UVOD U SEZONU 2012/13

Već su tri tjedna  nove sezone za nama, red je da napravimo mali rezime događanja po ligama i osvrt na jučerašnji prvi županijski Masters odigran u Gunji.

 Počet ćemo od 3. lige, gdje ove sezone imamo svega pet ekipa. U uvjerljivom vodstvu s tri čiste pobjede je ekipa Kristal 2 iz Vrbanje, koja je već sada najozbiljniji kandidat za put u Senj. Ne treba zapostaviti niti ostale ekipe, pogotovo ekipu caffe bar “M” iz P.Podgajaca koja ima dvije pobjede i utakmicu manje od Kristala pa s pravom očekujemo utrku između ove dvije ekipe do samoga kraja.

Kod drugoligaša će biti zasigurno najuzbudljivije. Nakon što su ostvarili po  dvije uvodne pobjede, u trećem kolu derbi su odigrali “Leon” i “Low score” ! Domaćin iz Babine Grede je slavio s tijesnih 9:7, tako da sada s maksimalnih 9 bodova predvodi kolonu. Iza njih su se redom smjestili Vrbica sa 7, te “Low score” i “Bandolerosi sa 6. Malo iznenađuje loš start ekipe “Gaj”, a još više razloga za nezadovoljstvo imaju u “Kumu”, budući da je to ekipa sastavljena od nekoliko rutinera pa čudi podatak da nakon tri kola imaju samo 1 bod osvojen u Vrbici, uz poraze od  “Gaja”  i “ Mica”! Na začelju je ekipa City caffe 2!

Kod prvoligaša ništa novo kad je u pitanju čelna pozicija. Darkwood je ionako bio prejak, a od ove sezone pojačan sa povratnikom Zvonimirom Lešić ne ostavlja protivnicima ni minimalne šanse za bodove. Obzirom da ove sezone imamo 6 ekipa u elitnom društvu nadamo se kako će u Senj putovati tri naša predstavnika. No, to ćemo znati tek pošto HPS izbaci tablice ekipa s pravom nastupa na državnom prvenstvu. U svakom slučaju bit će zanimljivo u borbi za 2. i 3. mjesto.

Zasada te pozicije drže Etno-pub i City caffe ali ne treba zanemariti  Okac i Kristal koji mogu iznenaditi i otkinuti pokoji bod favoritima.

MASTERS U GUNJI

 Jučer smo odigrali i prvi županijski Masters od ukupno 6 za ovu sezonu. Domaćin prvog turnira je kao i nekoliko godina unazad bio PK “Kristal”, s tim što je ovaj puta igrano u Gunji a ne u Županji, pa je to vjerojatno razlog lošeg odaziva igrača. Svega 25 igrača od čega 12 domaćih i 8 iz PK “Park” zvuči gotovo nevjerojatno. Ne pamtim turnir na kojem nije bilo baš niti jednog igrača iz Gradišta i samo jedan iz B. Grede. Ništa boljim se nisu pokazali niti Vrbičani ali njima kao olakšanje može poslužiti činjenica da imaju 70-ak kilometara do Gunje, dok ostali nemaju opravdanja, pogotovo oni koji se na početku sezone otimaju za organizaciju ovakvih turnira.

U sjeni razočarenja malim brojem igrača, ostala je zapravo vrlo dobra igra u samoj završnici turnira. Svoj prvi povratnički trijumf upisao je Zvonimir Lešić nadigravši u finalu Mirka Ojvana. Treći je bio Mađaroš a četvrti sa nešto lošijom igrom Zdravko Antunović. Peto mjesto su podijelili Zvonko Antunović i Zoran Keser koji su poslije slavili u paru protiv Ojvana i Lugušića. Nadamo se boljem odazivu na sljedećem Mastersu u Vrbici.

 Na kraju napomena da se svi zainteresirani za Ligu pojedinaca mogu  prijaviti na broj 098/19-21-893 ( Zvonko). Prijave zaprimamo do 10.12. a nakon toga ćemo ovisno o broju igrača zajednički odrediti sustav i termine igranja!

Comments

komentar