EKIPNO PH 2017. Određen broj ekipa po županijama s pravom nastupa u Matuljima

Zagrepčani i Splićani prednjače s po 20 ekipa

Napisao: Željko Đođo

TABLICA S BROJEM PREDSTAVNIKA NA EKIPNOM PH 2017…..(pdf)

Prvi dan prosinca tradicionalno je datum kada se objavljuje tablica koja je iznimno važna županijskim pikado savezima u cijeloj zemlji. Tablica iz koje postaje vidljivo koliko ekipa svaki regionalni savez ima pravo poslati na 24. ekipno prvenstvo Hrvatske koje će se održati od 19. do 21. svibnja 2017. godine u Matuljima.

Ove sezone po broju ekipa koje imaju pravo poslati na najvažnije i najmasovnije domaće natjecanje prednjače Pikado savez Grada Zagreba i PS Splitsko-dalmatinske županije. Oba ova saveza teoretski mogu imati po 20 ekipa koje će ih predstavljati u Matuljima, pri čemu Zagreb ima pravo na 14 muških ekipa, dok su Splićani ostvarili pravo na jednu ekipu manje.

Zagrepčani su zahvaljujući ukupno 64 ekipe koje sudjeluju u svim ligama (58 muških i 6 ženskih), ostvarili pravo na pet predstavnika u elitnoj Prvoj ligi, četiri u Drugoj te pet u Trećoj ligi, dok kod djevojaka pravo nastupa na Ekipnom PH ima svih šest ženskih ekipa.

ROK ZA ZAVRŠETAK LIGA PRIJE 8. SVIBNJA

Rok za prijavu ekipa koje su izborile nastup na Ekipnom PH u Matuljima je 8. svibnja 2017. godine, što znači da se sva ligaška natjecanja moraju završiti prije toga datuma. Skrećemo pozornost svim županijskim savezima da je, ukoliko je nekome kalendarom predviđeno da natjecanje traje dulje, potrebno odmah sada napraviti promjene kako bi se lige okončale do navedenog datuma.

U skladu s već ustaljenom praksom, ukoliko bi se dogodilo da neki županijski savez ne prijavi maksimalni broj ekipa na koliko imaju pravo, prednost pri popunjavanju tih mjesta bi imao domaćin natjecanja, odnosno u ovom slučaju PS Primorsko-goranske županije.

Registrirano 2.212 igrača

Ukupno je 2.212 igrača registrirano na startu sezone 2016/17.  Ta će brojka kroz sezonu konstantno rasti jer je ekipama u bilo kojem trenutku dozvoljeno registrirati nove igrače. Danas je objavljena i ažurirana Baza igrača HPS-a u kojoj su svi igrači za koje su njihovi županijski savezi do 1. prosinca predali dokumentaciju.

Važno je znati da igrači više ne mogu mijenjati ekipe do kraja sezone 2016/17. Stoga molimo sve, kako voditelje županijskih saveza tako i igrače, da pregledaju Bazu igrača i ukoliko uoče bilo kakvu pogrešku da to odmah jave u ured HPS-a putem e-maila (hps@hps-dart.hr) ili na tel. 01/299-4476. Bazu igrača možete pogledati ovdje, a u svakom trenutku je možete pronaći na web stranici HPS-a na linku ČLANOVI, podlink BAZA IGRAČA. Baza igrača se redovito ažurira kako pristiže dokumentacija za nove igrače.

ODREĐIVANJE BROJA PREDSTAVNIKA

Broj ekipa za svaki županijski savez izračunao se pomoću formule prema kojoj se taj izračun radi već godinama. Za primjer ćemo pojasniti kako je određen broj ekipa u elitnoj Prvoj ligi u kojoj je ove sezone ukupno prijavljeno 75 ekipa u devet županijskih saveza. Nakon što je za svaki savez podijeljen broj ekipa u njihovoj ligi s brojem 75, te pomnožen sa 24 koliko iznosi ukupni broj ekipa koje mogu sudjelovati na ekipnom PH, dobio se broj predstavnika za svaki savez.

Ukoliko se dogodi da ukupni zbroj predstavnika u nekom rangu bude veći od 24, tada se primjenjuju sljedeći kriteriji za zaokruživanje:
1) savezi koji imaju pravo na samo jednu ekipu su zaštićeni

2) gleda se prva decimala kod zaokruživanja na najbliži cijeli broj

3) prednost savezu koji ima veći broj ekipa u toj ligi

4) prednost savezu koji ima veći ukupni broj ekipa u svim ligama

ROK ZA DOSTAVU DOKUMENTACIJE KLUBOVA DO KRAJA GODINE

U skladu s važećim pravilima sve ekipe koje sudjeluju u natjecanjima moraju pripadati nekom od klubova koji je član HPS-a, odnosno upisan je u Registar članova HPS-a (može se pronaći ovdje). Jedina iznimka od ovog pravila su ekipe koje se prvi put natječu u Trećoj ligi, pri čemu samo u prvoj sezoni mogu djelovati samostalno kao ekipa bez kluba, a već u drugoj sezoni su obavezni ili registrirati vlastiti klub ili se pridružiti nekom već postojećem klubu koji je član HPS-a.

Budući mnoge ekipe koje ove sezone sudjeluju u natjecanjima nisu ispoštivale ovo pravilo, skrećemo pozornost svim voditeljima županijskih saveza te odgovornim osobama klubova kako je krajnji rok da to učine do kraja 2016. godine. U suprotnom te ekipe neće imati pravo nastupa na Ekipnom PH 2017. u Matuljima, kao niti na Završnici kupa RH 2017. godine.

Također se te ekipe neće moći prijaviti za ligaško natjecanje sljedeće natjecateljske sezone (2017/18.).

Ukoliko ekipa pripada pikado klubu koji je registriran pri nadležnom tijelu državne uprave, a taj se klub ne nalazi u Registru članova HPS-a, ovlaštene osobe kluba moraju do navedenog roka u HPS dostaviti svu potrebnu dokumentaciju (popis se može vidjeti ovdje).

U suprotnom takva ekipa mora registrirati vlastiti klub, a detaljne upute kako se to radi mogu se pronaći ovdje.

Potrebna dokumentacija HPS-u dužni su dostaviti sami klubovi i to na jedan od sljedećih načina:

– skenirati dokumente i poslati ih putem e-maila (hps@hps-dart.hr)

– kopije dokumenata dostaviti osobno ili poštom na adresu: Hrvatski pikado savez, Avenija Dubrava 238, 10040 Zagreb

Comments

komentar