Održan 2. Masters HPS-a u Dugoj Resi

  Dino Marušić iznenađenje turnira

Dino MarušićU subotu 03. 11. 2018 godine u prekrasnom ambijentu hotela Frankopan u Dugoj Resi održan je 2. masters HPS-a u elektronskom pikadu. Za razliku od prvog mastersa na kojem su prekaljeni majstori i rutineri pikada očekivano podijelili bodove između sebe, na ovom turniru ipak je došlo do iznenađenja. Svakako najveće iznenađenje turnira je splićanin Dino Marušić igrač PK Dioklecijan koji se okitio zlatom u disciplini 501 DO.

Karlovčani dobri domaćini

Duga Resa i Pikado savez Karlovačke županije su nakon Pojedinačnog prvenstva Hrvatske, u prošloj sezoni, nakon pola godine pruzeli suorganizaciju i ovog turnira. Karlovčani su se svojski potrudili kako bi ugodili hrvatskim pikadistima i možemo im se samo zahvaliti na vrhunskom gostoprimstvu. Hotelski ambijent kao stvoren za igru, smještaj u samom hotelu i neposrednoj blizini, ponuda hrane i pića po popularnim cijenama privukli su ovog vikenda u Duga Resu više od 200 natjecatelja. Na turniru su nastupili pikadisti iz svih županijskih saveza članova HPS-a a posebno raduje činjenica da su nam se pridružili i natjecatelji PS Brodsko-posavske županije koji su od ove sezone ponovo članovi HPS-a.

 

                                                                                                  Seniorke u istom ritmu

Pobjednice 501 master outNa turniru u Duga Resi kod dama nije bilo prevelikih oscilacija pa su postignuti rezultati u konačnici pokazali i trenutnu spremnost pojedinih natjecateljica. U disciplini cricket očekivano je slavila Marina Letica ispred splićanke Rine Radun i riječanke Natalije Šimac. U disciplini 501 MO na postolje se penju posve druge natjecateljice. Zlatom se okitila Sandra Ivić, srebro je ponijela Kristina Ivanković a bronca je pripala Sandri Orlić. U igri parova ponovo briljiraju Sandra Ivić i Rina Radun osvojivši zlato. Dvojac Maja Tešija i Josipa Krželj osvajaju srebro, dok su se ovaj put na postolje popele i Splićanke Afrodita Banjan i Melita Bubić osvojivši brončanu medalju. Iako je podbacila u disciplini 501 MO i osvojila sedamnaesto mjesto Marina Letica zadržala je vodstvo na ukupnoj masters listi. Valja spomenuti da su se na ukupnoj masters listi između aktualnih reprezentativki ustalile na svojim pozicijama Rina Radun (2. mjesto) i Kristina Ivanković (4.mjesto). Da li je u pitanju samo trenutna kondicija navedenih natjecateljica ili najava nekih drugih odnosa u kvaliteti      ženskog pikada vidjet će se ubrzo.

 

