PSVSŽ – AKTUALNO

Pokušat ću na jednom mjestu sažeti sve aktualnosti unutar našeg saveza, od ekipnog i pojedinačnog natjecanja do nekih informacija za koje postoje vaši upiti. Prvo ćemo napraviti kratki osvrt na ligaška natjecanja, u kojima je sve manje prostora za kiks, barem za ekipe koje žele na državno.

Kod trećeligaša je, čini se, samo pitanje s koliko bodova razlike će Caffe bar “M” ostaviti iza sebe najbližeg pratitelja. Maksimalan broj osvojenih bodova iz sedam odigranih utakmica govori da se radi o ekipi koja je možda i najviše napredovala u jednoj sezoni.

U proteklom kolu druge lige odigran je dugoočekivani derbi između Vrbice i Low score. Prvi njihov susret je završio rezultatom 13:3 za Vrbicu pa su si dečki predvođeni sve boljim Darkom Balentovićem, trenutno drugim igračem lige, dali truda i “zagrizli”, kako bi se revanširali najozbiljnijem kandidatu za prvo mjesto. Rezultat svega je uvjerljiva pobjeda od 12:4, kojom su iznenadili ne samo Vrbicu , nego vjerojatno i sami sebe. Po tri pobjede su ostvarili sva četvorica, što govori da se radi o kompletnoj ekipi koju ne vuče jedan ili dva igrača. Samo da napomenem da je to prvi poraz Vrbice u dvije sezone koliko su članovi našeg saveza. Leon je upisao još jednu rutinsku pobjedu te na taj način zadržao priključak s vodećim dvojcem i čeka njihov kiks. Ipak, mislim da će se prvenstvo odlučivati u međusobnim susretima ovih triju ekipa.

Kod prvoligaša, manje-više standardno. Prva dva mjesta su, čini se, rezervirana za Darkwood i City caffe, dok će borba za trećeg putnika u Senj potrajati do samog kraja. Etno-pub, koji zasad ima najbolje šanse, Okac koji se sigurno neće predati i Kristal koji je nijansu posustao, međusobno će voditi bitku za državno prvenstvo. Već u sljedećem kolu je derbi između Etno-puba i Okca.

LIGA POJEDINACA

Marošević i Babić

Polako se zahuktava i premijerna sezona ovog pojedinačnog natjecanja. Odigrano je desetak mečeva u prvih deset dana a glavna značajka je da je najviše neriješenih rezultata. Čak prva tri meča odigrana u prošli četvrtak završena su rezultatom 5:5. Najprije su Ojvan i Mađaroš, potom Ivančičević i Keser te na kraju Keser i Zvonko odigrali neriješeno. U cijeloj priči najbolje je prošao Keser, iako se ne čini tako. Naime, protiv Ivančičevića je gubio 5:4 pa poravnao a protiv Zvonka izvukao 1:3 pa 3:5, što je samo dokaz da može kad treba.

Od ostalih igrača najaktivniji je bio Babić koji je odigrao već tri meča i ukoliko ne kiksa gdje ne bi trebao, osvojit će prvo mjesto u skupini. Blaževac je ostvario isti rezultat kao i Keser, dva meča i dva boda, što bi mu u konačnici trebalo donijeti drugu poziciju u grupi.

Odigrani su još i mečevi između Ojvana i Ivankovića, bilo je tijesnih 6:4 za Ojvana dok je Ivanković uzeo tri boda protiv Džanka. Ivkošić je rutinski slavio s 8:2 protiv Nemeta dok podrobniji izvještaj o utakmici Marošević-Babić imate pored rezultata njihove tekme.

Još jednom napominjem da svi mečevi u grupi trebaju biti odigrani do županijskog mastersa u B.Gredi, kako bismo knock-out fazu natjecanja odigrali prije državnog prvenstva.

Što se tiče uplate kotizacija za Ligu pojedinaca, ona iznosi 100,00 kuna po igraču a iznos je potrebno uplatiti na račun PSVSŽ broj: 2500009-1102188678, u Hypo banci ili u Fini, s naznakom “kotizacija za ligu pojedinaca”. Ukoliko više igrača uplaćuje na jednu uplatnicu dovoljno je kao uplatitelja navesti ime samo onoga koji uplaćuje ili naziv pikado kluba , s tim da se uplatnica mora sačuvati kao dokaz o uplati i dostaviti tajniku saveza, uz naznaku imena igrača koji su obuhvaćeni tom uplatom.

Županijski masters u “Parku” je kao što ste mogli vidjeti odgođen za 17.02. zbog pokladne povorke u sljedeću nedjelju.

Comments

komentar