MASTERS SERIJA HPS-a Stanje na masters listi nakon prvog turnira u Matuljima

Boris Krčmar na vrhu ukupnog poretka,
Šegvić i Krželj izjednačene kod dama

Napisao: Željko Đođo

MASTERS LISTE 2015/16. NAKON TURNIRA U MATULJIMA……..(xls)…(pdf)

Iako je ostao bez medalje u elitnoj disciplini 501 DO, Boris Krčmar zasjeo je na vrh ukupnog poretka Masters liste nakon prvog turnira iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2015/16. održanog u Matuljima 26. rujna. To mu je pošlo za rukom zahvaljujući trijumfima u disciplini Cricket te u parovima (s Ivicom Cavrićem). Krčmar je ukupno sakupio 143,0 boda, odnosno 25,0 više od prvog pratitelja Zdravka Antunovića koji je osvojio zlato u 501 DO.

Boris Krčmar zasjeo je na vrh ukupnog poretka Masters serije HPS-a

Boris Krčmar zasjeo je na vrh ukupnog poretka Masters serije HPS-a

Krčmaru je pomogla činjenica da je turnir u Cricketu bio najmasovniji (80 igrača) jer u njemu nastupaju sve tri kategorije zajedno, pa je tu u igri bilo i najviše bodova. Tako je Krčmar za trijumf u Cricketu zaradio 80,0 bodova, a Antunović za zlato u disciplini 501 DO, u kojoj su nastupila 43 igrača, znatno skromnijih 60,0 bodova.

Kod dama je veća izjednačenost na vrhu jer vodeća Jasna Šegvić s ukupno osvojena 63,5 boda ima svega 1,5 bod ispred Josipe Krželj. Trio Splićanki na vrhu ukupnog poretka zaokružuje Olja Pavlović koja je sakupila 55,0 bodova, dok je Vlatka Lešić, osvajačica naslova ukupne pobjednice Masters serije u posljednje dvije sezone, na četvrtom mjestu sa 48,0 bodova.

U konkurenciji igrača 2. kategorije poredak trojice vodećih odgovara onome koji je bio u disciplini 501 MO, dakle Matej Budiša, Valentino Šivalec i Petar Šurlina. Budiša je osvojio još i broncu u parovima (s Darijom Margetom) te je bio solidam 13. u Cricketu što mu je donijelo ukupno 110,5 bodova, odnosno solidnih 24,5 bodova viška u odnosu na Valentina Šivaleca.

Identična je situacija i kod trećekategornika gdje se osvajači medalja u disciplini 501 SO nalaze na prva tri mjesta u ukupnom poretku, a to su Ivan Bužonja, Mišo Stanković i Martin Valečić. Jedina je razlika što Bužonja i Stanković imaju isti broj bodova, po 50,0 zbog toga što je Stanković sakupio dodatnih 9,0 bodova nastupima u Cricketu i parovima.

Mladi Zagrepčanin Valečić ujedno je vodeći u ukupnom poretku u juniorskom uzrastu ispred Filipa Ljubenka i Ante Bilele.

Posljednji masters sezone u Solinu

Izvršni odbor HPS-a uklonio je i posljednju nepoznanicu vezanu uz domaćinstva turnira ove sezone. Odlučeno je da se domaćinstvo posljednjeg mastersa u sezoni 2015/16. dodijeli Pikado savezu Splitsko-dalmatinske županije koji je uz pomoć Pikado kluba Arena nominirao Sportsku dvoranu Osnovne škole kraljice Jelene u Solinu. I prošle sezone je posljednji masters odigran u Solinu, a tada je nastupio najveći broj igrača u cijeloj sezoni što je bio ključni argument da im se dodijeli domaćinstvo i ove godine. Termin tog turnira je poznat od ranije, a održat će se 5. ožujka 2016. godine.

RASPORED TURNIRA ZA SEZONU 2015/16.
1. HPS masters (26. 9. 2015.) – Matulji (Školsko-sportska dvorana OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić”)
2. HPS masters (7. 11. 2015.) – Primošten (Hotel Zora)
3. HPS masters (6. 2. 2016.) – Sesvete (SC Sava sport)
4. HPS masters (5. 3. 2016.) – Solin (Sportska dvorana OŠ kraljice Jelene)
Pojedinačno PH (9-10. 4. 2016.) – Sesvete (SC Sava sport)
Ekipno PH (6-8. 5. 2016.) – Slavonski Brod (SC Rehlicki)

Comments

komentar