                                                                                                  Kod seniora uzbudljivo

Pobjednici cricketVeć na prijavama za disciplinu cricket bilo je jasno da su u Duga Resu stigli svi koji „nešto znače“ u hrvatskom pikadu uključujući i sve aktualne reprezentativce. Respektabilna brojka od 87 prijavljenih natjecatelja u cricketu obećavala je cijeli niz zanimljivih i kvalitetnih mečeva. Očekivanja su se i ispunila a u prilog tome govori i činjenica da je vrlo brzo pomalo neočekivano Dragutin Pečnjak ispao i zauzeo sedamnaesto mjesto a slijede ga Ivezić, Cavrić, Biškupić. Na kraju cricketa najviše razloga za slavlje imali su igrači ekipe Janje alfa team koji su osvojili sva tri odličja u toj disciplini. Zlato je ponio Boris Krčmar, srebrom se okitio Alan Ljubić, a broncu je osvojio Mišo Stanković. Iza njih bez odličja ostao je Vladimir Lešić. Za razliku od cricketa natjecanje u disciplini 501 DO priredilo nam pomalo neočekivan rasplet u kojem je najviše razloga za slavlje imao Dino Marušić. Već kad se turnir polako primicao kraju i kad su svi očekivali da ćemo u završnici gledati već viđene mečeve između natjecatelja koji zauzimaju vrh ukupne masers liste Dino Marušić priređuje nam prvo iznenađenje dana. U meču protiv Borisa Krčmara pokazuje odličnu igru prepunu maestralnih bacanja i na kraju šalje Krčmara na lijevu stranu. Nastavlja sa vrlo dobrom igrom i dolazi po desnoj strani u finale. Boris Krčmar se kroz repasaž vratio u finale u kojem je dobio priliku za uzvrat. U finalu Krčmar furiozno kreće i prvi susret pobjeđuje sa 2:0 i tako rezultat dovodi u egal. U drugom susretu prvi set pripada Marušiću drugi set uzima Krčmar ali u odlučujućem trećem setu Marušić pronalazi dodatnu snagu i koncetraciju i pogađa izlaz za osvajanje svog prvog mastersa. Već prije Biškupić je izgubio od Krčmara i tako ostao na trećoj poziciji ispred četvrtoplasiranoga Ivice Vuletića. Koliko je bio ushićen i sretan Dino Marušić najbolje je pokazao na dodijeli nagrada kad je za vrijeme slikanja između drugoplasiranog Krčmara i trećeplasiranog Biškupića rekao: „Ova slika vrijedi milion dolara“.

Nakon što su se emocije smirile upitali smo Dinu Marušića za komentar, evo što je rekao:

Čast je igrati protiv Borisa, a san svakoga pikadista ga je dobiti. Drago mi je što sam ostvario svoj san, to mi je motiv da budem još bolji i da izborim status hrvatskog reprezentativca. Hvala svima na velikoj podršci a posebno hvala mome PK Dioklecijan i mojoj La Famigliji – THE STROJ

 

Pobjednici druga ligaU drugoj kategoriji, u disciplini 501 MO, potpuna dominacija splitskih natjecatelja. Mislav Domazet je slavio ispred Igora Krivo a treće mjesto zauzeo je Ivan Hrstić.

Kod treće kategornika, u disciplini 501 SO, prvijenac za Igora Peraka igrača PS Karlovačke županije. Drugo mjesto osvaja Senad Jašić a na trećem se našao Adi Hatić.

 

 

 

 

Filipe majstore

Drugi masters i druga titula u juniorskoj konkurenciji za Filipa Ljubenka. Filip Ljubenko je toliko dominantan u juniorskoj konkurenciji tako da su tu iznenađenja ravna nuli. Ostaje samo pitanje tko će zauzeti ostala mjesta na ljestvici. Pojavljuju se neka nova lica u juniorskom uzrastu kao što su Valentin Lakota i Valentino Lovrić što je hvale vrijedno zbog povećanja brojnosti juniorskog kadra koji je kronično na niskim brojkama.

 

U NEDJELJU ODRŽAN PRVI HPS MASTERS U KLASIČNOM PIKADU “DAN ZA POVIJEST”

Zbog promjenjenih pravila HOO-a kojima je ukinuta mogućnost kategorizacije naših perspektivnih sportaša HPS je morao donijeti određene odluke i projekte kako bi u konačnici i ispunili ta nova pravila HOO sa konačnim ciljem učlanjenja HPS-a u WDF.

Zbog toga je HPS pokrenuo u ovoj natjecateljskoj sezoni seriju masters turnira (steel tip) a u proteklu nedjelju je odigran prvi povijesni masters u klasičnom pikadu pod okriljem Hrvatskog pikado saveza.

U ženskoj konkurenciji slavila je Marina Letica ispred Natalije Šimac i Melite Bubić

Pobjednice Steel tip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U muškoj konkurenciji pobjednik je Dean Biškupić,

drugo mjesto osvojio je Danijel Bartolić a treće Ivica Cavrić.

Pobjednici Steel tip

Comments

komentar