ZAVRŠNICA KUPA RH 2013. U nedjelju je u Pušći održano jubilarno 20. izdanje Kupa

 

 Treći uzastopni trijumf Bile Boje,
Ban Jelačić također obranio titulu

BAN JELAČIĆ (stoje slijeva): Željko Grubišić, Ivan Bosak, Davor Gregurić, Ivica Cavrić, Željko Beber i Dragutin Pečnjak; BILA BOJA (sjede slijeva): Jasna Šegvić, Đurđica Delić, Snježana Perišić, Vlatka Lešić i Rina Radun.

Napisao: Željko Đođo

Splitska ekipa Bila Boja kod dama, te Ban Jelačić iz Zaprešića u muškoj konkurenciji obranili su prošlogodišnje naslove pobjednika na jubilarnoj 20. završnici kupa RH koja je održana u nedjelju 22. rujna u Sportskoj dvorani Osnovne škole Pušća.

Nastavljena je dominacija Splićanki u kupu jer su od 2008. godine, od kada se igra kup za seniorke, svaki put pobjednički pehar osvajale ekipe iz Dioklecijanovog grada. Ovo je bio treći trijumf za redom ekipe za koju nastupaju Đurđica Delić, Jasna Šegvić, Rina Radun i Snježana Perišić, a ove godine za njih je nastupala i standardna reprezentativka Vlatka Lešić.

Prve tri protivnice bile su im redom zagrebačke ekipe Trnine Ladies (pobjeda 4:1), Dream Team Kvim (3:2) i Coloseum (3:0), nakon čega su se sudarile s ljutim suparnicama iz ženske lige Pikado saveza Splitsko-dalmatinske županije i aktualnim prvakinjama Hrvatske, ekipom Tuning Caffe iz Stobreča. Nakon žestoke borbe slavile su rezultatom 3:2, a nakon repasaža u velikom finalu je uslijedio novi obračun s istim suparnicama i nova pobjeda, ovog puta 3:1.

– Rini je danas rođendan i ova titula je naš poklon za nju – kratko je izjavila kapetanica ekipe Snježana Perišić.

Ban Jelačić je prošle godine iznenadio osvajanjem kupa, a ovog puta su opravdali status jednog od favorita. Kvartet Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Željko Grubišić i Željko Beber iznio je najveći teret, dok su Davor Gregurić i Ivan Bosak pružali podršku s klupe.

IVICA CAVRIĆ JUNAK ZAPREŠIĆANA

Zaprešićani su do titule došli pobjedama u skupini protiv zadarskog Novog Bokanjca (5:0) i zagrebačkog Quattra (3:2), nakon čega su na Listi 16 nadigrali 3M iz Zadra (3:0) i varaždinski Inporium (3:1). U susretu protiv jakog zagrebačkog predstavnika Janje Alfa Team su poveli 2:0, a onda je uslijedio trenutak opuštanja što su Zagrepčani kaznili za preokret i pobjedu 3:2 pa su Zaprešićani morali u repasaž.

Tu su se prvo obračunali s ekipom Posejdon 2 iz Kaštela (3:1), a zatim u finalu repasaža uzvratili Janje Alfa Teamu (3:2). U velikom finalu su morali dva puta pobijediti ekipu Dream Team Petrinja koja je bila iznenađenje ovogodišnjeg Kupa. U prvom susretu bilo je ekspresnih 3:0, u drugom su poveli 2:0 nakon pojedinačnih pobjeda Cavrića i Pečnjaka, da bi se Petrinjci vratili u život pobjedom u parovima za smanjenje na 2:1. Ključni bod za 3:1 i konačlni trijumf donio je Željko Grubišić.

– Ovu titulu posvećujemo našim suprugama i djeci koji su sami doma dok mi treniramo i igramo utakmice – poručio je Ivica Cavrić koji je bio junak Zaprešićana i vukao ekipu tijekom cijelog turnira.

ZAVRŠNICA KUPA RH 2013.

KOMPLETNI REZULTATI
Seniorke……..(xls)…(pdf)
Seniori……..(xls)…(pdf)

OSVAJAČI PEHARA

Seniorke
1. BILA BOJA (Split)
2. TUNING CAFFE (Stobreč)
3. COLOSEUM (Zagreb)

Seniori
1. BAN JELAČIĆ (Zaprešić)
2. DREAM TEAM PETRINJA (Petrinja)
3. JANJE ALFA TEAM (Zagreb)

 

 

Comments

komentar