Antunoviću srebro u Cricketu

Iz Šangaja izvještava: Darko Plazek, tajnik HPS-a

Prvi dio programa u petak na Svjetskom kupu u Šangaju Hrvatskoj je donio prvu medalju. Zdravko Antunović osvojio je srebro u disciplini Cricket i tako još jednom potvrdio da spada među svjetsku elitu elektroničkog pikada. Blizu medalje bili su i svi ostali naši igrači, a za još neko odličje trebalo je samo malo više sreće. Očito je da našima na velikoj 15,5-inčnoj meti puno bolje leži disciplina Cricket nego 501 DI/DO.

Antunović je nakon jučerašnjeg blijedog nastupa u 501 DI/DO gdje je završio na diobi 65. mjesta, danas bio puno raspoloženiji. Prva žrtva bio mu je Kinez Shi Yanlai, već u drugom kolu je najavio da će to biti njegov dan kada je pobijedio Rayja Carvera, jednog od najboljih američkih igrača, nakon čega su pali Kinez Wang Qiao, Amerikanac Richard Espinoza te Francuz Fabien Marchal. U 6. kolu mu je ždrijeb donio sjajnog Singapurca Paula Lima koji ga je bacio na lijevu stranu.

Tamo je nanizao pobjede protiv Amerikanca Scotta Burnetta, zatim Roydena Lam Ting Chia iz Hong Konga te odličnog Kanađanina Davida “The Scorpion” Fatuma u finalu lijeve strane. U velikom finalu je uslijedio novi sudar s Paulom Limom, ali je Lim još jednom bio bolji te slavio s uvjerljivih 3:0. Tako je 57-godišnji Singapurac nakon srebra u 501 DI/DO sada uzeo zlato u Cricketu i potvrdio da je još uvijek među najboljim svjetskim pikadistima.

IGRA JAČA NEGO NA SP U ŠPANJOLSKOJ

Antunović je osim medalje i definitivne promocije među elitne igrače u svijetu elektroničkog pikada zaradio i lijepu novčanu nagradu od 4.000 dolara. Iako je ove godine na Svjetskom prvenstvu u španjolskom Benidormu također osvojio srebro u Cricketu (poraz u finalu od Krčmara), ovo smatra većim uspjehom.

– Presretan sam zbog ovog srebra, ovo je vrhunac moje dosadašnje pikado karijere. Kvaliteta igre ovdje je za stepenicu viša nego na SP u Španjolskoj, prije svega zbog odličnih Amerikanaca i Kanađana, jednostavno je veći broj kvalitetnih pojedinaca nego u Benidormu. Protiv Paula Lima jednostavno nisam mogao, u prvom meču sam izgubio 3:1 iako sam svaku igru započinjao s dva pogođena triplea, dok u finalu nisam bio niti blizu. On ti jednostavno ne dozvoljava nijedan promašaj, strašno je teško igrati kada znaš da prva promašena strelica znači da si izgubio – rekao je Antunović.

Svi naši igrači su imali problema s prilagodbom na drugu vremensku zonu (Šangaj je 7 sati ispred hrvatskog vremena), a to je za Antunovića bio i glavni razlog jako slabog nastupa jučer u 501 DI/DO.

– Od kada smo stigli u Šangaj sve do sinoć nisam mogao oka sklopiti, tri noći nisam spavao. Kada treba spavati meni se igrao pikado, a ujutro nisam mogao prestati zijevati. Sinoć sam konačno uspio odspavati šest sati u komadu i danas se sjajno osjećam. Boris Krčmar mi je danas rekao da se ne osjeća najbolje, čak je i povraćao tako da to sigurno u velikoj mjeri utječe na našu igru. Posebno je to vidljivo kod njega, na trenutke igra najbolje od svih nas, a onda ima nagle padove – završio je Antunović.

KRČMAR BEZ OBRANE ZLATA

Boris Krčmar nije uspio obraniti zlato u Cricketu od prošle godine, a u tome ga je spriječio prvo već spomenuti Kanađanin  David Fatum koji ga je zaustavio u 4. kolu na desnoj strani. Nakon toga je na lijevoj pobijedio Nijemca Saschu Steina, Francuza Fabiena Marchala i Vladimira Lešića. No, koban je bio Hongkonžanin Royden Lam Ting Chi, jedan od najboljih azijskih pikadista koji je početkom mjeseca došao do finala kvalifikacijskog turnira u Kini za PDC Svjetsko prvenstvo. Lam je tako Krčmaru uzvratio za jučerašnji poraz u 501 DI/DO.

Vladimira Lešića je u 3. kolu desne strane nadigrao Amerikanac John Kuczynski, nakon čega je Lešo napravio seriju po lijevoj u kojoj su između ostalih pali Kanađanin Christopher White, Amerikanac Randy “Big Dog” Van Deursen i Nijemac turskih korijena Orhan Berrak. Uslijedio je sudar s Krčmarom iz kojega je Lešić izašao kraćih rukava i zadovoljio se 7. mjestom.

Naša jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji, Vlasta Stankić, završila je na diobi 7. mjesta nakon što je na lijevoj strani izgubila od odlične Japanke Yakuri Asano. Za Riječanku je to sasvim solidan rezultat, uz jučerašnje 9. mjesto u disciplini 501 DI/DO ona je opravdala pozivnicu u Šangaj.

Zlato je kod dama očekivano uzela Ruskinja Anastasia Dobromyslova koja je u finalu nadigrala odličnu Japanku Mayumi Ouchi uzvrativši joj za jučerašnji poraz u finalu discipline 501 DI/DO.

REPREZENTACIJA LOVI MEDALJU

Po završetku Cricketa drugi dio dana pripast će reprezentacijama. Jučer je završena prva faza natjecanja po skupinama, a sada slijedi druga faza na listi 16. Naši u prvom kolu igraju protiv prošlogodišnjih osvajača Svjetskog kupa, reprezentacije Hong Konga koja je jučer doživjela poraze od Njemačke i Tajlanda i ne djeluje tako uvjerljivo kao prošle godine.

Igra se samo desna strana, dakle prvi poraz znači ispadanje s turnira, a ako uspiju proći Hong kong naše će u 2. kolu vjerojatno čekati sudar s domaćinima Kinom.

KOMPLETNI REZULTATI
Pojedinačno Cricket muški…..(xls)
Pojedinačno Cricket žene…..(xls)

Cricket muški (93 igrača)
1. Paul Lim Leong Hwa  (SIN)
2. Zdravko Antunović (HRV)
3. David Fatum (KAN)
5. Boris Krčmar (HRV)
7. Vladimir Lešić (HRV)

Cricket žene (36 igračica)
1. Anastasia Dobromyslova (RUS)
2. Mayumi Ouchi (JAP)
3. Megumi Matsumoto (JAP)
7. Vlasta Stankić (HRV)

Comments

komentar