OSVRT NA 4. ŽUPANIJSKI MASTERS U “PARKU” I NOVO LIGAŠKO KOLO

Vidim da nestrpljivo očekujete izvještaj od prošlog tjedna, pa evo da rezimiramo događanja na mastersu u „Parku“ i tjedna ligaška događanja. Počet ćemo svakako sa mastersom, koji je ponovno okupio veliki broj igrača. Ukupno preko 50, uključujući i dame, koje su ponovno imale odvojeni turnir.

Kako smo prvi put uputili zamjerku pojedinim ekipama što nisu došli na masters u Gunju, tako isto treba predbaciti Gunjancima, jer već neko vrijeme nisu aktivni na ovim turnirima. No, nisu oni jedini. Ipak, to nije utjecalo na kvalitetu turnira, jer su gotovo svi najbolji igrači naše županije nastupili. Drugi put zaredom bez izgubljenog meča turnir je osvojio Zdravko Antunović, s tim što mu je protivnik ovaj puta u finalu bio Mario Ivelić, ponajbolji igrač 2. lige, koji je  prethodno u finalu lijeve strane na trećem mjestu zaustavio Zvonka Antunovića. Iza njih su se poredali Denis Blaževac, Mirko Ojvan i nakon dugo vremena povratnik na turnire, Damir Blumenschein. Nešto lošiji rezultat ostvarili su Mađaroš, Keser i Babić, od kojih uvijek očekujemo više, dok je Lešić zbog umora i obaveza morao predati meč na lijevoj strani.

Od igrača koji su po prvi puta nastupili na županijskom mastersu, najviše su pokazali dečki iz Podgajaca, Ivan Granovljević i Drago Horvat.

Kod dama je ponovno trijumfirala rutinerka, Željka Knežević, pobijedivši u finalu Kristinu Ivanković, dok je treća bila Birgit Boehning. U igri slučajnih parova bilo je nekoliko jakih parova, na kraju je slavila kombinacija Piljić- Mađaroš, koja je pobijedila u finalu favorizirane Denisa Blaževca i Zdravka Antunovića, koji su se do finala ispucali i jednostavno više nije bilo snage za otpor Mađaru, koji je igrao kao da turnir tek počinje. Treći su uz mali peh, bili Hrastović i Zvonko a četvrti Keser i Ojvan.

Zahvaljujemo Vlatki i  Jacinoj mami na kalupašima i kiflicama:)

Sljedeći masters je u „Leonu“, ali prije toga imamo turnir u „Kumu“, koji se ne boduje za masters listu, ali vas svakako pozivamo da dođete.

  Jedan od razloga zašto nismo odmah pisali izvještaj je i taj što smo čekali da se kompletira još jedno ligaško kolo. Naime, u protekla dva tjedna je  odigrano nekoliko derbija nakon kojih se već nazire rasplet po ligama. Najzanimljivije je od početka među drugoligašima. U srijedu je igran derbi između Leona i Vrbice, a slavili su gosti rezultatom 7:9, te ostali vodeći sastav lige. Prevagu je donio najbolji igrač lige, Tomislav Đurasović, koji je ostvario sve pobjede, između ostaloga i pri rezultatu 7:8 protiv Marija Ivelića. Na taj način je ostavio svoju ekipu za korak ispred momaka iz ekipe Low score, koja je predvođena Tomislavom Ivkošićem s četiri pobjede, slavila u „malom“ derbiju protiv „Kuma“ s visokih 12:4.

Sve upućuje na to da ćemo prvaka dobiti u međusobnom ogledu Vrbica-Low score, što je prema viđenom u ovoj sezoni i najrealnije. „Leonu“ ostaje žal što cijelu sezonu igraju bez Ivana Gregorovića, s kojim bi bili daleko ozbiljniji kandidat za prvo mjesto. Ovako moraju čuvati treću poziciju koju za sada drže ispred „Gaja“.

Kod trećeligaša je manje više sve riješeno, iako je vodeći Caffe bar „M“ upisao prvi poraz u sezoni, i to protiv Gaja, predvođenog Hrastovićem. Ipak, nekoliko loših rezultata ekipe Kristal 2 ostavilo je prostor Podgajčanima za mirniji završetak sezone.  Teško će prokockati čak devet bodova prednosti.

Kod prvoligaša je nakon derbija Darkwooda i City caffea bodovna razlika još veća tako da još samo teorija igra ulogu kad je u pitanju novi (stari) prvak naše županije. City ima komotnu situaciju na drugom mjestu, tako da su i oni siguran putnik u Senj. Po svemu sudeći naš treći predstavnik će biti Etno-pub kojemu je najviše na ruku išao neriješen rezultat između Kristala i Okca. Međutim, pubovci su olako shvatili ponuđeno pa su umalo prosuli bodove protiv djevojaka. Nakon tri kruga rezultat je bio 6:6. Ipak, u zadnjem krugu su upisali sve pobjede pa rezultat od 10:6 zapravo ne sugerira da je bilo teže nego se čini.

Protekloga tjedna nitko nije igrao ligu pojedinaca. Molim vas da se i tu malo aktivirate, posebno igrači koji nisu još odigrali niti jedan meč. Napominjem da uplatu kotizacije izvršite na račun PSVSŽ-a broj: 2500009-1102188678

Toliko za sada, ubrzo slijede nova događanja, između ostalog i županijski kup pa se navrijeme konzultirajte kako bismo  to što lakše organizirali u dvije ili tri faze.

Sportski pozdrav!

Comments

komentar