Održan 3. masters HPS-a u Splitu

Ivica Cavrić potvrdio kvalitetu

Ivica Cavrić

U subotu 08. 12. 2018 godine u športskoj dvorani Spaladium Arena u Splitu održan je 3. masters HPS-a u elektronskom pikadu. Za razliku od drugog mastersa održanog u Dugoj Resi, gdje je Dino Marušić iznenađujuće slavio u elitnoj disciplini 501 DO, na turniru u splitu nije bilo iznenađujućih rezultata. Ovaj masters svakako je obilježio reprezentativac Ivica Cavrić koji je osvojio zlato u sve tri discipline.

PS Splitsko dalmatinske županije domaćin turnira.

Masters Split

Split i Pikado savez Splitsko dalmatinske županije su i  ove godine iznašli volje, želje i htijenja za suorganizaciju jednog turnira iz HPS masters serije. Splićani su se svojski potrudili, (u tome su i uspjeli) da ugode hrvatskim pikadistima na čemu im se zahvaljujemo. Koliko je Split kao destinacija privlačan za natjecatelje govori i podatak da je na turniru sudjelovao respektabilan broj natjecatelja. Na pojedinačnim disciplinama 501 XX bilo je 210 prijava.

Seniorke

Pobjednice cricket

Na cricket seniorki pristigla je 21 prijava a najviše prijava stiglo je od splićanki koje su kao domaće natjecateljice iskoristile priliku za hvatanje bodova. U cricketu dama kao prva favoritkinja nastupila je i Marina Letica koja je sa uobičajeno dobrom igrom najavila “svoj dan”. Do prvog mjesta stigla je pobjedama na desnoj strani (Radun, Škaričić, Šerić, Braović, Tešija) a u finalu finala ponovno je pobijedila Maju Tešiju i tako nedvojbeno potvrdila da sa pravom ima status naše najbolje pikadistice. Drugo mjesto osvojila je Maja Tešija koja je po desnoj strani gurala do finala desne strane gdje je izgubila od Letice. U finale turnira vraća se pobijedom nad Natalijom Šimac u finalu lijeve strane. I ovaj put Letica dominira tako da se Maja Tešija na kraju ipak morala zadovoljiti srebrenom medaljom. Treće mjesto osvojila je riječanka Natalija Šimac koja je imala “copy paste” put Maje Tešije. Naime Natalija Šimac na desnoj strani turnira izgubila je od Maje Tešije koja ju je dočekala u finalu lijeve strane i ponovo pobijedila. Jednostavno rečeno, ono što je Letica napravila Tešiji, to je Tešija napravila Šimac. Četvrto mjesto zauzela je Spahija, peto Vidačković i Braović. Pomalo neočekivano 13. mjesto osvojila je Josipa Krželj koja je ipak bodovima iz prijašnjih turnira osigurala četvrtu poziciju na ukupnoj masters listi.

Pobjednice 501 MO

Disciplina 501 MO kod dama donijela je više nepredvidivosti jer se u ovoj disciplini prijavilo 14 natjecateljica više nego u cricketu, među kojima i neka renomirana imena poput Jasne Jelavić Šako. Upravo je Jasna stigla u finale turnira gdje je igrala protiv fenomenalne Marine Letice. Možda bi Jasna i došla do kraja da Marina nije imala tako dobar dan i završila te ovu disciplinu sa zlatnom kolajnom nakon ostvarenih pobjeda u šest susreta. Jasna Jelavić Šako je fenomenalno gurala po desnoj strani gdje je u finalu desne strane izgubila od Letice. Vratila se kroz repasaž i u finalu turnira ponovno izgubila od sjajne Letice. Na kraju joj nije ništa drugo preostalo nego da stisne ruku našoj ponajboljoj pikadistici i zadovolji se sa srebrom. Treće mjesto zauzela je ove godine sjajna Rina Radun koja konstantno dobrim igrama uredno završava na postolju. Da je u izvrsnoj kondiciji govori i činjenica da se Rina nakon tri održana mastersa nalazi na sigurnoj drugoj poziciji ukupne masters liste. U igri parova ponovno dominiraju isti akteri samo je ovaj put redosljed na postolju malo izmjenjen. Maja Tešija i Josipa Krželj koja je tek “proigrala” u igri parova zauzimaju najviše postolje. Drugu poziciju ovaj put uzima par Letica Šimac dok su na trećem mjestu završili Josipa Spahija i Marijana Puček.

