EP POREČ U četvrtak je nastavljena nevjerojatna dominacija naših

U OSMOM UZASTOPNOM FINALU EP-a
Streloviti ulovili sedmu titulu prvaka Europe

U osmom uzastopnom finalu europskih prvenstava Streloviti su pobijedili Njemačku 9:7 (stoje slijeva): Dragutin Pečnjak, Zdravko Antunović, Predrag Penić (voditelj), Boris Krčmar i Krešo Kranjčina; (čuče): Ivica Cavrić i Vladimir Lešić.

Napisao: Željko Đođo

Hrvatska muška pikado reprezentacija prvak je Europe. U finalnom meču europskog prvenstva koje se od 14. do 20. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču, Streloviti su pobijedili Njemačku rezultatom 9:7. Tako je nastavljena dominacija naših pikadista koji su osmu godinu za redom nastupili u finalima EP, a ovo im je peta zlatna medalja u tom periodu, odnosno sedma ukupno.

Nije počelo dobro jer su Nijemci nakon prvog kruga poveli 4:0, a nakon drugog je bilo 6:2. Tada su se naši igrači trgnuli i dobili sedam od sljedećih osam susreta za novu titulu prvaka Starog kontinenta. Reprezentacija je nastupila u sastavu Zdravko Antunović, Dragutin Pečnjak, Boris Krčmar, Krešo Kranjčina, Vladimir Lešić i Ivica Cavrić.

 

– Ne znam je li neka reprezentacija u bilo kojem sportu uspjela osam godina za redom biti u finalu EP-a, ali ovo što ovi dečki rade je nešto stvarno posebno. Nakon nešto lakših utakmica protiv BiH i Luksemburga na startu, bili smo na velikim mukama protiv Švicarske i Češke jer smo u obje utakmice slavili s minimalnih 9:8. I onda ovo finale protiv Nijemaca u kojemu smo se našli u zaostatku iz kojega se može izvući samo psihički jako čvrsta momčad, a mi smo to srećom danas bili – rekao je voditelj reprezentacije Predrag Penić.

Naša ženska reprezentacija nije imala uspješan nastup jer su nakon uvodne pobjede protiv Mađarske poražene od Slovačke i Slovenije. Vlatka Lešić, Darija Balen, Olja Pavlović, Jasna Šegvić, Đurđica Delić i Tanja Perić, pod vodstvom Vlaste Stankić, tako su završile na diobi 13. mjesta.

Sutra je posljednji dan natjecanja u Poreču, a na rasporedu je pojedinačno EP u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

.

Slavlje Strelovitih nakon što je Ivica Cavrić donio deveti bod za pobjedu protiv Njemačke u finalu

.

Detalj iz finala protiv Njemačke

.

U finalu desne strane naši su imali iscrpljujući meč protiv tradicionalno jake Češke u kojemu su slavili s minimalnih 9:8

.

Detalj iz susreta protiv Češke

.

Dominacija muške reprezentacije Hrvatske nastavljena je i na EP u Poreču

.

Zdravko Antunović (desno) i Dragutin Pečnjak u akciji

Comments

komentar