POJEDINAČNO PH 2015. Sportski centar Sava sport u Sesvetama, 18. i 19. travnja 2015.

Novi sustav natjecanja donosi nova uzbuđenja

Plakat za Pojedinačno PH 2015. u Sesvetama

Plakat za Pojedinačno PH 2015. u Sesvetama

Napisao: Željko Đođo

Glavna značajka ovogodišnjeg pojedinačnog prvenstva Hrvatske je da će igrati po novom sustavu. Izvršni odbor Hrvatskog pikado saveza je još prošle sezone donio odluku da se broj sudionika na završnom turniru s dosadašnjih 16 poveća na 24 u tri seniorske kategorije, odnosno sa 8 na 12 u konkurenciji dama. Kod seniora će se u prvoj fazi igrati u osam skupina s po troje natjecatelja, dok će se u drugoj fazi igrati na Listi 16 po jednostrukom nokaut sustavu, dakle samo desna strana.

I dok svi s nestrpljenjem očekuju kako će funkcionirati novi sustav, ono što se može već sada znati je da se skupinama s po troje natjecatelja efektno riješava problem mogućeg namještanja rezultata, na što je proteklih sezona bilo dosta prigovora. Na ovaj način će sve utakmice imati natjecateljsku draž. U drugoj fazi se natjecatelji prema unaprijed utvrđenoj shemi smještaju na Listu 16 pri čemu se valorizira pozicija igrača u ukupnom poretku Masters liste. Dakle ako dvoje prvoplasiranih natjecatelja iz ukupnog poretka budu prvoplasirani u svojim skupinama, što se od njih svakako očekuje, više se ne može dogoditi da se oni na Listi 16 susretnu prije finala.

 

VLATKA LEŠIĆ I ZDRAVKO ANTUNOVIĆ BRANE TITULE

Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, prošle sezone nije nastupio na državnom prvenstvu zbog nastupa na profesionalnom turniru u Aziji, a najbolje je to iskoristio Zdravko Antunović koji se domogao svog prvog naslova državnog prvaka. Županjac je u finalu pobijedio Dragutina Pečnjaka, dok se broncom okitio Igor Šestan.

Ovog puta Krčmar će jurišati na svoj šesti naslov prvaka Hrvatske (2008-11., 2013.) i bit će ga jako teško zaustaviti. Ali ne i nemoguće što se najbolje pokazalo na nedavnom HPS mastersu u Solinu kada je ostao bez medalja u obje pojedinačne discipline. Zdravko Antunović i Vladimir Lešić zbog svoje kombinacije iskustva i kvalitete, te Ivica Vuletić i Dean Biškupić koji su u odličnoj trenutačnoj formi, će biti među glavnim prijetnjama Krčmaru. Ali ne treba zanemariti niti imena poput Alana Ljubića ili mladog Matije Gazibare koji su u stanju iznenaditi.

Dress Code: duge tamne hlače i tamne cipele

Na Pojedinačnom PH u Sesvetama će se primjenjivati odredbe Pravilnika o odijevanju za pojedinačno PH, tzv. Dress Code koji je na snazi već petu sezonu. Molimo sve igrače da pažljivo pročitaju Pravilnik, a oni koji ne budu udovoljavali odredbama tog Pravilnika jednostavno neće moći nastupiti na natjecanju. Ukratko igrači trebaju nositi duge tamne hlače, košulju kratkih rukava ili majicu s kragnom (jednobojne ili dvobojne, ne smiju biti šarene), te obuću zatvorenog tipa (cipele ili tenisice) koje također trebaju biti tamne boje.

Pri tome igrači trebaju znati da postoje dva Pravilnika o odijevanju, jedan je za pojedinačno PH, dok je drugi za ekipno PH i završnicu Kupa RH, dakle za ekipna natjecanja. Za ta dva pravilnika zajednički je samo prvi dio, dok se u dijelu gdje se precizno navodi koja odjeća je dopuštena odnosno zabranjena, oni značajno razlikuju. Tako je npr. na ekipnim natjecanjima dozvoljen nastup u trenirkama, dok na pojedinačnom PH nije.

Pravilnik o odijevanju za pojedinačno PH………(pdf)

Kod djevojaka će u obranu naslova državne prvakinje krenuti Vlatka Lešić. Varaždinka će pokušati uloviti svoju treću titulu, a na putu će joj stajati nekoliko velikih prijetnji koje neće tek tako odustati od borbe za zlato. Prije svega to se odnosi na tri sjajne Splićanke, reprezentativke Jasnu Šegvić, Đurđicu Delić i Olju Pavlović od kojih je samo Delić okusila slast pobjede na pojedinačnom PH (2010.). Svoju posljednju riječ još nije rekla veteranka Tanja Perić, trostruka prvakinja Hrvatske (1999., 2007., 2008.) koja je prošle godine poklenula tek u finalu protiv Lešić, a ove sezone je na mastersima pokazala da joj je igra još uvijek na vrhunskoj razini.

