatske su splitska ekipa Dioklecijan kod seniora te Tuning Caffe iz Stobreča u konkurenciji seniorki

Najmasovnije domaće natjecanje, ekipno prvenstvo Hrvatske, ove godine je na rasporedu 3. i 4. lipnja u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Rok za prijave ekipa je do ponedjeljka 9. svibnja do 17:00 sati. Do tada županijski pikado savezi moraju u ured HPS-a dostaviti popunjeni obrazac “Prijava ekipa za sudjelovanje na EKIPNOM PRVENSTVU HRVATSKE”.

Dakle nije potrebno slati prijavnice ekipa već samo navedeni obrazac s popisom ekipa koje potvrde svoj dolazak u Poreč. Naglašavamo da županijski savezi obavezno trebaju kontaktirati sve ekipe koje su ostvarile pravo nastupa na ekipnom PH i one im trebaju potvrditi svoj dolazak u Poreč. Obrazac u excel formatu se može popuniti elektroničkim putem i poslati mailom na hps@hps-dart.hr, što znači da ga nije potrebno printati.

Ukoliko neka ekipa koja je temeljem plasmana u ligaškom natjecanju ostvarila pravo nastupa na ekipnom PH iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti nastupiti u Poreču, županijski savez treba odrediti zamjensku ekipu na način da se kontaktira sljedeća ekipa prema plasmanu u ligaškom natjecanju.

Broj ekipa koji svaki županijski savez ima pravo poslati objavljen je još početkom prosinca prošle godine (taj se dokument može pronaći na vrhu teksta), uz napomenu da kod žena nema limita na broj ekipa koji neki županijski savez može poslati. Dakle sve ženske ekipe koje se natječu bilo u ženskim ili muškim ligama u svojim županijama automatski se mogu prijaviti za nastup u Poreču, ali kao i muške ekipe moraju biti prijavljene od strane svog županijskog saveza. Tek nakon što pristignu sve prijave, u slučaju da bude prijavljeno više od 24 ženske ekipe (što se nikada do sada nije dogodilo), tada će se primijeniti formula kojom će se ograničiti broj ekipa na ukupno 24.

23. EKIPNO PH

DATUM: 3. i 4. lipnja 2016.
MJESTO: Poreč
LOKACIJA: Sportska dvorana Žatika
ADRESA: Vukovarska bb, 52440 Poreč

RASPORED NATJECANJA EKIPNO PH 2016.

PETAK, 3. lipnja
11:00 – Ceremonija svečanog otvaranja 23. ekipnog PH
11:30 – Početak natjecanja po skupinama
17:00 – 1. kolo na Listi 16
19:00 – 2. kolo na Listi 16
21:00 – Repasaž, osmina finala (poraženi dioba 9. mjesta)

SUBOTA, 4. lipnja
09:00 – Nastavak natjecanja na Listi 16
15:30 – Početak finalnih mečeva
17:00 – Proglašenje pobjednika i podjela nagrada

NAPOMENA: Satnica je okvirnog karaktera i moguće su promjene satnice.

Budući da ne postoji mogućnost prijelaza igrača tijekom sezone, ekipe se za ekipno PH mogu pojačati samo s igračima koji nisu bili registrirani niti za jednu ekipu u ovoj natjecateljskoj sezoni (2015/16.). U tom ih slučaju moraju prijaviti HPS-u najkasnije do ponedjeljka 9. svibnja do 17:00 sati. Ako u ured HPS-a do tada ne stigne potrebna dokumentacija za novog igrača, ekipa može nastupiti samo s onim igračima koji su do tada bili prijavljeni.

Ždrijeb skupina za Ekipno PH 2016. će se održati u srijedu 18. svibnja u 12:00 sati u prostorijama Hrvatskog pikado saveza (Avenija Dubrava 238, Dubrava-Zagreb).

Ekipa Coloseum Old School iz Zagreba prošle je godine nakon trijumfa na Ekipnom PH u 3. kategoriji osvojila broncu na Eurokupu u Poreču

Ekipa Coloseum Old School iz Zagreba prošle je godine nakon trijumfa na Ekipnom PH u 3. kategoriji osvojila broncu na Eurokupu u Poreču

Podsjetimo da su vlasnici naslova prvaka Hrvatske splitska ekipa Dioklecijan kod seniora te Tuning Caffe iz Stobreča u konkurenciji seniorki. U 2. kategoriji slavila je ekipa Novi Bokanjac iz Zadra, dok je u 3. kategoriji najbolji bio zagrebački Coloseum Old School.

