23. ZAVRŠNICA KUPA RH Održana u nedjelju u GSD Kaštela u Kaštel Starom

OBJE TITULE U ZAGREB
Slavljenici Next-Merdog i Janje Alfa Team

Napisao: Željko Đođo

U nedjelju 25. rujna u Gradskoj sportskoj dvorani Kaštela u Kaštel Starom odigrana je 23. po redu Završnica kupa RH u pikadu. Obje titule završile su u Zagrebu nakon što je u konkurenciji seniorki slavila ekipa Next-Meradog, dok je kod seniora najbolja bila ekipa Janje Alfa Team.
U konkurenciji seniorki nastupilo je 11 ekipa, a Next-Meradog je u finalu rezultatom 3:0, 3:1 pobijedio DM Štrige iz Matulja. Bronca je pripala šibenskoj ekipi Dišpet Jadrtovac koja je bila i najugodnije iznenađenje kupa. Pobjednička ekipa Next-Meradog nastupila je u sastavu Marina Letica, Hana Jurjako, Iva Čustović, Sandra Ivić i Diana Dragišić.
Kod seniora se za naslov pobjednika kupa borilo 30 ekipa iz cijele Hrvatske, a u finalu je Janje Alfa Team nakon velike borbe rezultatom 3:0, 2:3, 3:0 nadigrao Team Coloseum, još jednu zagrebačku ekipu. Broncu je osvojila ekipa Ban Jelačić iz Zaprešića. Ekipu Janje Alfa Team predvode Boris Krčmar i Alan Ljubić, dvojac koji je proteklog lipnja osvojio naslov europskih prvaka s reprezentacijom, a veliki doprinos dali su Dražen Vranjković, Mijo Pavlović i Krešo Kranjčina.
Najugodnije iznenađenje je plasman u finale ekipe Team Coloseum, kao i osvojeno četvrto mjesto ekipe Dupli iz Splita. Naime riječ je o drugoligašima koji su potvrdili staro pravilo da je kup natjecanje u kojemu su iznenađenja relativno česta.
Turnir je simboličnim bacanjem triju strelica u metu službeno otvorio gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić, dok su gosti na otvorenju bili još Mirjana Milić, predsjednica Zajednice sportskih udruga Kaštela u društvu glavnog tajnika Viktora Bašića. U ime domaćina natjecanja nazočne je pozdravio predsjednik Pikado saveza Splitsko-dalmatinske županije Eduard Akrap.

KOMPLETNI REZULTATI
Seniorke……..(xls)…(pdf)
Seniori……..(xls)…(pdf)

23. ZAVRŠNICA KUPA RH

Seniorke
1. Next-Meradog (Zagreb)
2. DM Štrige (Matulji)
3. Dišpet Jadrtovac (Šibenik)

Seniori
1. Janje Alfa Team (Zagreb)
2. Team Coloseum (Zagreb)
3. Ban Jelačić (Zaprešić)

Comments

komentar