ŠESTU GODINU ZA REDOM U SAVA SPORTU

Ovo će biti 22. po redu pojedinačno prvenstvo Hrvatske, a šestu godinu za redom će se održati u Sportskom centru Sava sport u zagrebačkim Sesvetama (VladimiraVidrića 12). Dvodnevni događaj starta u subotu 18. travnja u 10:00 sati kada će započeti Prvenstvo Hrvatske u disciplini Cricket za seniorke i seniore, uz napomenu da prijave traju do 9:30 sati. U 11:00 sati započinje PH za juniore, dok je za 13:00 sati predviđeno službeno otvorenje natjecanja nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika u disciplini Cricket i juniori te podjela priznanja za ukupne pobjednike Masters liste po kategorijama za sezonu 2014/15.

Lončarević i Ljubas prijete Juraju Hrestaku za juniorsku titulu

Juniori će o naslovu državnog prvaka odlučiti u subotu (turnir započinje u 11:00 sati), a status prvog favorita ima Juraj Hrestak iz Krapine koji je slavio na oba mastersa na kojima je nastupio, u Slavonskom Brodu i Rovinju. Hrestak iza sebe ima već odigrane tri ligaške sezone u Pikado savezu Krapinsko-zagorske županije i vrlo je iskusan za svoju dob.

Juraj Hrestak je prvi favorit za titulu juniorskog prvaka Hrvatske

Juraj Hrestak je prvi favorit za titulu juniorskog prvaka Hrvatske

Luka Lončarević je osvojio naslov ukupnog pobjednika Masters serije zahvaljujući tome što je, uz Matthiasa Abramovića iz Malog Lošinja, jedini nastupio na sva četiri mastersa. Mladi Splićanin je slavio na prvom mastersu u Matuljima, a ima još srebro iz Rovinja gdje ga je u finalu pobijedio upravo Hrestak, te broncu iz Solina.

Među pretendente za zlato treba uvrstiti i Josipa Ljubasa iz Kaštel Kambelovca. Aktualni svjetski juniorski prvak u uzrastu do 15 godina starosti u Slavonskom Brodu je osvojio broncu, dok je nedavno u Solinu uzeo zlato, ali tada nije bilo Hrestaka. Prema informacijama iz njegovog kluba, PK Posejdona, Jope je u drugom dijelu sezone podignuo formu i u Sesvetama se od njega mogu očekivati velike stvari.

Spominjanje zaslužuje i Matthias Abramović koji nema toliko iskustva poput Hrestaka ili Ljubasa, ali osvojeno srebro i dvije bronce potvrda su da se radi o nadarenom klincu. Ako i u Sesvetama uspije doći do medalje za njega će to biti fantastično ostvarenje.

Podsjetimo da su u sklopu Masters serije HPS-a, koja je izlučno natjecanje za pojedinačno PH, odigrana četiri turnira i to redom u Matuljima, Slavonskom Brodu, Rovinju i Solinu. Ukupni pobjednici masters serije su Vlatka Lešić u konkurenciji seniorki, te Boris Krčmar (1. kategorija), Tomislav Markić (2. kat.) i Slaven Kovačević (3. kat.) kod seniora. U konkurenciji juniora najbolji je bio Luka Lončarević.

MOGU NASTUPITI SVI REGISTRIRANI IGRAČI

Odmah po završetku podjele nagrada će započeti dodatne kvalifikacije za Pojedinačno prvenstvo Hrvatske po kategorijama. Po završetku kvalifikacija će uslijediti posljednja disciplina dana, Prvenstvo Hrvatske u disciplini parova.

Pravo nastupa u svim spomenutim disciplinama imaju svi igrači koji posjeduju valjanu igračku iskaznicu HPS-a, odnosno registrirani su za sezonu 2014/15., s tim da samo za dodatne kvalifikacije postoji dodatni uvjet da su nastupili na barem jednom turniru iz Masters serije HPS-a u sezoni 2014/15.

Također treba podsjetiti da se za Cricket, parove i juniore ne plaća kotizacija jer je riječ o prvenstvu Hrvatske u tim disciplinama, dok se za kvalifikacije plaća normalna kotizacija (80,00 kn) kao i na HPS mastersima te se u skladu s tim za kvalifikacije dijele i novčane nagrade.

