Split, ključna postaja Masters serije

U subotu (8. prosinca) na rasporedu je treći soft tip turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2018./19. Turnir će se održati u športskoj dvorani Spaladium Arena Zrinsko Frankopanska 211, u Splitu. Treći turnir sezone najčešće se pokaže odlučujućim turnirom u borbi za pozicije koje donose plasman na pojedinačno PH, kao i za naslove ukupnih pobjednika masters serije po kategorijama. Stoga je turnir koji će se održati u Splitu 8. prosinca iznimno važan za igrače, a ujedno će to biti i posljednje natjecanje u 2018. godini na nacionalnoj razini. Kako je početak prosinca vrijeme kada se polako ulazi u blagdansko raspoloženje, sjajna je to prilika za pikadiste iz cijele Hrvatske da kroz još jedan okršaj strelicama i uz ugodno druženje zaključe godinu na isteku.

Kako su prva dva turnira bila u kontinentalnom dijelu Lijepe naše, ovaj treći održat će se po mnogima u najljepšem gradu na Jadranu. Pikadisti će tako uz sve čari ige pikada moći uživati u šetnji po rivi i pogledu na starine grada Splita.

Suorganizator turnira je Pikado savez Splitsko Dalmatinske županije na čelu sa predsjednikom Eduardom Akrapom, koji je sa zadovoljstvom prihvatio izazov domaćinstva za nadolazeći treći masters.

Raspored prijava i natjecanja je standardna procedura , cricket za seniore i seniorke, moguće do 9:30 sati. Turnir u cricketu započeti će u 10:00 sati, dok juniorski turnir starta u 11:00. Za 14:00 sati predviđeno je službeno otvorenje turnira nakon čega slijedi dodjela nagrada za disciplinu cricket i juniore. Nakon toga na rasporedu je disciplina 501 za sve kategorije, te na kraju već tradicionalno – disciplina Parovi

Podsjetimo malo, nakon dva odigrana masters turnira na vodećem mjestu 1. kategorije seniora nalazi se Dragutin Pečnjak (238), koji je sa osvojene tri discipline, a posebno sa dobrom igarom na prvom turniru, zasluženo preuzeo vrh tablice. Na drugom mjestu smjestio se Splićanin Danijel Ivezić (211). Iako Ivka od šest odigranih disciplina niti jednom nije slavio, tri druga mjesta na prvom turniru priskrbila su mu pristojne bodove, koji ga uz domaću atmosferu u Splitu čine jednim od favorita turnira. Ivica Cavrić (193) je sa iznenađujuće “lošijom” igrom u pojedinačnim disciplinama i dva zlata u parovima zauzeo treće mjesto 1. kategorije.

Kod seniorki se očekivano na prvom mjestu tablice nalazi Marina Letica (160). Drugu poziciju zauzela je Rina Radun (119,5), a treću Sandra Ivić (114). Kod seniora 2. kategorije listu predvodi Mislav Domazet (151,5) ispred drugoplasiranog Enesa Karabašića (99) i trećeplasiranog Igora Krivo (89). Treću kategoriju predvodi Senad Jašić (120,5), drugoplasirani je Igor Perak (74), a trećeplasirani Mislav Svalina (57,5). Listu juniora predvodi neprikosnoveni Filip Ljubenko.

Svima onima koji nisu nastupili na prva dva ovosezonska mastersa podsjetnik da je uvjet za sudjelovanje na dodatnim kvalifikacijama za pojedinačno PH (31. ožujka 2019.) nastup na barem jednom mastersu ove sezone. Nakon mastersa u Splitu preostat će samo još jedan turnir, četvrti i posljednji masters sezone 2018./19., koji će održati 23. veljače 2019. godine, u Gradištu kod Županje.

 

Važna napomena

Zbog učestalih pojava konzumiranja nedozvoljenih sredstava za vrijema natjecanja, vodstvo turnira će temeljem članka 38. Stegovnog pravilnika HPS-a metodom slučajnog odabira vršiti kontrolu uzimanja nedozvoljenih sredstava.

 

Satnica turnira

Satnica turnira i ovog će puta biti prema ustaljenom rasporedu na koji smo do sada već navikli. Prijave za disciplinu cricket otvorene su do 09:30 sati, a turnir započinje u 10:00 sati.

Satnica 3.HPS Masters, (soft tip) 08.12.2018.

09:00 – Dolazak natjecatelja
09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu Cricket

10:00 – Početak natjecanja u disciplini Cricket za seniore i seniorke

11:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 SO za juniore

13:00 – Službeno otvorenje natjecanja
…………Podjela nagrada za disciplinu Cricket i juniore

cca 13:30 – Početak natjecanja u disciplini 501 xx po kategorijama za seniore i seniorke

Nakon završetka pojedinačnih disciplina – podjela nagrada za pojedinačne discipline

Nakon podjele nagrada – Početak natjecanja u disciplini parovi za seniore i seniorke

*organizator turnira zadržava pravo izmjene satnice natjecanja

 

Nedjelja rezervirana za steel tip

Na prvom turniru steel tipa u sezoni 2018./19. održanom 04.11. 2018 godine u Dugoj Resi nastupilo je nešto manje od 40 natjecatelja. S obzirom da se radi o novom formatu natjecanja pod okriljem HPS-a za očekivati je da će se broj natjecatelja u perspektivi povećavati. Skorašnji ulazak HPS-a u članstvo WDF-a i sudjelovanje izabranih vrsta hrvatskih predstavnika na europskim i svjetskim turnirima, pod okriljem WDF-a, sigurno će pridonijeti popularizaciji steel tip pikada u RH.

U Dugoj Resi, u ženskoj konkurenciji, slavila je Marina Letica ispred Natalije Šimac i Melite Bubić, a u muškoj konkurenciji pobjednik je Dean Biškupić, drugo mjesto osvojio je Danijel Bartolić, a treće Ivica Cavrić.

Drugi turnir steel tipa u tekućoj sezoni održat će se 09. prosinca u Spaladium Areni prema ustaljenom rasporedu. Disciplina koja se igra u sklopu steel dart mastersa je 501 DO, po knock out sistemu (nema lijeve strane). Pobjedu odnosi igrač koji će biti bolji u igri od 9 legova.

Satnica turnira

Satnica turnira i ovog će puta biti prema ustaljenom rasporedu na koji smo do sada već navikli. Prijave za disciplinu cricket otvorene su do 09:30 sati, a turnir započinje u 10:00 sati.

Satnica 2. HPS Masters, (steel tip) 09.12.2018. 

09:00 – Dolazak natjecatelja
09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu 501 DO

10:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 DO za seniore i seniorke / Podjela nagrada za disciplinu 501 DO

Ponuda za smještaj

Za sve igrače koji su zainteresirani za smještaj, ispod se nalazi popis nekih smještajnih kapaciteta koji se nalaze u blizini športske dvorane Spaladium Arena.

Apartman Antonija 2, za 3 osobe, 100,00 dan/osoba

http://www.booking.com/Share-XVb2O2

kontakt: Stipe +38598396504

Apartment Onyx, dva apartmana za  po 2 osobe, 150,00 dan/osoba

http://www.booking.com/Share-jKlxdF

kontakt: Suzana +385998073773

Apartment Mystic, za 5 osoba, 100,00 dan/osoba

https://goo.gl/maps/fK7gFNrMZaQ2

kontakt: Natalija  +38598237267

Ponuda smještaja na web stranici Turističke zajednice grada Splita……(link)

———————————————

Ponuda na Booking.com……(link)

Comments

komentar