Još jedna važna napomena je da je 9. svibnja ujedno i posljednji rok za ispunjavanje svih financijskih obaveza županijskih saveza prema HPS-u za tekuću sezonu. Na to posebno skrećemo pozornost jer ekipe iz županijskih saveza koji ne ispoštuju ovaj rok neće ući u ždrijeb za ekipno PH.

PRILIKA ZA NASTUP NA EUROKUPU

Povoljna okolnost za ekipe koje će nastupiti na ekipnom PH je ta što im se otvara sjajna prilika da nastupe na Eurokupu, klupskom prvenstvu Europe koje starta u nedjelju 5. lipnja. Eurokup se igra po kategorijama i vezan je uz ligaška natjecanja, a ne za kup natjecanja kako to neki tumače zbog naziva tog natjecanja te činjenice da se utakmice igraju na kup zapisniku. To je logično i zbog toga što je Eurokup jedino natjecanje u organizaciji EDU-a koje se igra po kategorijama, pri čemu je EDU zadržao nazive A, B i C kategorija (HPS koristi terminologiju 1., 2. i 3. liga kada su u pitanju natjecanja, odnosno 1., 2. i 3. kategorija kada se govori o igračima).

Pravo sudjelovanja u Eurokupu imaju sve ekipe koje su sudjelovale u ligaškom natjecanju u zemljama koje su članice EDU-a, drugim riječima sve hrvatske ekipe koje su sudjelovale u ligaškim natjecanjima ove sezone. Naše ekipe tradicionalno bilježe sjajne uspjehe u tom natjecanju, a samo na posljednja četiri Eurokupa naši su predstavnici osvojili čak osam medalja.

Medalje hrvatskih ekipa na EDU Eurokupu od 2012. godine

Ekipa Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca prošle je godine na Eurokupu osvojila broncu u elitnoj A kategoriji

Ekipa Posejdon 2 iz Kaštela prošle je godine na Eurokupu osvojila broncu u elitnoj A kategoriji, što im je treća medalja u posljednje četiri godine

2012. – Posejdon 2 – 2. mjesto A kat.

2013. – Janje Alfa Team – 1. mjesto A kat.
………..Posejdon 2 – 3. mjesto A kat.
………..Bila Boja – 2. mjesto žene
………..DPO – 1. mjesto C kat.

2014. – Split Londra 4 – 2. mjesto C kat.

2015. – Posejdon 2 – 3. mjesto A kat.
………..Coloseum Old School – 3. mjesto C kat.

Nagrade za osvajače medalja u Eurokupu su vrlo atraktivne pa će tako ekipa koja slavi u A kategoriji pored pehara i medalja inkasirati 8.360 kn, dok ukupni nagradni fond u ovom rangu iznosi 24.320 kn. Pobjednička ekipa u B kategoriji će osvojiti 6.840 kn, u C kategoriji 3.800 kn te kod dama 5.500 kn. Novčane nagrade se dijele čak do 8. mjesta, a ukupni nagradni fond za Eurokup iznosi impresivnih 68.720 kn.

S obzirom da je EDU donio odluku da se od ove sezone za sve discipline na EP, i službene i neslužbene, ne ubacuju žetoni u pikado aparate (zbog toga je nešto povećana kotizacija), to je zaista sjajna prilika za naše ekipe koje nesumnjivo imaju kvalitetu u odnosu na europske konkurente da osvoje neku novčanu nagradu.

Vezano uz određivanje kategorije igrača važno je napomenuti da EDU ima vrlo jednostavno pravilo – igrač ima onu kategoriju u kojoj se ligi natjecala ekipa za koju je nastupao ove sezone. Pri tome nije važno je li ta ekipa ove sezone ispala iz lige, napredovala u viši rang i slično.