OBAVIJEST U SLUČAJU NEDOLASKA
U nedjelju u 10:00 sati započinje završnica Pojedinačnog PH u seniorskoj konkurenciji, pri čemu naglašavamo da tada započinju i seniorke (prethodnih godina su seniorke s natjecanjem započinjale u 12:30). Prva faza u kojoj se igra u skupinama bi trebala okončati do 12:15 sati, a nakon toga će uslijediti pauza za ručak. Druga faza natjecanja na Listi 16 kod seniora, odnosno Listi 8 kod seniorki, će započeti u 14:00 sati. Po završetku finalnih mečeva u svim kategorijama će uslijediti ceremonija proglašenja pobjednika i podjele nagrada te zatvaranje prvenstva.

Lista promoviranih u višu kategoriju

Od sezone 2011/12. počelo se primjenjivati pravilo prema kojemu se po trojica prvoplasiranih igrača na završnoj masters listi u 2. i 3. kategoriji od sljedeće sezone promoviraju u viši rang. Isto se odnosi i na pobjednike pojedinačnog PH u 2. i 3. kategoriji (samo pobjednici). Ovdje treba odmah napomenuti da se time ne mijenja kategorija tim igračima, već da se promocija u viši rang odnosi samo na nastupe na turnirima iz Masters serije HPS-a.

Tomislav Markić od sljedeće sezone će se na HPS mastersima natjecati u 1. kategoriji

Tomislav Markić od sljedeće sezone će se na HPS mastersima natjecati u 1. kategoriji

Ovo se pravilo pokazalo jako dobrim jer se na taj način stvara protočnost igrača. To se najbolje može vidjeti na primjeru Alana Ljubića koji je prije dvije sezone na osnovu ovog pravila promoviran iz 2. u 1. kategoriju, te se nametnuo kao jedan od najboljih igrača u Hrvatskoj i dospio na širi popis reprezentacije. Bez ovog pravila bi se možda odlučio i ove sezone natjecati u društvu drugokategornika i ne bi ostvario takav napredak, dok bi s druge strane zatvorio prostor novim imenima poput Tomislava Markića, Hrvoja Šituma ili Ivana Buterina koji su se ove sezone nametnuli kao najkvalitetniji igrači u 2. kategoriji.

U nastavku je popis igrača koji su promovirani u viši rang na osnovu završne masters liste za sezonu 2014/15., a njima će se još pridružiti ovogodišnji pobjednici iz Sesveta u 2. i 3. kategoriji.

Promovirani u viši rang iz 2. kategorije
1. Tomislav Markić (Zadar)
2. Hrvoje Šitum (Split)
3. Ivan Buterin (Zadar)

Promovirani u viši rang iz 3. kategorije
1. Slaven Kovačević (Zagreb)
2. Ivan Šarić (Primošten)
3. Petar Šurlina (Mali Lošinj)

Ovom prilikom molimo sve igrače koji su izborili pravo nastupa na Pojedinačnom PH u nedjelju, a iz bilo kojeg neće biti u mogućnosti nastupiti, da to što prije jave u ured HPS-a (tel/fax: 01/299-4476 ili na e-mail: hps@hps-dart.hr). Ukoliko netko od igrača koji su osigurali izravno pravo sudjelovanja otkaže nastup prije početka subotnjih dodatnih kvalifikacija, tada se cijela Masters lista ispod njega pomiče za jedno mjesto prema gore. To znači da pravo sudjelovanja ostvaruje prvi igrač koji se nalazi ispod crte, odnosno prva rezerva, ali i to da se mijenja sastav skupina.

Na taj se način popunjavaju pozicije sve do trenutka dok ne započnu dodatne kvalifikacije. Ukoliko se netko iz bilo kojeg razloga ne bi pojavio na nedjeljnoj završnici Pojedinačnog PH, tada se više ne bi pomicala lista, niti bi se mijenjao sastav skupina, već bi na mjesto igrača koji se ne pojavi upao petoplasirani igrač s dodatnih kvalifikacija kod seniora, odnosno trećeplasirana kod seniorki, i na taj bi se način dalje popunjavala mjesta.

Za sve koji su zainteresirani za rezervaciju smještaja na dnu stranice smo naveli nekoliko ponuda od kojih su za neke dogovoreni nešto povoljniji uvjeti za pikadiste, a pri rezervaciji se treba navesti da je u pitanju pikado turnir.

KLUB QUATTRO MJESTO ZA ZABAVU

Oni koji su posljednjih godina nastupali na pojedinačnom PH znaju da postoji samo jedno mjesto za zabavu pikadista u Sesvetama – Klub Quattro (adresa Zagrebačka 26). Vlasnik Krešo Badel svake se godine pobrine za dobru atmosferu i ugodno druženje igrača iz cijele Hrvatske. Tako će u subotu navečer opet biti organiziran zabavni program, dok će za After Party u nedjelju, nakon što se okonča natjecanje u SC Sava sport, za sve koji dođu biti osiguran besplatni roštilj. Usudili bismo se reći najbolji u gradu jer Krešo je lovac i obično se na meniju nađe neka poslastica poput gulaša od divljači. I obično zabava potraje dugo u noć.

