Ekipno PH 2011

EKIPNO PH 2011. Određen broj ekipa s pravom nastupa u Senju 16. i 17. travnja 2011.
Napisao: Branko Šubić

Tablica broja ekipa na završnici ekipnog PH 2011.…. (pdf)

Iako podaci još nisu službeno potvrđeni, odnosno nisu još do kraja obavljene provjere ispravnosti podataka za dva županijska pikado saveza koji su posljednji poslali prijavnice za ligaška natjecanja (PS Splitsko-dalmatinske i PS Varaždinske županije), objavljujemo tablicu s brojem ekipa s pravom nastupa na ekipnom prvenstvu Hrvatske za 2011. godinu. Podsjetimo odmah da je 18. po redu ekipno prvenstvo Hrvatske na rasporedu 16. i 17. travnja 2011. u Senju.

Moram s velikim zadovoljstvom istaknuti da je i ove sezone nastavljen trend rasta broja prijavljenih ekipa za ligaška natjecanja u okviru 12 županijskih pikado saveza širom Hrvatske. Brojka od čak 339 ekipa koje su u sezonu krenule s ciljem da izbore pravo nastupa na ekipnom PH u Senju zaista je impresivna. Posebno kada se uzme u obzir da je prije samo 6 godina, u sezoni 2004/05., broj prijavljenih ekipa bio gotovo dvostruko manji (188).

Rok za prijavu novih igrača do 7. travnja

U skladu s tim raste i broj registriranih igrača u okviru tih ekipa, a brojka od 2.195 do sada licenciranih natjecatelja do kraja sezone će značajno porasti s obzirom da će se dosta novih igrača registrirati tijekom sezone. Ovdje je važno napomenuti da je određen i rok za prijavu novih igrača u ekipama za nastup na ekipnom PH, a to je 7. travnja 2011. godine. Nakon tog datuma ekipe će u Senju moći nastupiti samo s igračima koji su do tada bili za njih registrirani.

Najviše predstavnika na ekipnom PH u Senju kada se gleda samo muška konkurencija (kod žena nije ograničen broj ekipa) će imati Zagrebački savez pikado sporta koji ima pravo poslati ukupno 16 ekipa. To je i logično s obzirom da ZSPS ima i najveći broj prijavljenih ekipa za ligaško natjecanje, čak 72 muške i 5 ženskih ekipa.

Najviše predstavnika u elitnoj 1. kategoriji, po 5 ekipa, će imati već spomenuti ZSPS te PS Primorsko-goranske županije. Nakon njih slijedi PS Splitsko-dalmatinske županije sa 4 predstavnika, dok će PS Zagrebačke županije i Zajednica pikado klubova Sisačko-moslavačke županije imati po 3 ekipe. U elitnom rangu će još po dva predstavnika imati PS Vukovarsko-srijemske i PS Varaždinske županije.

Već smo spomenuli da kod žena nema limita na broj ekipa koji neki županijski savez može poslati na ekipno PH, dakle sve ženske ekipe koje se natječu bilo u ženskim ili muškim ligama u svojim županijama automatski ostvaruju pravo nastupa u Senju. I ove je godine najmasovnija ženska liga u Splitu gdje se natječe 7 ekipa, a ženske lige igraju se još u PS Primorsko-goranske županije i ZSPS-u.

Comments

komentar