ZAVRŠNICA KUPA RH 2013. U srijedu u prostorijama HPC-a obavljen ždrijeb skupina

Splitska Bila Boja i Ban Jelačić iz Zaprešića kreću u obrane naslova pobjednika kupa

Napisao: Željko Đođo

Danas je s početkom u 12:00 sati u prostorijama Hrvatskog pikado centra u Dubravi održan je ždrijeb skupina za Završnicu 20. kupa Republike Hrvatske koja će se u nedjelju 22. rujna održati u Sportskoj dvorani Pušća u Donjoj Pušći. Kao što je poznato dan ranije, u subotu 21. rujna, na istom mjestu će se održati prvi HPS masters za sezonu 2013/14.

 

Detalj s prošlogodišnje Završnice kupa RH održane u Županji

Od 14 županijskih saveza koji su prijavili sudjelovanje u kupu, njih 12 su prijavili ekipe za sudjelovanje na Završnici u Donjoj Pušći, dok po jednog predstavnika koliko su imali pravo nisu prijavili Pikado savez Ličko-senjske županije i Istarski pikado savez. U skladu s prethodnom praksom ta dva upražnjena mjesta ponuđena su PS Zagrebačke županije kao domaćinu ovogodišnje Završnice kupa koji je to pravo iskoristio.

Tako će na Završnici kupa u muškoj konkurenciji sudjelovati 24 ekipe, dakle maksimalni dozvoljeni broj, dok se u konkurenciji dama prijavilo sedam ekipa.

SUDAR JANJE ALFA TEAMA I DARKWOODA

Voljom ždrijeb u Skupini G su se našle dvije ekipe koje će biti među favoritima za osvajanje medalja. Zagrebački Janje Alfa Team je dvostruki prvak Hrvatske (2011. i 2012.), ali nikada nisu slavili u kupu RH, dok je županjski Darkwood bio pobjednik Kupa 2011. godine.

U tu je skupinu dopala još ekipa Metkovića koja će, s obzirom da u sljedeću fazu natjecanja prolaze samo dvije prvoplasirene ekipe, imati status autsajdera, ali s obzirom da je riječ o kup natjecanju gdje se igra na tri dobivena susreta iznenađenja su uvijek moguća.

U svakom slučaju će sudar ekipa koje predvode Boris Krčmar, ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, te Zdravko Antunović, prva zvijezda Darkwooda, biti šlager prve faze natjecanja po skupinama.

BAN JELAČIĆ BRANI NASLOV

Ekipa Ban Jelačić iz Zaprešića će braniti naslov pobjednika kupa osvojen prošle godine u Županji

Po snazi se izdvaja još Skupina C u kojoj se uz ekipu Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca (prvaci Hrvatske i osvajači kupa 2010. godine) s Vladimirom Lešićem i Ivanom Bilelom, našla i najbolja varaždinska ekipa Inporium koju predvode Neven Plantak i bivši reprezentativac Matija Jezernik.

Status autsajdera u toj skupini imat će ekipa Madis iz Bestovja, mladi dečki koji su početkom svibnja ove godine slavili na Ekipnom PH u Senju u konkurenciji trećeligaša i za njih će ovo biti odlična prilika da odmjere snage s jakim i iskusnim protivnicima.

Branitelji naslova pobjednika kupa, zaprešićki Ban Jelačić, nisu imali lagani ždrijeb jer su za protivnike u Skupini E dobili jaku zagrebačku ekipu Quattro predvođenu dvojcem Anđelko Fofić i Željko Erslan, te zadarski Novi Bokanjac.

MOŽE LI NETKO UGROZITI SPLIĆANKE?

Djevojke iz splitske ekipe Bila Boja pokušat će osvojiti treću uzastopnu titulu pobjednica kupa RH

Kod djevojaka će četiri zagrebačke ekipe te jedna iz Petrinje pokušati prekinuti niz nepobjedivosti predstavnica PS Splitsko-dalmatinske županije. Naime od 2008. godine kada su prvi put na kupu RH zasebno igrale ženske ekipe, svake godine su kup osvajale ekipe iz Splita.

Bit će to jako teško jer status favoritkinja i ove godine imaju predstavnice PS Splitsko-dalmatinske županije. Ekipa Bila Boja će loviti svoju treću uzastopnu titulu u kupu u nizu (2011. slavile pod imenom Dani), dok će njihove najveće rivalke, ekipa Tuning Caffe iz Stobreča, pokušati naslovu državnih prvakinja osvojen početkom svibnja u Senju pridodati i titulu pobjednica kupa.

Najzanimljivije će u prvoj fazi natjecanja biti u Skupini A gdje će otpasti netko od trojca Tuning Caffe, A1 Team i Coloseum. Bit će to žestoki međusobni okršaji dviju zagrebačkih ekipa te favoritkinja iz Stobreča, a dvije ekipe koje prođu to kreševo imat će privilegiju da u prvom kolu na Listi 8 budu slobodne.

SKUPINE S RASPOREDOM I SATNICOM
SENIORKE……..(xls)…(pdf)
SENIORI……..(xls)…(pdf)

SKUPINE ZAVRŠNICE KUPA RH 2013.

.
SENIORKE

SKUPINA A
TUNING CAFFE (Stobreč)
A1 TEAM (Zagreb)
COLOSEUM (Zagreb)

SKUPINA B
BILA BOJA (Split)
TRNINE LADIES (Zagreb)

SKUPINA C
PETRINJKE (Petrinja)
DREAM TEAM KVIM (Buzin)

SENIORI

SKUPINA A
SHARKS (Slavonski Brod)
DREAM TEAM PETRINJA (Petrinja)
PODRAVSKE SESVETE (Podr. Sesvete)

SKUPINA B
57-1 (Konjevrate)
INFERNO (Ivanec)
SPLIT LONDRA (Split)

SKUPINA C
MADIS (Bestovje)
INPORIUM (Varaždin)
POSEJDON 2 (Kaštel Kambelovac)

SKUPINA D
STRMEC (Strmec Samoborski)
3M (Zadar)
JANJE NO NAME (Zagreb)

SKUPINA E
BAN JELAČIĆ (Samobor)
NOVI BOKANJAC (Zadar)
QUATTRO (Zagreb)

SKUPINA F
CB AS (Samobor)
VIDIKOVAC (Zadar)
VRBIK-04 (Zagreb)

SKUPINA G
DARKWOOD (Županja)
METKOVIĆ (Metković)
JANJE ALFA TEAM (Zagreb)

SKUPINA H
OSKAR (Sisak)
STABLINA 1 (Stablina)
QUEEN (Karlovac)

{backbutton}

Comments

komentar