————————————————————————————-

SKUPINE I RASPORED POJEDINAČNOG PH 2015.
SENIORKE……..(xls)…(pdf)
SENIORI 1. KATEGORIJA……..(xls)…(pdf)
SENIORI 2. KATEGORIJA……..(xls)…(pdf)
SENIORI 3. KATEGORIJA……..(xls)…(pdf)

SATNICA TURNIRA……..(pdf)

SUSTAV NATJECANJA……..(pdf)

KONAČNE MASTERS LISTE ZA SEZONU 2014/15……. (xls)…(pdf)

————————————————————————————-

POJEDINAČNO PH 2015.

.

SENIORKE

Vlatka Lešić će pokušati osvojiti svoju treću titulu državne prvakinje

Vlatka Lešić će pokušati osvojiti svoju treću titulu državne prvakinje

SKUPINA A
1. Vlatka Lešić
7. Rina Radun
12. kvalifikantica 2

SKUPINA B
2. Jasna Šegvić
8. Zorica Beslać
10. Anita Zidar

SKUPINA C
3. Đurđica Delić
5. Hana Jurjako
11. kvalifikantica 1

SKUPINA D
4. Tanja Perić
6. OljaPavlović
9. Iva Čustović

FAVORITKINJE: Vlatka Lešić i Jasna Šegvić
MOGU OTIĆI DO KRAJA: Đurđica Delić i Tanja Perić
SPOSOBNE IZNENADITI: Olja Pavlović i Hana Jurjako
OPASNOST IZ KVALIFIKACIJA: Darija Balen, Marina Letica, Ana Mamut i Vlasta Stankić

Vlatka Lešić brani titulu pred naletom Splićanki. Tako bi se u jednoj rečenici mogla sažeti najava ovogodišnjeg državnog prvenstva za seniorke. Vlatka je prošle sezone osvojila svoj drugi naslov prvakinje Hrvatske i tako učvrstila svoje samopouzdanje, ali ove godine neće joj biti nimalo lako obraniti titulu. Potvrda toga je posljednji HPS masters u Solinu u kojemu je ostala bez medalje u obje pojedinačne discipline.

Najveću prijetnju predstavlja odlični splitski trojac Jasna Šegvić, Đurđica Delić i Olja Pavlović koji je gladan uspjeha. Od te tri djevojke samo je Delić osjetila slast pobjede na pojedinačnom PH, a sve tri su konstantno u vrhu kvalitete u posljednje 2-3 sezone.

Posebno se to odnosi na Šegvić koja je ostala za korak kratka za Lešić u utrci za naslovom ukupne pobjednice Masters serije. Šegvić je osvojila 501 MO u Slavonskom Brodu (uz pobjedu u finalu upravo protiv Lešić), igrala je finale u Matuljima te osvojila Cricket u Solinu. Nema sumnje da Jase posjeduje kvalitetu, samo je pitanje hoće li te nedjelje biti u stanju pružiti svoju najbolju igru. Uostalom i prošle godine je na pojedinačno PH stigla kao najveća prijetnja Lešić, pa nije uspjela proći skupinu nakon poraza od Hane Jurjako i Darije Balen.

Velika bi pogreška bila ne spomenuti Tanju Perić koja je sjajno startala u sezonu, da bi pred kraj malo pala. Njezino ogromno iskustvo i još uvijek veliki motiv koji ima, što najbolje potvrđuje prošlogodišnje finale, čine je jako opasnom za sve suparnice.

Hana Jurjako bila je najugodnije iznenađenje prošle, da bi njezina mlada suigračica iz ekipe A1 Team Marina Letica zabljesnula na kraju ove sezone. Hoće li jedna od njih dvije imati svoj dan u Sesvetama? Naravno, Letica bi prije toga morala izboriti svoje mjesto u završnici kroz dodatne kvalifikacije što neće biti nimalo lako. Uz nju će na jedno od dva mjesta koja donose nastup u nedjelju vjerojatno računati Darija Balen i Ana Mamut, ne treba zaboraviti trostruku prvakinju Hrvatske Vlastu Stankić, a prolaz će vjerojatno tražiti i Dea Šimičić, Nera Troskot, Nevenka Šalat Franičević, Josipa Krželj (ex-Radić), Adela Maričić, Marina Cenov…

.