Osnovna pravila Eurokupa:

– ekipa mora imati min. 4 igrača, odnosno max. 6 igrača, pri čemu min. 2 igrača mora biti iz ligaške ekipe koja se prijavljuje za Eurokup (ovo važi samo za muške ekipe)

– svi igrači u ekipi moraju biti registrirani u istom nacionalnom savezu

– u jednoj ekipi može biti max. dvoje igrača koji su članovi reprezentacije (računaju se članovi i muške i ženske reprezentacije)

– igrač s najvišom prijavljenom kategorijom određuje rang u kojemu će ekipa nastupiti (npr. ako je u ekipi makar jedan igrač koji ima 1. kategoriju, ta ekipa će automatski biti prijavljena za natjecanje u A kategoriji)

– utakmice se igraju na kup zapisnik, dakle ukupno pet mečeva sljedećim redoslijedom: 4 pojedinačna meča – meč parova

REZERVACIJA SMJEŠTAJA PREKO F.A. TOURSA

Skrećemo pažnju ekipama da što prije rezerviraju smještaj za svoje igrače u Poreču. Službena agencija za organizaciju smještaja je F.A. Tours preko koje se mogu dobiti ne samo najpovoljnije cijene, već i lokacije koje su najbliže dvorani.

– Svjesni činjenice da naši igrači nemaju istu platežnu moć poput onih iz Švicarske, Njemačke ili Rusije, naša preporuka su privatni apartmani koji su ujedno i najbliži mogući smještaj s obzirom da u blizini dvorane Žatika nema hotela. Trenutačno imamo na raspolaganju apartmane različitih veličina, za smještaj od jedne do šest osoba, po cijeni između 12 i 15 eura po osobi. Riječ je o komformnim apartmanima sa 3 ili 4 zvjezdice koji su od dvorane udaljeni od 600 m do maksimalno jedan kilometar, te isto toliko od centra grada i najbližih plaža – rekao je Denis Živolić, vlasnik agencije F.A. Tours.

F.A. TOURS
Adresa
: Vukovarska 26, 52440 Poreč
Tel: 052/453-145

Kontakt osoba: Denis Živolić, 091/2194-340
E-maildenis@fatours.com

Webwww.fatours.com

RASPORED DISCIPLINA EP I EUROKUP 2016. POREČ…….(pdf)

RASPORED DISCIPINA SA SATNICOM PO DANIMA

NAPOMENA: Boldom su označena službena natjecanja.

PETAK, 3. lipnja
11:00 – Svečano otvaranje 23. ekipnog PH
11:30 – Početak natjecanja po kategorijama

SUBOTA, 4. lipnja
09:00 – Nastavak natjecanja 23. ekipno PH
16:00 – Warm Up High Score (neslužbeni turnir dobrodošlice u pojedinačnoj konkurenciji)
17:00 – EDU Liga prvaka (završni turnir za ekipe koje su se plasirale)
20:00 – Open 301 MO

Ekipno PH 2016. odigrat će se neposredno pred početak Europskog prvenstva u SD Žatika u Poreču

Ekipno PH 2016. odigrat će se neposredno pred početak Europskog prvenstva u SD Žatika u Poreču

NEDJELJA, 5. lipnja
09:00 – EDU Eurokup (klupsko prvenstvo Europe)
16:00 – Open 301 MO
21:00 – Ceremonija svečanog otvaranja

PONEDJELJAK, 6. lipnja
09:00 – nastavak natjecanja EDU Eurokup
11:00 – Open Cricket
12:00 – EP juniorske reprezentacije U-18
17:00 – EP pojedinačno Cricket
21:00 – Open DYP parovi 501 MO

UTORAK, 7. lipnja
10:00 – EP parovi
11:00 – Open 501 SO/MO parovi juniori U-15 i U-18
14:00 – Open Cricket
17:00 – Open 301 MO
20:00 – Podjela nagrada + ždrijeb EP reprezentacija

SRIJEDA, 8. lipnja
09:00 – EP reprezentacije
11:00 – Open 301 MO
18:00 – EP Triple Mix 701 MO
21:00 – Open DYP parovi 501 MO

ČETVRTAK, 9. lipnja
09:00 – nastavak natjecanja EP reprezentacije
11:00 – Open 501 MO
12:00 – Open 501 SO/MO juniori U-15 i U-18
17:00 – EP mix parovi
20:00 – Open 301 MO

PETAK, 10. lipnja
10:00 – EP pojedinačno 501 DO
14:00 – EP pojedinačno 501 SO/MO juniori U-15 i U-18
14:00 – Open 301 MO
20:30 – Podjele nagrada i svečano zatvaranje

Comments

komentar