Seniori

Pobjednici cricket

Prva disciplina na rasporedu (cricket) koja je najčešće i indikator kako posjećenosti turnira tako i trenutne forme u kojoj se nalaze natjecatelji. Na turnir se prijavilo 89 natjecatelja iz sve tri kategorije koji su krenuli u bitku za bodove. Kako je turnir tekao moglo se vidjeti da su neki igrači u zaista dobroj formi a po fenomenalnoj igri odmah se istaknuo Ivica Cavrić koji je na kraju i slavio. Ivica Cavrić je do finala turnira stigao po desnoj strani gdje je nanizao šest pobijeda (Jakovčević, Maras, Grbavac, Petrović, Lešić, Ivezić). Protivnik u finalu bio mu je Dean Biškupić koji je u finale došao nakon trnovitog puta u repasažu. Već u drugom krugu turnira, nakon loše igre, Biškupića je u repasaž poslao Boris Gruica. U repasažu se Biškupić budi i niza pobijede (Šitum, Rešetar, Kežić, Fofić, Gruica, Stanković, Marušić, Gazibara, Ivezić). Devet pobjeda u nizu za finale finala protiv izvrsnoga Ivice Cavrića. U finalu ponestaje koncentracije i na kraju se Biškupić zadovoljava sa srebrenom medaljom. Treće mjesto osvojio je Danijel Ivezić koji je nanizao šest pobijeda po desnoj strani ali ga na kraju zaustavljaju Cavrić u finalu desne strane i Biškupić u finalu lijeve strane. Valja spomenuti i dobru igru Matije Gazibare koji je zauzeo četvrtu poziciju. Lešić i Marušić petu itd…. .

Pobjednici 501 double out

Kod seniora 1. kategorije ponovno cijeli niz dobrih i atraktivnih mečeva. Već na samom početku ždrijeb je bacio u vatru prekaljene borce, pa su se tako već u prvom kolu gledali atraktivni mečevi: Ivezić-Pečnjak, Gazibara-Brzić, Lešić-Bilela, Grbavac-Cavrić itd.. Cavrić je ponovo nezaustavljiv i poslije sedam pobjeda po desnoj uzima zlato. Stanković je uzeo drugo mjesto nakon što ga je Cavrić najprije pobijedio na desnoj strani a na kraju i u finalu. Broncom se okitio ovaj put sjajni Mario Čegir dok je četvrti bio Biškupić.

Pobjednici 501 master out

Kod 2. kategorije definitivno najviše prijavljenih natjecatelja. Prijavilo se 70 natjecatelja od kojih je gotovo polovica iz Splita. Na kraju turnira na postolje su se penjali upravo Splićani i to redom: Mislav Domazet, Jure Škokić i Šime Mršić.

Pobjednici single out

U 3. kategoriji Senad Jašić je nakon dva druga mjesta na prethodna dva mastersa ipak došao do svoje prve pobjede. Drugi je bio Niko Tuta dok je na trećem mjestu završio Ante Rakić. Parovi kod seniora uvijek izazivaju pažnju pa se tako i ovaj put pokušala složiti “dobitna kombinacija”. Na kraju je slavila kombinacija Cavrić-Pečnjak, koji ove sezone imaju stopostotni učinak u igri parova. Biškupić i Ljubić su osvojili drugo mjesto a pomalo neočekivano treće mjesto osvajaju drugokategornici Domazet Mislav i Mrše Šime.

Juniori 501 SO

Pobjednici juniori

Ovaj put u Split nije stigao Filip Ljubenko, pa je ostatak juniorskog svijeta imao priliku za hvatanje zlata a takva prilika im se rijetko pruža. Na turniru se najbolje snašao prošlogodišnji član juniorske reprezentacije Toni Roso i zasluženo osvojio zlatnu medalju. Srebrom se okitio Valentin Lakota a broncu je ponio Tomislav Lozo.

Nedjelja, dan za klasični pikado

Turnir u elektroncu održan dan ranije potrajao je do kasno u noć pa je stoga i odaziv naših pikadista na steel turnir bio nešto skromniji. Kako je steel masters zapravo još “novorođenče” u HPS-u zasigurno će u perspektivi broj sudionika tih turnira biti veći. Dean Biškupić je kao pobjednik prošlog turnira nastupio i na ovom te od samog početka najavio dobru igru. Još nekoliko zanimljivih imena poput Pečnjaka, Cavrića i Stankovića sudjelovalo je na turniru pokušavajući doći do završnice. Na kraju je to i uspjelo Pečnjaku i Biškupiću koji su igrali finale u kojima je dominirao Biškupić koji je na kraju i slavio. Treće mjesto osvojio je uporni i samozatajni splićanin Ivan Poljak. Kod dama Letica kao i Biškupić ima stopostotni učinak. Druga je bila Melita Bubić a treća Anja Anić Matić.

Pobjednice steel tip
Pobjednici steel tip

Comments

komentar