SENIORI 1. KATEGORIJA

Ivica Vuletić u Sesvetama ima priliku nastaviti fantastičnu sezonu

Ivica Vuletić u Sesvetama ima priliku nastaviti fantastičnu sezonu

SKUPINA A
1. Boris Krčmar
15. Tomislav Balija
24. kvalifikant 4

SKUPINA B
2. Ivica Vuletić
16. Ivan Bilela
22. kvalifikant 2

SKUPINA C
3. Alan Ljubić
13. Slavko Brzić
23. kvalifikant 3

SKUPINA D
4. Dean Biškupić
14. Neven Rešetar
21. kvalifikant 1

SKUPINA E
5. Matija Gazibara
11. Dragutin Pečnjak
20. Željko Erslan

SKUPINA F
6. Zdravko Antunović
12. Miro Buha
18. Robert Grubiša

SKUPINA G
7. Ivica Cavrić
9. Šime Z. Buterin
19. Filip Biuk

SKUPINA H
8. Vladimir Lešić
10. Anđelko Fofić
17. Jurica Blažević

FAVORIT: Boris Krčmar
MOGU OTIĆI DO KRAJA: Zdravko Antunović, Vladimir Lešić i Ivica Vuletić
SPOSOBNI IZNENADITI: Alan Ljubić, Dean Biškupić i Matija Gazibara
OPASNOST IZ KVALIFIKACIJA: Krešo Kranjčina, Tonči Restović, Igor Šestan i Vedran Dukić

Može li netko ugroziti Borisa Krčmara? Zagrepčanin je na pojedinačnom PH u posljednjih sedam godina imao samo jedan kiks, i to 2012. kada ga je u polufinalu pobijedio Vladimir Lešić. Naravno tu se ne računa prošla godina kada nije nastupio. Za čovjeka koji apsolutno dominira ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu kada je u pitanju elektronički pikado (osvojio zlato u pojedinačnoj konkurenciji na oba do sada održana svjetska prvenstva te četiri zlata i srebro na posljednjih šest EP-a), u Sesvetama bi sve osim novog zlata bio neuspjeh. A to nije lagani teret ma koliko Krčmar bio dominantan.

Vladimir Lešić nije imao sezonu za pamćenje, barem ne u onoj mjeri u kojoj se to očekuje od standardnog hrvatskog reprezentativca i po mnogima nakon Krčmara najboljeg hrvatskog pikadistu u posljednjem desetljeću. Potvrda toga je tek osmo mjesto u ukupnom poretku Masters liste, iako treba spomenuti da je zbog obaveza na fakultetu (školuje se za trenera pikada) propustio masters u Rovinju. Prošle godine je zapeo već u četvrtfinalnoj skupini nakon poraza od Zdravka Antunovića i Tomislava Balije, a ovo mu je prilika za popravak slike cijele sezone.

Zdravko Antunović brani naslov prvaka, a uz iskustvo koje nesumnjivo posjeduje u prilog mu ide i činjenica da je u drugom dijelu sezone značajno podignuo formu. O tome najbolje svjedoči podatak da je na prva dva mastersa sezone ostao bez medalje, dok je na posljednja dva svaki put uzeo po dva odličja. Važno će mu biti osvojiti prvo mjesto u Skupini F u kojoj su još Miro Buha i Robert Grubiša jer bi time na Listi 16 dospio u donji dio ždrijeba čime bi, ako sve bude prema očekivanjima, sve do finala izbjegao susret protiv Krčmara.

Ivica Vuletić je na velikoj sceni zabljesnuo na posljednjem mastersu sezone 2012/13. kada je u Sukošanu osvojio srebro u 501 DO, no u sezoni nakon toga nije se uspio probiti među elitu o čemu svjedoči samo jedna osvojena medalja na četiri mastersa. Ali ove sezone priča je drugačija, s iznimkom Krčmara nitko nije bio uspješniji od Sisčanina. Osvojio je dva zlata i dva srebra, a da mu se nije dogodilo da zaboravi prijaviti 501 DO u Rovinju možda bi bio ukupni pobjednik Masters serije jer je na kraju za Krčmarom zaostao 46 bodova. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti može li Mali robot i u Sesvetama biti među najboljima.

Igrač kojega se može reći da je trenutačno u najboljoj formi je Dean Biškupić. Dečko iz zagrebačkog Ježdovca je s dva osvojena zlata i tri srebra sezonu završio na visokom četvrtom mjestu iako nije nastupio na prvom mastersu u Matuljima. Posebno je uvjerljiv bio na posljednjem mastersu sezone u Solinu gdje je jedini osvojio medalje u sve tri discipline. Za njega će ovo biti prvi nastup na pojedinačnom PH pa treba vidjeti što može napraviti na tako jakom turniru.

