Frankopan u Dugoj Resi – novi izazov za pikadiste

U subotu 3. studenoga na rasporedu je drugi turnir (soft tip) iz masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2018./2019. Turnir će se održati u hotelu Frankopan u Dugoj Resi.

Suorganizator turnira je Pikado savez Karlovačke županije, koji je sa zadovoljstvom prihvatio izazov domaćinstva za nadolazeći drugi masters.

Posjećenost prvog ovosezonskog turnira koji je održan u Svetoj Nedelji, za vikend kada se održavala i 25. Završnica kupa RH bila je iznimna i u granicama očekivanja. Hrvatski pikado savez očekuje i na drugom turniru ove sezone u Dugoj Resi sličnu posjećenost.

“Od kud takav optimizam”, pitali smo dopredsjednika PS karlovačke županije Renata Palajsa. “Više je razloga za takav optimizam. Prvo, hotel Frankopan u Dugoj Resi nalazi se u središtu Hrvatske i najudaljeniji pikadisti mogu relativno brzo, svega za 2 ili 3 sata, stići do destinacije. Drugo, okruženje hotela i ambijent u kojem se igra svakako su primamljivi za natjecatelje, a ljubaznost osoblja hotela te cijene hrane i pića gotovo su nestvarne. Zato zaista mislim da ćemo svi zajedno provesti još jedan nezaboravan vikend sa još više uspješnih i nezaboravnih sportskih rezultata”, rekao nam je Palajsa.

Mali podsjetnik na poredak nakon prvog mastersa. Kod seniora u 1. kategoriji vodeće mjesto zauzeo je Dragutin Pečnjak (160) a u stopu ga prati Danijel Ivezić (155). Na trećem mjestu ispred Cavrića, Lešića i Biškupića nalazi se Miro Buha (118). Ako je suditi po onoj staroj “Po jutru se dan poznaje“, onda bi se u 1. kategoriji mogla voditi žestoka borba za ukupnog pobjednika masters liste.

U 2. kategoriji poredak predvodi Enes Karabašić a prate ga Domazet i Listeš. U 3. kategoriji ne svojom krivnjom na vrh liste došao je Senad Jašić iako je na turniru osvojio drugo mjesto. Razlog za to je diskvalifikacija Ante Škare pobjednika turnira u 3. kategoriji koji je krivo prijavio kategoriju natjecanja. Isto tako i u 2. kategoriji je diskvalificiran Jurković Karlo koji je trebao igrati 1. kategoriju. Kad dama je očekivano vrh zauzela Letica koja se bodovno odvojila od ostatka liste: Ivanković, Ivić, Krželj. Između aktualnih reprezentativki na drugo mjesto ugurala se povratnica u pikado iz Županje Kristina Ivanković koja je samo uz smješak izustila: “To je tek početak”. Kod juniora nema nikakvih iznenađenja, Filip Ljubenko neprikosnoveni je šampion juniorske scene.

Ovom prilikom podsjećamo sve natjecatelje da je uvjet za sudjelovanje na dodatnim kvalifikacijama za Pojedinačno PH koje će se održati 31.ožujka 2019. godine, nastup na barem jednom mastersu u tekućoj sezoni.

Kako smo već i najavljivali ove sezone je HPS pokrenuo i seriju turnira u pikadu steel tipa.

Steel tip turniri biti će organizirani nedjeljom. Dakle 04. 11. (nedjelja) održati će se prvi turnir u steel pikadu. U sezoni će biti organizirana tri masters turnira u steel tipu. Natjecanje će biti organizirano u muškoj i ženskoj kategoriji, a po završetku biti će organizirano i Pojedinačno te Ekipno prvenstvo Hrvatske u steel dartu.

 

Sistem natjecanja u steel dartu.

Disciplina koja će se igrati u sklopu steel dart mastersa je 501 DO, po knock out sistemu (nema lijeve strane). Pobjedu odnosi igrač koji će biti bolji u igri od 9 legova.

Pravila su sljedeća:

  • Red bacanja odlučiti će se bacanjem novčića za bull, tko nakon toga osvoji bull baca prvi.
  • Svakom igraču je dopušteno da baca 9 probnih strelica prije početka utakmice
  • Turnir se održava po sistemu ispadanja, nema lijeve strane
  • Igrač koji je izgubio utakmicu obavezan je suditi sljedeću utakmicu
  • Zbrajaju se samo strelice koje su nakon bacanja ostale zabijene u meti

 

Satnica turnira

Satnica turnira i ovog će puta biti prema ustaljenom rasporedu na koji smo do sada već navikli. Prijave za disciplinu cricket otvorene su do 09:30 sati, a turnir započinje u 10:00 sati.

Satnica 2. HPS Masters, (soft tip) 03.11.2018.

09:00 – Dolazak natjecatelja 
09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu Cricket

10:00 – Početak natjecanja u disciplini Cricket za seniore i seniorke

11:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 SO za juniore

13:00 – Službeno otvorenje natjecanja / Podjela nagrada za disciplinu Cricket i juniore

cca 13:30 – Početak natjecanja u disciplini 501 xx po kategorijama za seniore i seniorke

Nakon završetka pojedinačnih disciplina – podjela nagrada za pojedinačne discipline

Nakon podjele nagrada – Početak natjecanja u disciplini parovi za seniore i seniorke

*Organizator turnira zadržava pravo izmjene satnice natjecanja

 

Satnica 1. HPS Masters, (steel tip) 04.11.2018.

 

09:00 – Dolazaknatjecatelja
09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu 501 DO

10:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 DO za seniore i seniorke / Podjela nagrada za disciplinu 501 DO

 

Ponuda za smještaj

Ponuda smještaja na web stranici Turističke zajednice grada Karlovca……(Link)

———————————————

Ponuda smještaja na web stranici Turističke zajednice grada Duga Resa……(Link)

———————————————

Ponuda na Booking.com……(Link)

Comments

komentar