Alan Ljubić sanja svoj san – osvojiti zlato u svim rangovima nakon što je 2011. trijumfirao na pojedinačnom PH u trećoj kategoriji te 2013. u drugoj kategoriji. Može li nastaviti svoj čudesni niz 2015. i postati prvi kojemu je to pošlo za rukom? Iako ove sezone nije bio tako uvjerljiv kao prošle, u konačnici je ipak bio treći u ukupnom poretku masters liste i u Sesvete dolazi u statusu čovjeka koji je sposoban otići do kraja.

Dojučerašnji junior Matija Gazibara je imao odličnu prvu polovicu sezone, ali u nastavku je ipak malo pao i za njega će ovaj turnir također biti velika prilika za dokazivanjem. On sam ne krije da se želi vratiti u reprezentaciju, a za to će morati napraviti nešto veliko i značajno u Sesvetama.

Ivica Cavrić i Dragutin Pečnjak dolaze sa statusom reprezentativaca, a uz to je Pečnjak prošle godine nastupio u finalu. Anđelko Fofić ima broncu s državnog 2013. pa neće biti impresioniran ovim okruženjem, za razliku od Šime Buterina, prošlogodišnjeg slavljenika u drugoj kategoriji i usamljenog predstavnika zadarskog pikada u elitnom rangu.

Kvalifikacije bi mogle biti paklene ako se pojave svi koji imaju uvjete, tj. barem jedan nastup na mastersima. Krešo Kranjčina,Tonči Restović, Igor Šestan i VedranDukić su samo neka od imena, a tu su još Dino Tomasini, Renato Jankek, Danijel Ivezić, Nenad Petrović… Srećom ove godine ima mjesta za četvoricu.

.

SENIORI 2. KATEGORIJA

Hrvoje Šitum je među favoritima za osvajanje zlata kod drugokategornika

Hrvoje Šitum je među favoritima za osvajanje zlata kod drugokategornika

SKUPINA A
1. Tomislav Markić
15. Damir Zrinšćak
24. kvalifikant 4

SKUPINA B
2. Hrvoje Šitum
16. Kristian Gašparović
22. kvalifikant 2

SKUPINA C
3. Ivan Buterin
13. Luka Matošović
23. kvalifikant 3

SKUPINA D
4. Romeo Grbavac
14. Dražen Martinić
21. kvalifikant 1

SKUPINA E
5. Neven Ćopić
11. Dario Močilac
20. Ante Vranjeka

SKUPINA F
6. Ivan Ribičić
12. Valentino Šivalec
18. Zvonimir Sesartić

SKUPINA G
7. Vojko Turković
9. Mateo Tenčić
19. Milan Đekić

SKUPINA H
8. Božo Smolić
10. Domagoj Nakić
17. Tino Babić

FAVORITI: Tomislav Markić i Hrvoje Šitum
MOGU OTIĆI DO KRAJA: Ivan Buterin, Romeo Grbavac i Neven Ćopić
SPOSOBNI IZNENADITI: Ivan Ribičić, Ante Vranjeka, Valentino Šivalec i Dario Močilac
OPASNOST IZ KVALIFIKACIJA: Toni Vujević, Dean Pokos, Goran Milun i Roko Sturnela

Sesvete će ponuditi novu etapu u nadmetanju Tomislava Markića i Hrvoja Šituma, najkonstatnijeg dvojca u društvu drugokategornika. Ili će svjetla pozornice ipak ugrabiti netko drugi, poput Zadranina Ivana Buterina ili odličnog splitskog dvojca Nevena Ćopića i mladog Romea Grbavca. Ili se možda probudi iskusni Šibenčanin Ante Vranjeka koji je još 2010. osvojio pojedinačno PH u ovom rangu. Uglavnom, zajednički nazivnik svima navedenima je Dalmacija tako da bi po svemu sudeći titula trebala otputovati na jug Hrvatske.

Tomislav Markić, popularni Glišo, i još popularniji Snajper Zadarski, je najveći dio sezone bio vodeći u ukupnom poretku, ali na kraju je morao spašavati naslov ukupnog pobjednika ispred Hrvoja Šituma. Splitski Imoćanin je osvojio 501 MO na dva uzastopna mastersa, u Slavonskom Brodu i Rovinju, te izbio na vrh, ali je zakazao u Solinu i morao se zadovoljiti drugim mjestom. U Sesvetama će imati priliku sve nadoknaditi, iako će konkurencija biti jača nego ikada.

Ivan Buterin je osvajanjem srebra u Solinu pokazao koliko je opasan, a on već ima iskustvo s prošlogodišnjeg državnog kada je dogurao do polufinala. Sada sigurno može napraviti korak dalje, posebno ako uspije zadržati razinu forme iz Solina.

Solinsko izdanje će pokušati ponoviti Neven Ćopić koji je tada pomeo konkurenciju, iako na prethodna tri mastersa nije pokazao gotovo ništa. Romeo Grbavac je na posljednja dva mastersa osvojio drugo i četvrto mjesto u 501 MO i to je za 20-godišnjaka u usponu kapital na kojemu će graditi svoju nadu u uspjeh u Sesvetama.

Čast ostatka Hrvatske će braniti Valentino Šivalec iz Sv. Križa Začretje, prošlosezonski najbolji hrvatski junior koji je imao odličan ulazak u sezonu, ali onda se nije pojavio na posljednja dva mastersa, te Dario Močilac, najkorisniji igrač Druge lige PS Grada Zagreba. Iz kvalifikacija bi, ako se plasiraju, pomutnju mogli napraviti Toni Vujević iz Zagreba i Dean Pokos iz Varaždina.

.

SENIORI 3. KATEGORIJA

Slaven Kovačević je izraziti favorit u konkurenciji trećekategornika

Slaven Kovačević je izraziti favorit u konkurenciji trećekategornika

SKUPINA A
1. Slaven Kovačević
15. Luka Lončarević
24. kvalifikant 4

SKUPINA B
2. Ivan Šarić
16. Antonio Najcer
22. kvalifikant 2

SKUPINA C
3. Petar Šurlina
13. Bartol Kordić
23. kvalifikant 3

SKUPINA D
4. Ivan Juroš
14. Igor Krivo
21. kvalifikant 1

SKUPINA E
5. Petar Jelavić Šako
11. Jerko Aračić
20. Ivo Crnoja

SKUPINA F
6. Josip Begonja
12. Kristijan Tufekčić
18. Karlo Kozlica

SKUPINA G
7. Dražen Senkić
9. Tomislav Gusić
19. Alen Sliško

SKUPINA H
8. Srećko Bilić
10. Tomislav Alaburić
17. Stipe Jurić

FAVORIT: Slaven Kovačević
MOGU OTIĆI DO KRAJA: Ivan Šarić, Petar Šurlina i Petar Jelavić Šako
SPOSOBNI IZNENADITI: Ivan Juroš, Tomislav Gusić i Kristijan Tufekčić
OPASNOST IZ KVALIFIKACIJA: Paulo Maršanić, Renato Gašparuš, Željko Mustapić i Hrvoje Milaković

Ono što je Matija Gazibara predstavljao u sezoni 2012/13., kada je potpuno dominirao u trećoj kategoriji na Masters seriji i onda to potvrdio naslovom prvaka na pojedinačnom PH, u tom se statusu danas nalazi njegov sugrađanin Slaven Kovačević. Sve osim trijumfa Zagrepčanina će se smatrati iznenađenjem. U prilog tome govore dva osvojena zlata i jedno srebro u 501 SO na četiri ovosezonska mastersa, a jedini trenutak slabosti imao je u Solinu kada ga je na sedmom mjestu zaustavio Ivan Šarić.

Upravo bi Šarić mogao biti najozbiljnija prijetnja Kovačeviću jer ono što je Primoštenac napravio u Solinu, kada je nakon poraza u prvom kolu napravio seriju od 11 uzastopnih pobjeda i osvojio zlato pokazuje da je riječ o klasnom igraču. Iako je nastupio samo na posljednja dva mastersa sezone na kraju je bio drugi u ukupnom poretku Masters liste.

Među ozbiljnije kandidate za zlato treba uvrstiti i dva Petra, Šurlinu iz Malog Lošinja i Jelavića Šaku iz Solina. Šurlina je najkorisniji igrač Treće lige PS Primorsko-goranske županije, a pokazao je da se može nositi i s Kovačevićem kada ga je pobijedio u finalu u Rovinju, dok je Jelavić Šako plasmanom u finale u Solinu potvrdio da je kvalitetom nadmašio treću kategoriju.

Ivan Juroš jedan je od kvalitetnijih igrača u Trećoj ligi PS Splitsko-dalmatinske županije, a kvalitetu je potvrdio osvajanjem bronce u Rovinju. Isto vrijedi i za Tomislava Gusića koji je uzeo broncu u Solinu, a uz to ima iskustvo nastupa na državnom prošle godine.

Zagrepčanin Kristijan Tufekčić se pojavio samo na prvom mastersu sezone u Matuljima gdje je osvojio srebro i treba ga imati u vidu, a opasan može biti i Igor Krivo koji je u jedinom nastupu u Solinu bio četvrti.

Teško je prognozirati tko će se sve u ovom rangu pojaviti u dodatnim kvalifikacijama, ali riječki dvojac Paulo Maršanić i Renato Gašparuš svakako bi mogli napraviti pomutnju jer je riječ o vrlo kvalitetnim igračima koji su se potvrdili kroz ligaško natjecanje.

————————————————————————————————————————-

22. POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE

Kada: 18. i 19. travnja 2015.

Gdje: Sportski centar Sava sport
Vladimira Vidrića 12
10360 Sesvete (Zagreb)

————————————————————————————————————————-

Raspored i satnica

Subota, 18. travnja
09:00 – dolazak natjecatelja
09:30 – rok za prijavu discipline Cricket
10:00 – Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u disciplini Cricket
11:00 – Prvenstvo Hrvatske za juniore
13:00 – službeno otvorenje turnira
13:15 – podjela nagrada za disciplinu Cricket, juniore i ukupne pobjednike Masters serije HPS-a po kategorijama za sezonu 2014/15.
13:30 – dodatne kvalifikacije za 22. pojedinačno PH za seniorke i seniore
po završetku kvalifikacija – Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u disciplini Parovi

Nedjelja, 19. travnja
10:00 –
22. pojedinačno PH za seniorke i seniore (disciplina 501 DO/MO/SO)
12:15 – pauza za ručak
14:00 – nastavak natjecanja
po završetku natjecanja – ceremonija podjele nagrada

————————————————————————————————————————-

PONUDA SMJEŠTAJA

Raca-bar sobe

Udaljenost od dvorane: 1,5 km
Adresa: Vugrovečka cesta 42a, Markovo polje, 10360 Sesvete

Cijene: po dogovoru

Tel: 01/2002-610
Mob: 098/419-003 Mladen Ratko Raca
Web1: www.raca-bar.hr
Web2: www.mojkvart.hr/Zagreb/Sesvete/Privatni-smjestaj-apartman-soba-pansion-vila/raca-bar

————————————————————————————————————————-

Sobe Stella***

Udaljenost od dvorane: 2 km
Adresa: Selska 23, 10360 Sesvete

Cijene noćenja (s uključenom boravišnom taksom):
142,50 kn po osobi u 2-krevetnoj sobi
125,00 kn po osobi u 3-krevetnoj sobi

Mob: 098/390-470 Maja
Facebook: link
Booking.com: link

————————————————————————————————————————-

Apartman ABC

Udaljenost od dvorane: 3 km
Adresa: Petra Dumičića 7, Novi Jelkovec (naselje Sopnica-Jelkovec), 10360 Sesvete

Apartman od 60 m2, klimatiziran, potpuno uređen i namješten, pogodan za 1-6 osoba, sastoji se od spavaće sobe s bračnim ležajem (2 osobe), dnevne sobe sa dva sofa ležaja (2+2 osobe), kuhinje, kupaone i lođe, besplatan parking, klima, TV, PC s internetom, kompletna kuhinja (mikrovalna, posuđe, pribor za jelo)…

Cijena najma apartmana (minimalni boravak 2 noći):
noćenje (jedna ili dvije osobe u spavaćoj sobi) – 40 €
noćenje (tri ili četiri osobe – spavaća soba + dnevna soba-sofa) – 50 €
noćenje (pet osoba – spavaća soba + dnevna soba-sofa) – 60 €

Mob: 098/231-727 Bože Protrka
E-mail: abc@protrka.hr
Web: www.abc.protrka.hr

————————————————————————————————————————-

Villa Aria***

Udaljenost od dvorane: 2 km
Adresa: Primorska 3, 10360 Sesvete

Cijena za gotovinsko plaćanje (s uključenom boravišnom taksom):
168,00 kn po osobi za noćenje u 2-krevetnoj sobi

Mob: 098/229-030 Mladen Kvesić
Tel: 01/2048-326
Fax: 01/2007-848
E-mail: info@aria-rooms.com
Web: www.aria-rooms.com

————————————————————————————————————————-

Hotel Antunović Sesvete**

Udaljenost od dvorane: 3,5 km
Adresa: Kobiljačka 102, 10361 Sesvetski Kraljevec

Cijene noćenje s doručkom (ne može se uzeti soba bez doručka):
181,50 kn po osobi u 2-krevetnoj sobi
151,80 kn po osobi u 3-krevetnoj sobi
145,35 kn po osobi u 4-krevetnoj sobi (samo jedna soba)

Tel: 01/2047-111
Fax: 01/2047-994
E-mail: recepcijahrse@antunovic.hr
Web: www.hotelantunovicsesvete.com

————————————————————————————————————————–

Sobe Elez

Udaljenost od dvorane: 4 km
Adresa: Centar Elez, Dugoselska cesta 33a, 10361 Sesvetski Kraljevec

Cijene noćenja (s uključenom boravišnom taksom):
172,50 kn po osobi u 2-krevetnoj sobi
156,00 kn po osobi u 3-krevetnoj sobi
30,00 kn nadoplata za doručak

Tel: 01/2022-714
E-mail: sobe@elez.hr
Web: www.elez.hr

{backbutton}

Comments

komentar